صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۲ - ۰۵ آبان ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح زعفران در ویکی آنا

زعفران یکی از ارزشمندترین گیاهان ایرانی است که در کنار خواص بی‌نظیر با رنگ و رایحه‌ای مطبوع و منحصر به فرد لقب طلای سرخ را گرفته است.
کد خبر : 520090

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، زعفران گیاهی با نام علمی Crocus sativus، از راسته مارچوبه‌سانان و تیره ی زنبقیان می باشد. به خاطر رنگ زرد و قیمت بالایی که دارد به ادویه طلایی معروف شده است. بیش از ۴ هزار سال است که از زعفران برای خوش بو و خوش طعم کردن غذاها استفاده میشود. امروزه بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود.


عده ای از افراد مبدا زعفران را ایالت قدیم ماد ایران می دانند ولی برخی محقیقین بر این باورند که
در منطقه وسیع تری از کره زمین که شامل ترکیه -یونان-آسیای صغیر و ایران می باشد، رشد کرده است.


 


خواص و مضرات زعفران



  • در تحقیقی مشخص شد مصرف زعفران برای ۱۶ هفته، فعالیت مغز را افزایش می دهد و از زوال آن جلوگیری می کند.

  • اغلب دوست داران زعفران تأثیر آن را در ایجاد نشاط و خنده‌آوری تجربه کرده‌اند.

  • از خواص زعفران می‌توان به تقویت حافظه، تحریک قوای جنسی، تقویت حواس، کمک به هضم غذا، تحلیل مواد زائد بدن، تقویت کبد، روده و دستگاه تنفسی اشاره کرد.

  • خواص ضد سرطانی زعفران، در درمان و پیشگیری از سرطان های ریه، کبد، سینه، پانکراس، روده بزرگ، پوست، پروستات و تخمدان اثبات شده است.




  • زعفران نشاط آور، موجب شادی و سرور و تقویت حواس و نیکوکننده رنگ رخسار است.

  • زعفران تقویت کننده قلب و معده است و برای درمان بی‌خوابی‌هایی که منشأ تحریکات مغزی دارد مفید است.

  • تحقیق بر روی ۲۰ مرد مبتلا به مشکل عدم نعوظ نشان داده که مضرف زعفران برای ۱۰ روز توانسته عملکرد و مدت نعوظ را در بیماران افزایش دهد.

  • خوردن چای زعفران باعث هضم بهتر غذا می‌شود.، قوای جنسی را تقویت می‌کند.

  • زعفران می تواند سطح کلسترول خون که باعث حمله قلبی و دیابت می گردد را کاهش دهد.

  • زعفران با افزایش ظرفیت پمپاژ قلب، به لطف حضور کائمفرول، خظر سکته قلبی و مشکلات عروقی را کاهش می دهد.

  • در گذشته، از زعفران برای درمان اسپاسم های ریه و حملات آسم استفاده می شد.

  • زعفران به کاهش وزن کمک می کند.

  • کاروتنوئیدهای موجود در زعفران، ذخیره انرژی و قدرت را در عضلات بدن افزایش می دهد. هم چنین قدرت عکس العمل و هماهنگی بین ذهن و چشم ها با این ترکیبات افزایش می یابد.

  • کبد سرد را تصفیه و تقویت می‌کند.

  • زعفران سردی و رطوبت مغز را دفع می‌کند، همچنین انسدادهای مغزی را از بین می‌برد.

  • زعفران جریان خون در چشم ها را بهبود می بخشد و از پیر چشمی جلوگیری می کند.

  • یکی از قدیمی ترین استفاده های زعفران در کاهش علائم و مشکلات پیش قاعدگی مانند عدم تعادل در حالات روحی، گرفتگی عضلات، نفخ و جوش زدن بوده است.

  • زعفران رطوبات زائد بدن از جمله رطوبت معده را تحلیل می‌برد.

  • زعفران ادرار آور است و سبب پاکسازی کلیه و مثانه از سنگ‌ها است.

  • مصرف منظم زعفران گلبول های سفید خون را افزایش می دهد. این در حالیست که منجر به افزایش گلبول های قرمز خون نمی گردد در نتیجه مشکلاتی از قبیل غلظت خون نمی تواند از تاثیرات مصرف زیاد زعفران باشد.

  • کروستین سطح تولید هورمون شادی آور سروتونین را در مغز افزایش می دهد و به همین علت است که درمان افسردگی با زعفران ممکن شده است.

  • زعفران با تنقیه و پاکسازی ریه از فضولات موجب تقویت ریه می‌شود.

  • موجب رسیدن اثر داروها به قلب و سایر اعضا می‌شود.

  • زعفران هم چنین خواص ضد ویروسی دارد و جلوی ورود ویروس ها را به سلول های بدن می گیرد.




  • سطح کورتیزول را کاهش دهد و سطح استروژن را بالا ببرد؛ که منجر به سلامت استخوان های بدن می شود.

  • زعفران با معده خالی نباید مصرف گردد زیرا برای معده و روده مضر خواهد بود.

  • دمنوش زعفران باید به رنگ لیمویی باشد (دمنوش‌های غلیظ و سرخ رنگ عارضه ایجاد می‌کنند).

  • مصرف سه الی پنج گرم زعفران در ماه برای هر فرد مناسب و مجاز است.

  • مصرف زیاد زعفران برای گرم مزاج‌ها بویژه افراد با مزاج گرم و خشک که از مصرف زیاد زعفران دچار حالت تشویش، بی‌خوابی، حالت تهوع و … می‌شوند، خانم‌های باردار که به دلیل خاصیت قاعده آوری زعفران ممکن است دچار سقط جنین شوند و باید کلاً از مصرف زعفران در سه ماه اول بارداری اجتناب کنند، افراد چاق و دارای اضافه وزن بالا، به دلیل خاصیت اشتها آوری زعفران و افرادی که دچار تعریق کف دست می‌شوند، مضر است.

  • سرگیجه، احساس تهوع و در بعضی موارد استفراغ، کاهش تعداد ضربان قلب، آسیب دیدن کلیه‌ها و اعصاب، کاهش شدید فشار خون، رقیق شدن خون، کاهش اشتها، سردرد و اختلال حواس، خون‌ریزی از بینی و پلک‌ها و زردی پوست از عوارض مصرف زیاد زعفران هستند.


 


طبع زعفران چیست؟


مزاج آن گرم و خشک است.



مصلح زعفران چیست؟


انیسون و سکنجبین مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج زعفران هستند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر