طبع، خواص، مضرات و مُصلح لپه در ویکی آنا
رفع کم خونی، حفظ سلامت دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون و کاهش بیماریهای قلبی – عروقی از خواص لپه و فواید مصرف آن است.
کد خبر : 518696
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، به طور کلی به دانه های جدا شده، پوست کنده و خشک شده حبوبات گفته میشود آنچه که در کشور ما تحت عوان لپه شناخته شده و مصرف آن رایج است، لپه هایی است که از نوعی نخود با نام نخود کفتری تهیه می شود.
برای تهیه لپه هر یک از بذور حبوبات، پس از جداسازی از غلافهایشان در آب خیسانده میشوند تا پوستشان برداشته شود. بعد از برداشت پوست بذور با فشارهای مکانیکی به دو نیم تقسیم میشوند و سپس خشک میشوند.
خواص و مضرات لپه
- لپه حاوی فیبر رژیمی، پتاسیم و کلسترول پایین است که به حفظ قلب سالم کمک می کنند.
- به دلیل طبع گرم آن باعث تقویت قوای جسمانی و جنسی به ویژه در مردان میشود.
- مقدار فیبر بالا در لپه به تنظیم سطح قند خون کمک می کند فیبر محلول در غذای کم گلیسمیک میزان جذب قند را کاهش می دهد و در نتیجه به انتشار تدریجی گلوکز و افزایش قند خون کمک می کند. با این حال، انرژی کافی را تامین می کند. بنابراین برای افرادی که دیابت دارند خوب است.
- به دلیل میزان بالای پروتئین موجود در لپه، این دانه گیاهی مفید، جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت خواهد بود و از این رو مصرف آن برای افرادی که بایستی از مصرف گوشت خودداری کنند مناسب است.
- لپه حاوی ایزو فلاون ها هستند که خطر توسعه انواع سرطان ها، به ویژه سرطان پستان و پروستات را کاهش می دهند.
- لپه منبع خوبی از فیبر محلول هستند.
- میزان سدیم موجود در لپه پایین بوده، به عکس آن از میزان پتاسیم بالایی برخوردار است، از این رو مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مجاز میباشد.
- لپه دارای انواع املاح ضروری و مورد نیاز بدن نظیر کلسیم، منیزیم و ویتامینهای مهمی مانند ویتامین ب12 میباشد، از این رو مصرف آن برای همه گروههای سنی به ویژه کودکان دچار سوء تغذیه و سالمندان بسیار مفید میباشد.
- لپه نیز منبع غني فيبر بوده و به همين دليل مصرف آن براي كاهش كلسترول خون و كاهش بروز بيماريهاي قلبي- عروقي توصيه ميشود.
- لپه سرشار از آهن بوده و از این رو مصرف آن برای درمان و رفع کم خونی مفید میباشد.
- لپه با وجود مقدار کمی کالری، کلسترول و چربی های اشباع شده سالم است اما حضور فیبر رژیمی افراد را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد متابولیسم را افزایش می دهد و احتمالات افزایش وزن را کاهش می دهد مواد غذایی یافت شده در لپه به انرژی قابل استفاده تبدیل می شوند تا به عنوان چربی ذخیره شود.
- لپه مثل تمامی حبوبات نفاخ است، از این رو توصیه می شود قبل از مصرف مدتی خیسانده شده و سپس آب آن دور ریخته شود.
- افراد مبتلا به بیماری آسم، از مصرف لپه و سایر غذا های نفاخ خودداری کنند.
طبع لپه چیست؟
لپه دارای طبع نسبتا گرم و خشک است.
مصلح لپه چیست؟
معمولا لپه برای قيمه استفاده میشود و قيمه هم همراه برنج! برنج، سرکه و آبغوره مصلح خوبی برای خواص لپهاند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/