طبع، خواص، مضرات و مُصلح کنجد در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههایدیگر خبرگزاری آنا، کنجد اسم فارسی سمسم است و دانهای است معروف که از آن روغن میگیرند به لغت حبشهای جلجلان و در زبان هندی به آن تِل میگویند. بهترین نوع کنجد، سفید تازۀ چرب و بالیده آن است که قوت آن تا دو سال باقی میماند.
خاصیت کنجد این است که زود متغير و متكرج و فاسد نمىشود چراکه لزوجت و غلظت خاصی دارد. دانه کنجد خصوصا وقتی كه پوست گرفته نشده باشد دير فاسد میشود، اما کنجد پوست گرفته شده به نسبت پوست گرفته نشده زودتر فاسد میشود.
خواص و مضرات کنجد
- گرمی و رطوبت مناسبی برای بدن فراهم میکند و ازین جهت برای درمان بیماریهای سرد و خشک بسیار مناسب است.
- روغن ارده کنجد از جمله بهترین روغنهای سالم مصرفی است.
- کنجد چاق کننده است و خون خوبی از آن تولید میشود، با این وجود اشتها را کاهش میدهد.
- از جمله غذاهای مناسب در برنامه غذایی کسانی است که قصد کاهش وزن دارند چرا که اشتها را به شدت کاهش میدهد (بعد از مصرف ارده کنجد در وعده صبحانه میتوان تا شب هیچ غذایی مصرف نکرد).
- مصرف آن باعث نرم شدن طبع و رفع یبوست میشود.
- کنجد همچنین انسدادها و گرفتگیهای بدن را از بین میبرد.
- مصرف کنجد و یا استفاده از روغن آن در آشپزی و نیز مالش بدن با روغن آن باعث نرمی و لطافت پوست و رفع خشکی و ترک میشود.
- کنجد اصلاحکننده خلطهای سوخته و مواد سوداوی است.
- شیره کنجد کوبیده به اضافه نبات جهت رفع سوزش معده و مری و ترش شدن رطوبت معده سوداوی موثر است.
- مصرف کنجد با گردوی بوداده خون بواسیر را قطع میکند.
- مصرف آن با بذر کتان مقوی قوای جنسی و زیاد کننده منی است.
- نرم کننده حلق و تحلیل برنده ورمهای گرم است.
- مصرف آب جوشانده کنجد با نخود، مدر حیض و سقط کننده جنین است.
- ضماد آن محلل ورمهاست و پوست را نرم میکند.
- هضم آن به کندی انجام میشود (مصلحش مصرف آن با عسل میباشد).
- ضماد کنجد التهاب و آماس چشم را فرو مینشاند.
- در درمان تنگی نفس و برونشیت مفید است.
- مصرف کنجد در خانمهای باردار احتمال سقط جنین را در پی دارد، لذا بهتر است با مشورت طبیب مصرف شود.
- خوردن آن با پوست سبب بدبوئی دهان میشود (بخصوص اگر در بین دندانها بماند)
- سردرد آور است.
- دیرهضم است و مصرف ارده کنجد با سایر غذاها موجب دیرهضم شدن غذا و آسیب به معده میشود.
روغن کنجد
روغن کنجد نوعی روغن خوراکی است که از دانههای کنجد بدست میآید. این روغن علاوه بر آنکه در جنوب هندوستان در آشپزی کاربرد دارد، در آشپزی چینی، کرهای، ژاپنی، خاورمیانه و جنوبشرقی آسیا بهعنوان طعمدهنده بکار میرود و رایحه و مزهای منحصربهفرد دارد.
روغن کنجد برای افراد سوداوى مزاج مضر است.
ارده چیست؟
چنانچه کنجد پوست گرفتهی بریان شده را سائيده یا بکوبند و روغن آن را خارج نکنند در فارسی به آن ارده و در عربی رهشی میگویند. از ارده بیشتر برای وعده غذایی صبحانه استفاده میشود تا انرژی لازم را برای تمام تامین کند. این ماده غذایی مقوی فاقد هر گونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی و صددرصد طبیعی است. ارده را با عسل یا شیره یا دوشاب مخلوط میکنند.
طبع کنجد چیست؟
مزاج کنجد گرم و تر است.
مصلح کنجد چیست؟
عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج کنجد است که مصرف آن همراه با عسل، نه تنها ضرر و زیانی ندارد، بلکه عوارض آن را نیز کاهش میدهد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/