صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۴ - ۰۷ مهر ۱۳۹۹

عبدالله عبدالله، مذاکره کننده ارشد افغانستان با طالبان وارد پاکستان شد

عالی‌ترین مقام دولت افغانستان در مذاکرات با طالبان  برای یک سفر سه روزه و دیدار با نخست‌وزیر و سایر مقام‌های دولتی پاکستان، به اسلام‌آباد پایتخت این کشور سفر کرد.
کد خبر : 519022

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا،عبدالله عبدالله، عالی‌ترین مقام دولت افغانستان در مذاکرات با طالبان  برای یک سفر سه روزه و دیدار با نخست‌وزیر و سایر مقام‌های دولتی پاکستان، به اسلام‌آباد پایتخت این کشور سفر کرد.


عبدالله که ریاست شورای عالی آشتی ملی افغانستان را بر عهده دارد، در بدو ورود با استقبال مقامات عالی دولت پاکستان روبرو شد. او علاوه بر دیدار با عمران خان، نخست‌وزیر، با عارف علوی، رئیس‌جمهوری، شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه و دیگر مقامات نیز دیدار خواهد کرد.


شورای عالی آشتی ملی نماینده دولت افغانستان در مذاکرات تاریخی صلح با طالبان است که از ۲۲ شهریور (سنبله) در قطر آغاز شده است. این گفتگوها جدی‌ترین تلاش برای پایان دادن به حدود دو دهه جنگ در افغانستان است؛ جنگی که با حمله سال ۲۰۰۱ نیروی غربی به رهبری ایالات‌متحده به منظور سرنگونی طالبان و به چنگ آوردن اسامه بن‌لادن، رهبر القاعده و برنامه‌ریز اصلی حملات ۱۱ سپتامبر آغاز شد.


مذاکرات دولت کابل با طالبان در پی توافق‌نامه‌ای که در ماه فوریه بین ایالات‌متحده و طالبان امضا شد، انجام می‌شود. بر اساس این توافق ایالات‌متحده از افغانستان خارج شده و به این ترتیب طولانی‌ترین حضور نظامی خارجی در تاریخ آمریکا پایان می‌یابد.


بسیاری از رهبران طالبان از دهه ۱۹۸۰ تا کنون در پاکستان زندگی می‌کنند. در آن سال‌ها، آن‌ها بخشی از گروه مجاهدین افغان را تشکیل می‌دادند که متحدان آمریکا در نبرد برای پایان دادن به اشغال ۱۰ ساله افغانستان توسط اتحاد جماهیر شوروی بودند. از زمان سقوط حکومت طالبان در سال ۲۰۰۱ تا کنون پاکستان پناه دادن به اعضای طالبان را انکار کرده است. با این حال هم واشنگتن و هم کابل با استناد به روابط طولانی‌مدت طالبان با دستگاه اطلاعاتی قدرتمند پاکستان، اسلام‌آباد را متهم می‌کنند که به اعضای طالبان پناه داده است.


عمران خان علناً گفته است كه دولت وی گفتگوهای جاری میان دولت افغانستان و طالبان را تسهیل می‌كند. وی گفت اکنون استفاده از این فرصت به عهده افغان‌ها است.


وزارت امور خارجه پاکستان با انتشار بیانیه‌ای درباره این سفر گفت که سفر آقای عبدالله «فرصتی برای تبادل نظر گسترده» در مورد روند صلح افغانستان، تقویت روابط دو جانبه پاکستان و افغانستان و تعامل مردم با مردم را فراهم می‌کند.»


وی افزود: «پاکستان به‌طور کامل از همه تلاش‌ها برای صلح، ثبات و رفاه مردم افغانستان پشتیبانی می‌کند.»


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر