صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۲ - ۰۳ آبان ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح نمک در ویکی آنا

نمک طبيعی یکی از مواد غذایی ضروری برای بدن است، طبیعت نمک، گرم و خشک و اصلاح کننده غذا می باشد. يعنی غذا را سالم و گند زدايی می کند.
کد خبر : 520100

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، نمک طبيعی تحت عنوان نمک طعام کامل (نمک دریاچه ها و معادن ایران)، بسته بندی و از عطاری های مورد تایید در سطح کشور قابل تهیه است.


امام علی (ع) می فرمایند: هر کس غذا را با نمک آغاز کند هفتاد درد و دردهای دیگری که بجز خداوند کسی از آنها آگاهی ندارد را از خود دور می نماید، اگر بر سر سفره ای نمک نباشد ملائکه حاضر نمی شوند و صحت بدن وجود ندارد و سفره برکت نخواهد داشت.


از امام باقر (ع) نقل شده كه: نمک شفای هفتاد بیماری است و اگر مردم خواص نمک را می دانستند برای درمان مریضی ها فقط از آن استفاده می کردند.


امام رضا (ع) درباره خواص نمک به نقل از پدران گرامی خویش رسول اکرم (ص) خطاب به امیر المومنین می فرمایید: بر تو باد نمک، چرا که در آن شفای هفتاد درد است که کمترین آنها جذام، پیسی و دیوانگی است.


قطعا "نمکی" که در منابع طب سنتی کشورمان و منابع احادیث طبی از آن یاد شده، نمک‌های تصفیه یددار عرضه شده در سوپرمارکت‌های کشورمان نیست! چرا که بر اساس مستندات علمی، آزمایشگاهی و تجربی، مصرف نمک‌های تصفیه شده فعلی، عوارض و ضایعات شدید و مختلف قلبی ـ عروقی، فشار خون و ... را در پی دارد.



خواص و مضرات نمک



  • نمک طعام کامل، يک ضد عفونی کننده بسيار مناسب و طبيعی برای سبز يجات است.

  •  نمک با تولید دو هورمون سروتونین و ملاتونین به شما این امکان را می دهد تا با استرس مقابله و افسردگی را درمان کنید در نتیجه باعث می شود در طول شب بهتر بخوابید.

  • مهم‌ترین نقش نمک اصلاح خوراکی‌هاست. با افزودن مقداری کمی نمک به غذاها از مضرات آنها تا حد بسیار زیادی کاسته می‌شود.

  •  نمک طبیعی مضر نیست و وجود آن در برنامه غذایی کمبود بسیاری از ریز مغذی‌ها را جبران می‌کند.




  • بسیاری از افراد مشکل آب ریزش دهان دارند که هنگام خواب جاری می شود. خوابیدن باعث کمبود نمک در بدن شده و کمبود آن می تواند منجر به کمبود آب و همچنین ترشح غدد بزاق بیشتر شود. مصرف نمک در زمان خواب به جلوگیری از ایجاد بزاق بیش از حد کمک می کند.

  • نمک مصلح غذاهای سرد و نیکو کننده طعم غذا و سبزی‌ها و حبوبات گس، بی‌مزه و ترشی‌ها و گوشت و امثال آن است.

  • برای افزایش عملکرد بدن باید صبحانه شما مقوی باشد.همچنین قبل از خوردن صبحانه، مقداری محلول آب گرم و نمک میل کنید، زیرا آب نمک حاوی مقدار مناسبی الکترولیت است و ماده معدنی مورد نیاز برای تامین انرژی را به بدن می رساند.

  • به منظور ماندگاری مواد غذایی از نمک استفاده‌های مختلفی می‌شود. مثلا نمک سود کردن ماهی و گوشت و …

  • برای برطرف کردن چرک و جلای دندان از آن در برخی پودرهای دهانشویه استفاده می‌شود.

  • در وان حمام محلول آب و یک فنجان نمک درست کرده و 15 دقیقه در آن دراز بکشید این کار به کاهش تورم اگزما کمک می کند.

  • نمک به بیماری های تنفسی مانند آسم، برونشیت و تب کمک می کند، همچنین در کاهش التهاب دستگاه تنفسی بسیار عالی است، بنابراین مخاط را کاهش دهید تا راحت تر نفس بکشید.

  • نمک با شکستن مولکولهای غذا، برای گوارش و هضم غذا مفید است.

  • علاوه براین نمک، هیدروکلریک اسید را ایجاد می کند. هیدروکلریک اسید در ترشحات گوارشی بسیار ضروری است و دیواره های معده را می پوشاند.

  • بینی خود را با آب نمک بشویید زیرا یک درمان موثر برای سینوزیت است. آب نمک می تواند گرفتگی بینی که مانع تنفس نرمال می شود را تسکین دهد.

  • غرغره آب نمک گرم ممکن است گلو درد را کاهش دهد و هم چنین به درمان عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی کمک کند.

  • نمک دفع کننده رطوبت لزج و باز کننده انسداد است

  • شفاف کننده پوست صورت بوده و اشتهاآور می‌باشد.

  • پاک کننده و شوینده معده از رطوبات و مواد زائد است (به همین منظور توصیه می‌شود قبل از غذا مقدار کمی نمک میل شود)

  • نمک به مقدار متعادل در برنامه غذایی بخصوص سرد مزاج‌ها مفید است و از غلبه سردی و بیماری‌های با سوء مزاج سرد پیشگیری می‎کند.

  • فعالیت فیزیکی فشرده در گرمای تابستان یکی از دلایل مهم در گرفتگی عضلات غیر ارادی است. ورزشکاران روزانه حدود 4 تا 6 قاشق چای خوری نمک را به خاطر تعریق بیش از حد از دست می دهند. مصرف غذاهایی که منابع طبیعی نمک هستند ممکن است شدت گرفتگی عضلات را کاهش دهد.




  • مصرف نمک های محلول در آب و گلوکز، سریع ترین راه برای مقابله با خشکی بدن است.

  • نمک به سبک شدن غذا و هضم بهتر آن نیز کمک می‌کند.

  • نمک به مقدار کم در غذا، معده را تقویت و سنگینی بعد از غذا را برطرف می‌کند.

  • نمک هم به صورت خوراکی و هم ضماد آن به همراه روغن زیتون در پیشگیری و رفع ورم‌ها (خصوصا ورم سرد) موثر است، این خاصیت بخصوص در خانم‌های باردار که در طول دروه بارداری به ورم نواحی مختلف بدن مبتلا می‌شوند مفید است.

  • نمک مسهل بلغم و سودای زائد بدن است.

  • نمک کرم‌های معده و روده را نابود می‌کند.

  • دفع کننده باد (ریح) از بدن است.

  • مزه مزه آن (بخصوص قبل از غذا) برای ثقویت لثه و رفع چرک دندان موثر است.

  • در شرایط پر استرس فقط ذره‌ ای نمک بخورید. مصرف مقدار ناچیز نمک در شرایط استرس‌ زا، با تاثیر روی فشار خون و اعصاب باعث ایجاد آرامش می‌ شود.

  • در انتخاب نمک باید دقت کرد نمک‌هایی که فرآیندهای شیمیایی به اسم یددار کردن روی آن انجام شده خواص نمک طبیعی را ندارند بلکه مضر نیز هستند.

  • بالا رفتن فشار خون، بروز آسیب و ناراحتی‎های معده، پوکی استخوان، آسم، نارسایی در عملکرد کلیه، ورم مچ پاها، تاریکی چشم و ضعف بینایی، تحلیل رطوبات طبیعی بدن، کاهش منی، انسداد، مشکلات پوستی و  تولید سودا و لاغری از عوارض مصرف زیاد نمک هستند.


 


طبع نمک چیست؟


مزاج آن گرم و خشک است.



مصلح نمک چیست؟


روغن بادام، گوشت حیوان جوان فربه، آویشن، چربی‌ها و داروهای سرد و تر مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج نمک هستند.


 


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر