صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۵۵ - ۱۵ مهر ۱۳۹۹

نتایج جالب پژوهشی درباره «آینده رژیم صهیونیستی در نگاه حامیان»

بنا بر این مطالعات؛ مهم‌ترین نگرانی آینده رژیم صهیونیستی تقویت نیروهای مقاومت و کاهش تدریجی حمایت آمریکا از این رژیم است. همچنین یکی از نگرانی‌های جدی این رژیم تضعیف تصویر آن نزد افکار بین‌المللی و انعکاس و تأثیر آن بر جایگاه جهانی آن‌هاست.
کد خبر : 521037

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مرکز مطالعات زیتونه لبنان مطالعات انجام شده درباره آینده رژیم صهیونیستی را در دوره زمانی 2000-2020 که در غرب و سرزمین‌های اشغالی انجام شده را بررسی کرده است تا الگوهای موجود مربوط به آینده در این مطالعات را شناسایی کند.


در این تحقیق تلاش شده است با مطالعه الگوهای به کار رفته برای مطالعات آینده رژیم صهیونیستی، در اروپا و آمریکا، مهم‌ترین جنبه‌های سازگاری و تفاوت در این مطالعات نیز شناسایی شود.


نتایجی که از این مطالعات به دست آمده به شرح زیر است:


بیشتر مطالعات انجام شده اروپایی و آمریکایی درباره آینده رژیم صهیونیستی، دوره‌های زمانی میان‌مدت و بلندمدت را شامل می‌شوند، در حالی که در داخل سرزمین‌های اشغالی، دوره‌های زمانی کوتاه‌مدت و میان‌مدت غالب بوده است.


همچنین به نظر می‌رسد مطالعات انجام گرفته در اروپا در مقایسه با تحقیقات آمریکایی یا اسرائیلی نسبت به آینده این رژیم در سطح محلی، منطقه‌ای و بین‌المللی کاملاً بدبینانه است.


تمرکز بر یافته‌ها و شناسایی کلان‌روندها، ویژگی‌های اصلی آینده رژیم صهیونیستی را این‌گونه مشخص کرده است:


1ـ پیش‌بینی می‌شود بی‌ثباتی در منطقه و ادامه زمینه درگیری‌های نظامی تا سال 2050 ادامه یابد.


2ـ درگیری میان ایران و رژیم صهیونیستی در میان‌مدت به عنوان یک احتمال بالا باقی خواهد ماند.


3ـ همچنین پتانسیل درگیری داخلی و اختلافات در سرزمین‌های اشغالی با لحاظ نمودن متغیر میزان شدت و شکل این درگیری زیاد خواهد بود.


بنا بر این مطالعات؛ مهم‌ترین نگرانی آینده رژیم صهیونیستی تقویت نیروهای مقاومت و کاهش تدریجی حمایت آمریکا از این رژیم است. همچنین یکی از نگرانی‌های جدی این رژیم تضعیف تصویر آن نزد افکار بین‌المللی و انعکاس و تأثیر آن بر جایگاه جهانی آن‌هاست.


در مورد چشم‌انداز تأسیس دولت فلسطین نیز، انتظارات میان تبعیت از «دولت اشغالگر» یا «دولت خودگردان» یا شکست آن در نوسان بوده است.


در مطالعه فوق همچنین به این موضوع اشاره شده است که هر چند برنامه‌ریزی راهبردی بر مبنای بررسی محیط و تحلیل روندهای کلیدی انجام می‌شود اما با توجه به سرعت تحولات، پیچیدگی مسائل در عرصه بین‌الملل و وقوع رویدادهای غیرقابل‌پیش‌بینی، نمی‌توان مجموعه‌ای از احتمالات ضعیف و اثر کوتاه‌مدت آنها را نادیده گرفت.


رویدادهایی که ممکن است در میان‌مدت و بلندمدت اتفاق بیفتد مانند: تغییرات در ایران، آشفتگی در مصر که منجر به بازگشت اخوان المسلمین به قدرت شود، حساسیت و تعصب اردن نسبت به ترکیه و قطر به گونه‌ای که بر روابط اردن و رژیم صهیونیستی تأثیر بگذارد، تغییرات عمیق در قدرت سیاسی در اردن و کنترل حماس بر کرانه باختری، پیوستن ترکیه و مصر به مسابقه هسته‌ای در منطقه و...


با این حال، این واقعیت مهم به قوت خود باقی است که موجودیت رژیم صهیونیستی در منطقه از ثبات برخوردار نخواهد شد و ثبات حال و آینده آنها تنها با برتری نظامی و ضعف کشورهای اطراف می‌تواند تضمین شود.


منبع: نورنیوز


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر