صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۳ - ۱۳ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح کنجد در ویکی آنا

کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. علاوه بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، ویتامین B1 ، روی و فیبرهای غذایی نیز منبع ارزشمندی به شمار می‌رود.
کد خبر : 520115

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، کنجد اسم فارسی سمسم است و دانه‌ای است معروف که از آن روغن می‌گیرند به لغت حبشه‌ای جلجلان و در زبان هندی به آن تِل می‌گویند. بهترین نوع کنجد، سفید تازۀ چرب و بالیده آن است که قوت آن تا دو سال باقی می‌ماند.


خاصیت کنجد این است که زود متغير و متكرج و فاسد نمى‌شود چراکه لزوجت و غلظت خاصی دارد. دانه کنجد خصوصا وقتی كه پوست گرفته نشده باشد دير فاسد می‌شود، اما کنجد پوست گرفته شده به نسبت پوست گرفته نشده زودتر فاسد می‌شود.



خواص و مضرات کنجد



  • گرمی و رطوبت مناسبی برای بدن فراهم می‌کند و ازین جهت برای درمان بیماری‌های سرد و خشک بسیار مناسب است.

  • روغن ارده کنجد از جمله بهترین روغن‎های سالم مصرفی است.

  • کنجد چاق کننده است و خون خوبی از آن تولید می‎شود، با این وجود اشتها را کاهش می‎دهد.

  • از جمله غذاهای مناسب در برنامه غذایی کسانی است که قصد کاهش وزن دارند چرا که اشتها را به شدت کاهش می‎دهد (بعد از مصرف ارده کنجد در وعده صبحانه می‌توان تا شب هیچ غذایی مصرف نکرد).

  • مصرف آن باعث نرم شدن طبع و رفع یبوست می‌شود.

  • کنجد همچنین انسدادها و گرفتگی‌های بدن را از بین می‌برد.

  • مصرف کنجد و یا استفاده از روغن آن در آشپزی و نیز مالش بدن با روغن آن باعث نرمی و لطافت پوست و رفع خشکی و ترک می‌شود.

  • کنجد اصلاح‎کننده خلط‌های سوخته و مواد سوداوی است.




  • شیره کنجد کوبیده به اضافه نبات جهت رفع سوزش معده و مری و ترش شدن رطوبت معده سوداوی موثر است.

  • مصرف کنجد با گردوی بوداده خون بواسیر را قطع می‌کند.

  • مصرف آن با بذر کتان مقوی قوای جنسی و زیاد کننده منی است.

  • نرم کننده حلق و تحلیل برنده ورم‌های گرم است.

  • مصرف آب جوشانده کنجد با نخود، مدر حیض و سقط کننده جنین است.

  • ضماد آن محلل ورم‎هاست و پوست را نرم می‌کند.

  • هضم آن به کندی انجام می‎شود (مصلحش مصرف آن با عسل می‌باشد).

  • ضماد کنجد التهاب و آماس چشم را فرو می‎نشاند.

  • در درمان تنگی نفس و برونشیت مفید است.

  • مصرف کنجد در خانم‎های باردار احتمال سقط جنین را در پی دارد، لذا بهتر است با مشورت طبیب مصرف شود.

  • خوردن آن با پوست سبب بدبوئی دهان می‎شود (بخصوص اگر در بین دندان‎ها بماند)

  • سردرد آور است.

  • دیرهضم است و مصرف ارده کنجد با سایر غذاها موجب دیرهضم شدن غذا و آسیب به معده می‌شود.




روغن کنجد


 روغن کنجد نوعی روغن خوراکی است که از دانه‌های کنجد بدست می‌آید. این روغن علاوه بر آنکه در جنوب هندوستان در آشپزی کاربرد دارد، در آشپزی چینی، کره‌ای، ژاپنی، خاورمیانه و جنوب‌شرقی آسیا به‌عنوان طعم‌دهنده بکار می‌رود و رایحه و مزه‌ای منحصربه‌فرد دارد.
روغن کنجد برای افراد سوداوى مزاج مضر است.



ارده چیست؟


چنانچه کنجد پوست گرفته‌ی بریان شده را سائيده یا بکوبند و روغن آن را خارج نکنند در فارسی به آن ارده و در عربی رهشی می‌گویند. از ارده بیشتر برای وعده غذایی صبحانه استفاده می‌شود تا انرژی لازم را برای تمام تامین کند. این ماده غذایی مقوی فاقد هر گونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی و صددرصد طبیعی است. ارده را با عسل یا شیره یا دوشاب مخلوط می‌کنند.



طبع کنجد چیست؟


مزاج کنجد گرم و تر است.



مصلح کنجد چیست؟


عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج کنجد است که مصرف آن همراه با عسل، نه تنها ضرر و زیانی ندارد، بلکه عوارض آن را نیز کاهش می‎دهد.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر