صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۱۴ مهر ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

عوارض مصرف شیشه با گذر زمان تضعیف نمی‌شود/ تیغ تورم و گرانی، مخدرهای صنعتی را نبُرید!

به‌نظر می‌رسد مصرف ماده مخدر شیشه به‌عنوان یکی از خطرناک‌ترین عوامل اعتیاد در کشور روند رو به رشد داشته و همین موضوع توجه و افزایش برخوردهای بازدارنده از سوی دستگاه قضا و نیروی انتظامی را طلب می‌کند.
کد خبر : 520832

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ایجاد حس نشاط، رهایی از مشکلات روزمره و افزایش انرژی و تمرکز برای فعالیت‌های مهم همچون درس خواندن از جمله عواملی است که بعضاً به‌عنوان عامل گرایش جوانان به مصرف انواع مواد مخدر یاد می‌شود.


در میان انواع این مخدرها در دهه اخیر موادی صنعتی وارد بازار شده که به‌دلیل ارزان بودنش بیش از سایر مواد مخدر مورد استقبال مصرف‌کنندگان به‌ویژه جوانان قرار می‌گیرد.


یکی از پرمصرف‌ترین مواد مخدر صنعتی شیشه یا کریستال است؛ شیشه برگرفته از ماده‌ای صنعتی با عنوان آمفتامین‌ است که سابقه استفاده از آن به جنگ جهانی دوم بازمی‌گردد که از آن به‌عنوان ماده‌ای برای رفع خستگی و گرسنگی سربازان ژاپنی مورد استفاده قرار گرفت و امروزه در بازار مخدرها با عناوین و دوزهای مختلف عرضه می‌شود.


چرا مصرف شیشه برای جوانان جذابیت دارد؟


این ماده مخدر با تجمیع ماده‌ای به‌نام دوپامین در فضاهای بین سلولی مغز باعث ایجاد سرخوشی و تهییج مصرف‌کننده می‌شود که در نتیجه با افزایش فعالیت بدن، حس نشاط، کم‌اشتهایی و بعضاً به بهانه کاهش وزن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.


شیشه برخلاف مواد مخدر سنتی که باعث رخوت و سکون مصرف‌کننده می‌شود، به‌عنوان یک محرک عمل کرده و باعث بیش‌فعالی نیز می‌شود. یکی از مواردی که به‌عنوان عناوین تبلیغی باعث گرایش جوانان به مصرف آن شده افزایش میل جنسی است که باوری پوچ و فریبنده برای جذب افراد به سوی خود است.


از اتهام خیانت به همسر تا خفه شدن کودک یکساله به دست پدر به‌دلیل شکستن پایپ


ایجاد توهم و بروز رفتارهای پرخطر ناشی از مصرف مخدر شیشه موضوعی جدی است که متأسفانه آن‌طور که باید و اهمیت دارد، در جامعه به آن پرداخته نمی‌شود.
براساس تحقیقات انجام‌شده توسط پژوهشگران در حوزه اعتیاد، مصرف مخدر شیشه فرد مصرف‌کننده را دچار توهم و خیالاتی عجیب و وحشتناک کرده و در مواردی فرد را برای گرفتن انتقام و رفتاری تلافی‌‌جویانه ترغیب می‌کند.
بسیاری از زنان و مردان مصرف‌کننده مخدر شیشه در ابتدا برای تفریح و به صورت تفننی مصرف آن را شروع کرده‌اند و تعریف و تمجید سوداگران مرگ از شیشه آنها را به مصرف آن ترغیب شده ولی پس از نخستین مصرف و دریافت حس نشاط و تلاش برای تجربه مجدد آن حس که به مصرف بیشتر آن منجر شده اسیر دام این مخدر خطرناک می‌شوند.
برخی از زنانی که همسران آن‌ها به مخدر شیشه معتاد هستند، از رفتارهای غیرطبیعی و بدگمانی‌شان به آن‌ها گله‌مند هستند و می‌گویند که همسر آن‌ها رفتارهای عادی و اجتماعی آن‌ها با دوستان و اطرافیانشان را خیانت به رابطه زناشویی خود تلقی می‌کنند و این بدگمانی‌ها علاوه بر آسیب رساندن به دیگران، پای طلاق را به زندگی مشترک بسیاری از این زوج‌ها را باز کرده است‌.


پدری شیشه‌ای که سر کودکش را بُرید، پدری که کودک یکساله‌اش را به‌دلیل شکسته شدن پایپش خفه کرد، کشته شدن زن‌ باردار توسط همسرش، کشته شدن فرزند دو ماهه به دست مادر جوانش و ده‌ها نمونه دیگر از این دست تنها بخشی از عوارض خطرناک ناشی از مصرف شیشه است.


افزایش میل جنسی با مصرف شیشه یک باور غلط است


هومن شریفی، اعتیادشناس در گفتگو با خبرنگار آنا در ارتباط با برخی از عوارض مصرف شیشه عنوان کرد: از ساده‌ترین عوارض مصرف مخدر شیشه می‌توان به افزایش تعداد ضربان قلب، تعریق غیرطبیعی و بی‌خوابی اشاره کرد.


وی ادامه داد: این‌که افراد با تفکر افزایش میل جنسی به مصرف شیشه اقدام می‌کنند یک باور غلط است که تنها در اوایل مصرف محقق می‌شود و پس از وابستگی و اعتیاد فرد دیگر چنین اثری وجود نخواهد داشت.


این پزشک اعتیادشناس در ارتباط با عوارض و ماندگاری مصرف شیشه هم گفت: مدت زمان ماندگاری عوارض مزمن مصرف مخدر شیشه مشخص نیست و در بسیاری از موارد بسته به میزان مصرف ممکن است تا پایان عمر با فرد باقی بماند.
شریفی در ادامه یادآور شد: شاید فرد برای یک یا دو بار مصرف، عوارض قابل ملاحظه‌ای را در خود احساس نکند اما به‌تدریج و پس از افزایش تعداد دفعات مصرف و تغییرات فیزیولوژیکی که در بدن او رخ می‌دهد به مصرف این مخدر معتاد شده و با عوارض آن روبرو خواهد شد‌.


وی افزود: وابستگی فرد مصرف‌کننده شیشه به این مخدر به جایی می‌رسد که سطح مصرف خود را به اندازه‌ای برساند که عوارض فوق را کمتر مشاهده کند و برعکس، مشکلات ایجاد شده برای او حادتر و مزمن‌تر می‌شود.


عوارض شیشه با گذشت زمان ضعیف نخواهد شد


این اعتیادشناس تصریح کرد: بی‌قراری و بی‌ثباتی روحی و رفتاری یکی دیگر از عوارض مهم و دردناکی است که مصرف مخدر شیشه برای فرد مصرف‌کننده به دنبال خواهد داشت.


وی در خصوص عوارض حاد مصرف شیشه نیز گفت: یکی از عوارض حاد و مزمنی که به سرعت و با مصرف مخدر شیشه ایجاد می‌شود، توهم ناشی از اثرات مخرب شیشه است و زمان از بین رفتن آن و به ثبات رسیدن فرد به هیچ عنوان مشخص نیست.
شریفی خاطرنشان کرد: توهم ناشی از مصرف مخدر شیشه به‌طور مختلف نمود پیدا می‌کند و گاهی به صورت توهمات دیداری و شنیداری است و تمام قشر مغز فرد مصرف کننده را مورد آسیب قرار می‌دهد.
وی یادآور شد: اگر فرد مصرف‌کننده شیشه خیلی خوش‌شانس بوده و وضعیت سیستم ایمنی بدنی مناسبی داشته باشد، عوارض سطحی مصرف ممکن است تا یک هفته در او کمرنگ شود و در غیر این صورت مثل بسیاری از مواردی که تاکنون بوده متأسفانه حالات روان‌پریشی فرد تا سال‌ها با او باقی خواهد ماند و حتی ضعیف‌تر هم نخواهد شد.
این اعتیادشناس تأکید کرد: در تشریح عوارض مخدری چون شیشه، نباید مواد مخدر را همسو با مافیا و سوداگران مواد معرفی کرد و باید برای گروه‌های مختلف به ویژه نوجوانان و جوانان عوارض مواد گروه آمفتامین و مت آمفتامین را تشریح کرد؛ زیرا فروشندگان و سازندگان موادمخدر هر روز نام جدیدی را برای همان مواد مخدر قدیمی معرفی و در شرایط بهتری آن را به فروش می‌رسانند.


وی در ارتباط با لزوم آگاهی‌بخشی به جوانان و نوجوانان در خصوص انواع مخدرها نیز گفت: اگر مفهوم مضر بودن آمفتامین و مت آمفتامین را برای نوجوانان و جوانان به‌خوبی جا بیندازیم، آن‌وقت است که می‌توانیم بگوییم شیشه، آیس و سایر مواد مخدر که در اصل از یک گروه هستند، دارای عوارض متعدد غیرقابل درمان و بهبودی هستند.


شریفی خاطرنشان کرد: مصرف مخدر شیشه به بروز رفتارهای خشونت‌آمیز و خشم‌های غیر قابل کنترلی می‌شود که نه تنها در کشور ما بلکه در سایر کشورهای دنیا حوادث تلخ و غم‌انگیزی را رقم می‌زند.


برخورد با سوداگران مرگ نیازمند بازدارندگی بیشتر از سوی دستگاه قضا و پلیس


بنا بر اظهارات برخی از مصرف‌کنندگان ماده مخدر شیشه می‌گویند قیمت این ماده مخدر نسبت به سال‌های پیش افزایش قیمت چندانی نداشته و متأسفانه امکان تهیه آن در کمترین زمان وجود دارد که این موضوع علاوه بر این‌که خود تبلیغی برای بی‌خطر بودن آن است و فریب سوداگران مرگ را در ارتباط با آن تقویت می‌کند.


این‌که با وجود افزایش قیمت اقلام ضروری و مصرفی مردم مخدری مثل شیشه با قیمتی ثابت به فروش می‌رسد ابهامات زیادی را در ذهن ایجاد می‌کند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها این است که آیا برخوردهای قضائی و انتظامی آنقدر بازدارنده نبوده که سوداگران مرگ به راحتی به تولید و توزیع آن اقدام می‌کنند.


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر