صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مهری در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

جزئیات برنامه‌های باشگاه پژوهشگران واحد تهران غرب برای سال تحصیلی جدید/ ۳۰ وبینار تخصصی مجازی در ۶ ماه کرونایی برگزار شد

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب به ارائه دستاوردهای این باشگاه در ۶ ماه گذشته پرداخت و برنامه‌های سال تحصیلی جدید را تشریح کرد.
کد خبر : 520642

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به اینکه بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است، نسبت به تربیت نخبگان و جذب آنان به کارهای فناورانه و نوآورانه گام‌های مؤثری برداشته و به دنبال ارتقای علم و فناوری ایران است تا درخت تنومند اقتدار علمی ایران، همیشه در دنیا بدرخشد.
این دانشگاه با تأسیس باشگاه‌های پژوهشگران جوان و نخبگان در واحدهای سراسر کشور به دنبال ترویج فرهنگ نخبه‌پروری و سوق دادن دانشجویان به سمت کارهای علمی و پژوهشی بوده و در این مسیر نخبگان بسیار موفقی به جامعه تحویل داده است.
در همین راستا برای جویا شدن از دستاوردهای باشگاه پژوهشگران جوان واحد تهران غرب در ۶ ماه گذشته و برنامه‌های سال تحصیلی جدید با ابراهیم مهری، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب به گفتگو نشسته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.
آنا: درباره فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران در ۶ ماه گذشته توضیحاتی بفرمایید.
مهری: ویروس کرونا از اسفندماه سال گذشته شیوع پیدا کرد و دانشگاه‌ها شرایط سختی را گذراندند. تمام فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران و انجمن‌های علمی که به صورت حضوری برگزار می‌شد باید با توجه به شرایط کرونا به مجازی تغییر پیدا می‌کرد.



در چند ماه گذشته اولویت‌های دانشگاه، ارائه آموزش مجازی با دانشجویان بود و ما در باشگاه پژوهشگران جوان به دنبال فعالیت‌های پژوهشی و توانمندسازی دانشجویان بودیم، بنابراین تصمیم گرفتیم با برنامه‌ریزی دقیق فعالیت‌های باشگاه را رونق دهیم و بسترهای مجازی را تقویت کنیم.
برگزاری مسابقات ملی در سایه کرونا
در ایام نوروز ۹۹ با هماهنگی اداره کل مسابقات و تشکیل تیم‌های داخلی و با راهبری و هدایت ریاست واحد تهران غرب دو مسابقه ملی مجازی طراحی شد که با استقبال خوبی روبرو شد و فرآیند آن در برگزاری است و در آبان‌ماه خاتمه خواهد یافت.
برگزاری انتخابات مجازی در انجمن‌های علمی
آنا: با توجه به شرایط کرونایی انتخابات انجمن‌های علمی چگونه برگزار شد؟
مهری: یکی دیگر از کارهایی که در ۶ ماه گذشته انجام دادیم، ساماندهی انجمن‌های علمی بودیم. مجوز چهار انجمن علمی صادر شده بود اما تکلیف آن‌ها مشخص نبود و دانشجویان درخواست برگزاری انتخابات و آغاز فعالیت‌ها را داشتنند. لذا پس از تصویب در شورا، انتخابات این چهار انجمن با نظم خاصی به‌صورت الکترونیکی در شرایط کرونا در اردیبهشت‌ماه با طراحی چندین سامانه آنلاین اخذ رای، به‌خوبی برگزار شد. در واقع برای نخستین بار در سطح ایران بود که انتخابات الکترونیکی در سطح باشگاه‌های پژوهشگران و انجمن‌های علمی برگزار شد. این انجمن‌ها با برگزاری کارگاه‌های توجیهی فعالیت‌های خود را آغاز کردند که هم‌اکنون جز‌و فعال‌ترین انجمن‌های علمی هستند.



برگزاری ۳۰ وبینار تخصصی مجازی در باشگاه پژوهشگران
آنا: آیا در ایام کرونا وبینار هم برگزار می‌کردید؟
مهری: بله، در چند ماه گذشته، فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران را گسترش دادیم به‌طوری‌که برای انجمن‌ها و اعضای باشگاه، کارگاه‌ها و دوره‌های بسیاری برگزار کردیم. در شهریورماه ۹۹، توانستیم ۱۰ وبینار را برگزار کنیم.
اعزام سه تیم به مسابقات ملی بورس، برگزاری ۳۰ وبینار تخصصی مجازی، وبینار ملی ابلاغ ظهور و سه وبینار ملی با استقبال بی‌‌نظیر، دریافت ۱۰ پرونده پژوهشگر، دریافت سه طرح پژوهشی و فعالیت‌های دیگر گوشه‌ای از فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران غرب در نیمه اول سال ۹۹ است.
با توجه به تسلط اعضای باشگاه پژوهشگران به امور پژوهشی، سعی کردیم در امور پژوهشی کنار دانشجویان باشیم. البته کار مهم دیگری که در این دوران و نیمه نخست سال انجام شد، با طراحی سامانه‌های آنلاین موفق شدیم با همکاری گروه‌های تخصصی و پس از جذب هیئت موسس دانشجویی به صورت کاملاً غیرحضوری، مجوز تأسیس ۶ انجمن علمی جدید را اخذ کنیم.



تشکیل بیش از ۱۰ گروه مجازی، راه‌اندازی سامانه رویدادها، به‌روزرسانی تمام سامانه‌های باشگاه جهت بررسی درخواست به صورت غیرحضوری و طراحی بیش از ۳۰ فرم ثبت‌نام دوره‌ها، آماده کردن سامانه‌های آنلاین ثبت‌نام، برگزاری انتخابات و جذب کاندیداها و عضوگیری در انجمن‌ها از دیگر فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران غرب در نیمه نخست سال ۹۹ بود.
همچنین برنامه موفقی که با هماهنگی ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران انجام دادیم، برگزاری اولین وبینارمسابقه به مناسبت روز جهانگردی توسط انجمن علمی دانشجویی گردشگری و هتلداری برای اولین بار در سطح باشگاه پژوهشگران ایران بود. در این برنامه که در ۵ مهر ۹۹ برگزار شد، پس از سخنان ریاست واحد، مدرس در خصوص توسعه گردشگری روستایی، شعار سال و روز جهانگردی سخنانی ایراد کرد. پس از پایان وبینار دانشجویان با مراجعه به سامانه آنلاین پاسخ‌دهی سوالات مطرح شده از وبینار به سوالات پاسخ دادند. پس از داوری سوالات، برندگان وبینار تأثیر کرونا بر صنعت گردشگری به صورت آنلاین اعلام شد.
جزئیات برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان واحد تهران غرب برای سال تحصیلی جدید
آنا: برنامه‌های باشگاه پژوهشگران واحد تهران غرب برای سال تحصیلی جدید چیست؟
مهری: در نیمه دوم سال ۹۹ با توجه به توسعه فعالیت‌های انجمن‌های علمی و باشگاه پژوهشگران برنامه گسترده‌ای را برنامه‌ریزی کرده‌ایم. باشگاه واحد تهران غرب در نظر دارد تحت حمایت ریاست واحد و در راستای سیاست‌های ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران و دانشگاه، ضمن انجام فعالیت‌های پژوهشی به هدایت دانشجویان به مراکز پژوهشی، بازدید‌های پژوهشی، کسب درآمد، برگزاری دوره‌های تخصصی، کمک انجمن‌ها به مشکلات آموزش الکترونیکی و دانشجویان جدیدالورود، کمک به حل مشکلات دانشگاه و تیم‌بندی انجمن‌ها برای کمک به مسائل و مشکلات دانشگاه، ترویج آموزش به روش حل مسئله، افزایش اعضای پژوهشگر و استعداد برتر، راه‌اندازی نشریه، دریافت پژوهشی فطرت از اعضای باشگاه و انجمن‌های علمی، برگزاری رویدادها و مسابقات و تشکیل تیم‌های پایه، تخصصی و پژوهشی بپردازد.



برنامه‌ریزی برای برگزاری ۵۰ وبینار در باشگاه پژوهشگران
آنا: چه تعداد وبینار برای ۶ ماه دوم سال در نظر گرفته‌اید؟
مهری: برنامه‌ریزی و برگزاری بیش از ۵۰ وبینار، بازدید مجازی، دوره‌های آموزشی داخلی و ملی با رویکرد حل مسئله و تخصصی و با توجه نیاز دانشجویان با هدف تکمیل و کمک آموزش مجازی درسی دانشجویان، دو رویداد و مسابقه ملی، برگزاری چند وبینار مسابقه، تشکیل تیم‌های پایه و اعزام به مسابقات، افزایش انجمن‌های علمی در تمام گروه‌های تخصصی برای بهره‌مندی تمام دانشجویان از امکانات دانشگاه، برگزاری ۱۰ انتخابات الکترونیکی انجمن‌ها که با برگزاری این انتخابات‌ها ۶ انجمن تازه تأسیس دیگر شروع به فعالیت خواهند کرد.



راه‌اندازی حداقل سه نشریه در انجمن‌ها علمی، برگزاری کلاس‌های حل تمرین و کمک آموزشی، افزایش تعداد اعضای باشگاه و استعداد برتر و درخشان، انعقاد حداقل چهار طرح پژوهشی با اعضای باشگاه و انجمن‌های علمی، عملیاتی کردن تفاهم‌نامه باشگاه پژوهشگران و حضور فعال در نمایشگاه‌ها و حمایت از دانشجویان برای شرکت در کنفرانس و همایش‌ها از دیگر فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران واحد تهران غرب برای ۶ ماه دوم سال ۹۹ است.
معرفی سه پژوهشگر با رزومه قوی برای انتخاب پژوهشگرهای برتر باشگاه و تقویت انجمن‌ها جهت ارتقا در رتبه‌بندی انجمن‌ها از حمایت‌های دیگر دانشجویان و انجمن‌های علمی است. دفتر باشگاه پژوهشگران طی فراخوانی به دانشجویان اعلام کرده است، همیار آن‌‌ها در امور پژوهشی خواهد بود. برنامه دیگر باشگاه،  طراحی سامانه‌های آنلاین برای عضوگیری در انجمن‌ها و تیم‌بندی و ارتباط انجمن‌ها جهت انجام فعالیت‌های تیمی خواهد بود. امیدواریم بتوانیم در راستای ارتقای فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی گامی اثرگذار برداریم.


* گفتگو از علیرضا محمدی
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر