صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۳ - ۱۶ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح خردل در ویکی آنا

خردل در جهان به‌عنوان طعم‌دهنده و نگهدارنده‌ در غذاهای مختلف به‌کار می‌رود. 
کد خبر : 520102

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، این گیاه دارای برگ بوده و گل‌های آن زرد رنگ است و بوی نسبتاً مطبوعی دارد.


بخش‌های مختلف گیاه خردل خوراکی است و مواد مغذی بسیاری دارند.


دانه‌ی خردل سرشار از مواد معدنی‌ای مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم است. همچنین دانه‌ی خردل محتوی ویتامین A و فولات است.


برگ‌های گیاه خردل سرشار از مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم، کلسیم، فسفر و منیزیم هستند. همچنین برگ خردل محتوی مقدار زیادی فیبر، ویتامین‌ A، ویتامین K، ویتامین C و فولات است.


در پزشکی از خردل به دو صورت استفاده می‌شود: خردل سفید و خردل سیاه. خردل سیاه به صورت دانه و خردل سفید به صورت آرد استفاده می‌شود.


معمولاً مردم خردل را به صورت سس استفاده می‌کنند که ترکیبی از دانه کوبیده‌ی خردل سفید و سرکه، روغن زیتون، نمک و فلفل است.



خواص و مضرات خردل



  • برگ‌های خردل به لطف وجود آنتی‌اکسیدان‌های قوی و مقدار زیاد فیبرشان می‌توانند در سم‌زدایی بدن مؤثر باشند.

  • برگ‌ خردل در کاهش عوارض یائسگی مؤثر است.

  • گرمی و خشکی آن بسیار زیاد است و می‌تواند به عنوان یک داروی بسیار قوی عمل کند.

  • خردل با عفونت‌های مجرای تنفسی مقابله می‌کند. اگر سرفه می‌کنید خردل را دریابید.

  • روغن خردل یکی از بهترین روغن‌ها برای کمک به سلامت قلب است.




  • درماتوفیتوز (کچلی یا قارچ پوستی) یک بیماری پوستی مشترک بین انسان و حیوان است که به‌وسیله‌ی قارچ‌هایی به‌نام «درماتوفیت» ایجاد می‌شود. دانه‌ی خردل با خواص ضدباکتری‌اش، می‌تواند به درمان زخم‌های ناشی از درماتوفیتوز کمک کند.

  • ضمادهای تهیه‌شده از دانه‌ی خردل در درمان دردها و درمان اسپاسم (گرفتگی‌ عضلات) مؤثرند.

  • دانه‌ی خردل به درمان سرماخوردگی و درمان مشکلات سینوس کمک می‌کند.

  • خردل کمردرد و روماتیسم را تسکین می‌دهد.

  • خردل ضد یبوست است.

  • برگ‌های خردل سرشار از ویتامین C است و در کشور چین آن‌ها را به عنوان تقویت کننده و برای تصفیه‌ی خون به غذا اضافه می‌کنند.

  • پسوریازیس نوعی اختلال خودایمنیِ التهابیِ مزمنِ پوست است. دانه‌ی خردل در درمان این بیماری مؤثر است.

  • خردل در صورت استفاده صحیح خواص زیادی دارد و در صورت استفاده نابجا سمی بوده و عوارض بسیار بدی بر بدن دارد.

  • جویدن آن بلغم دهان را از بین می‌برد، به درمان بیماری‌های دهان و دندان کمک می‌کند.

  • با عسل مقوی قوای جنسی است و سرفه خلطی ناشی از بلغم را بهبود می‌بخشد.

  • خوردن آن به همراه غذا باعث هضم بهتر غذا و گرم کردن معده می‌شود.

  • درد کبد سرد را تسکین می‌دهد و سبب تقویت معده سرد و کبد سرد می‌شود.

  • مالیدن تخم خشک شده خردل به چشم برای بیماری‌های چشم مفید است.

  • خردل را به تنهایی نمی‎توان مصرف کرد و می‌بایست به همراه غذا و یا یکی از مصلحاتش مصرف شود.




  • تحلیل برنده رطوبت‌های معده و مغز است.

  • در تمامی بیماری‌های سرد مغز و آن‌هایی که ناشی از ریح (باد) در آن باشد مفید است.

  • سبب رفع نزله‎‌های سرد می‌شود.

  • بازکننده انسدادها و گرفتگی‌ها (در عروق، بافت کبد، مغز و …) است.

  • از طریق ادرار فضولات را از بدن خارج می‌کند.

  •  زیاده روی در مصرف خردل سبب تغییر میزان مخاط و رطوبت بدن، ریزش مستمر آب از دهان و بینی، التهاب معده و سیستم گوارشی، اختلالات آلرژیک، تهوع و استفراغ و عطش و آسیب رسی به کلیه و کبد می‌شود.

  • مصرف خردل برای کودکان زیر ۵ سال، زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به ناراحتی‎های گوارشی، افراد با سابقه سنگ صفرا یا سنگ کلیه، افراد مبات به حساسیت‎های پوستی و افراد گرم مزاج (سبب تشنگی در این افراد می‌گردد) مضر است و توصیه نمی‌گردد.


 


طبع خردل چیست؟


مزاج خردل گرم و خشک است.



مصلح خردل چیست؟


کاسنی، سرکه، بادام شیرین درختی یا روغن آن مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج خردل هستند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر