صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۰ - ۰۷ مهر ۱۳۹۹
تحقیقات جدید نشان داد؛

سطح تابش مواد رادیواکتیو در ماه 200 برابر زمین است

تحقیقات جدید نشان داده است سطح تابش مواد رادیواکتیو در سطح ماه 200 برابر بیشتر از زمین و در حالتی خطرناک قرار دارد.
کد خبر : 518843

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، سرانجام دانشمندان موفق شدند سطح تابش مواد رادیواکتیو در سیاره ماه را اندازه‌گیری کنند. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد سطح تابش این مواد در قمر زمین تا حد نگران‌کننده‌ای بالاست و اگر قرار باشد روزی انسان‌ها روی این سیاره قدم بگذارند و برای مدتی در آن بمانند باید تابشی تا 200 برابر بیشتر از زمین را تحمل کنند.


سطح تابش مواد رادیواکتیو در ماه به‌وسیله کاوشگر Chang'e 4 اندازه‌گیری و در چند نشریه معتبر بین‌المللی منتشرشده است. مواد رادیواکتیو در ماه 2.6 برابر بیشتر از زمانی که فضانوردان در ایستگاه بین‌المللی فضایی باشند حس می‌شود. باوجود خطرات ناشی از تابش چنین سطحی از مواد سمی سازمان‌های فضایی مدعی شده‌اند که می‌توان با طراحی لباس‌ها و امکانات ویژه از آسیب رسیدن به بدن جلوگیری کرد.



مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد پرتوهای کهکشانی اثرات زیان‌باری نظیر آب‌مروارید، سرطان و بیماری‌های تخریب‌کننده سیستم عصبی روی بدن دارد. درواقع فضانوردانی که برای مأموریت‌های تحقیقاتی به خارج از کره زمین می‌روند پس از بازگشت به کره خاکی تا مدت‌ها با مشکلات متعددی درگیر می‌شوند. فضانوردان پیش از خارج شدن از کره زمین آزمایش‌های متعددی را پشت سر می‌گذارند و تنها زمانی که به اوج آمادگی رسیده‌اند به مأموریت می‌روند.


قطعاً تحقیقات اخیر در مورد سطح تابش مواد رادیواکتیو در ماه هزینه تأمین تجهیزات ایمنی برای فضانوردان را افزایش می‌دهد و سازمان‌های فضایی نظیر ناسا باید سرمایه‌های گسترده‌تری برای پروژه‌های آینده خود اختصاص دهند.


انتهای پیام/4144/


 


انتهای پیام/

برچسب ها: ماه منظومه شمسی
ارسال نظر