صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۶ - ۱۱ مهر ۱۳۹۹
دانشگاه برخط؛ آموزش الکترونیک/ در گفتگوی تفصیلی آنا با کلانتری عنوان شد؛

دسترسی به اینترنت و سامانه آموزش مجازی در 12 واحد دانشگاهی استان مرکزی/ دانشجویان خود را با فضای جدید هماهنگ کنند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی اعلام کرد: دسترسی به اینترنت و سامانه آموزش مجازی در 12 واحد دانشگاهی این استان بدون مشکل انجام شده است.
کد خبر : 518593

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ این روزها سر رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی حسابی شلوغ است و در تدارک بازگشایی دانشگاه‌ها هستند تا دانشجویان را به‌صورت حضوری یا مجازی بپذیرند؛ البته هستند دانشگاه‌هایی که فعالیت آموزشی خود را در پساکرونا از سر گرفته‌اند و اغلب دانشجویان را مجازی پذیرش کرده‌اند.


در سوی دیگر دانشگاه‌ها هنوز منتظر تکمیل و رفع عیب و مشکلات سیستم آموزشیار هستند تا به‌طور رسمی فعالیت آموزشی را کلید بزنند؛ البته ایمان عطارزاده، مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی به‌تازگی اعلام کرده است که تاکنون 80 درصد دانشجویان با مراجعه به سامانه آموزشیار، انتخاب واحد خود را با موفقیت انجام داده‌اند.


بیشتر بخوانید:




دانشجویان از آموزش غیرحضوری استقبال کرده‌اند


تجهیز واحدهای دانشگاهی برای دانشجویان فاقد سیستم و اینترنت


ظرفیت داخلی در تولید سخت‌افزار و نرم‌افزار تقویت شود




دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی نیز در انتظار ساماندهی سیستم آموزشیار در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی است. خبرنگار آنا برای بررسی فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی گفتگویی را با حسین کلانتری خلیل‌آباد رئیس این دانشگاه ترتیب داده است که مشروح آن در پی می‌آید:


آنا: آقای دکتر! ابتدا از شرایط فعلی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی بگویید؛ واحدهای دانشگاهی در استان شما بازگشایی شده‌اند؟


کلانتری خلیل‌آباد: با توجه به تجربیاتی که در زمینه برگزاری آموزش مجازی اندوختیم، در ترم جاری نیز مقرر شده با بهره‌گیری از این تجربیات آموزش را آغاز کنیم.


تکمیل سامانه آموزشیار چرا به وقفه افتاد؟


البته فعلاً در حال ثبت‌نام دانشجویان جدید پذیرفته شده هستیم و با تکمیل و رفع عیب سامانه آموزشیار ثبت‌نام سایر دانشجویان نیز آغاز خواهد شد، امیدواریم این سامانه هرچه سریع‌تر تکمیل و آموزش مجازی آغاز شود.


آنا: لطفاً بیشتر توضیح دهید.


کلانتری خلیل‌آباد: تکمیل سامانه آموزشیار به‌دلیل برخی مشکلات آموزشی و مالی به وقفه افتاد، امیدواریم با رفع این مشکلات به‌زودی شاهد ثبت‌نام و برگزاری کلاس‌های (حضوری و مجازی) باشیم.


آنا: با توجه به تجربه هفت ماه گذشته، وضعیت برگزاری آموزش مجازی را در ترم جدید چگونه ارزیابی می‌کنید؟


کلانتری خلیل‌آباد: در ترم گذشته به‌دلیل غافلگیری از شیوع ویروس کرونا و سایر مسائل با مشکلی مواجه شدیم، اما در طول ترم اصلاحات لازم صورت گرفت، به‌طوری‌که در ترم تابستان دیگر خبری از مشکلات قبلی نبود و مطمئناً تجربه ترم گذشته و تابستان می‌تواند در بهره‌وری بیشتر سامانه‌های مجازی برای برگزاری آموزش مجازی موفقیت‌آمیز باشد.


آنا: برخی دانشجویان مناطق محروم انتقاداتی به وجود مشکل در دریافت اینترنت دارند و این موضوع را مانعی برای حضور در کلاس‌های مجازی می‌دانند، آیا راهکاری برای مشارکت این دسته از دانشجویان در کلاس‌های مجازی اندیشیده‌اید؟


کلانتری خلیل‌آباد: دسترسی به اینترنت و سامانه مجازی در 12 واحد دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی بدون مشکل انجام شده است. دانشجویان مستقر در مناطق محروم می‌توانند در صورت دریافت نکردن اینترنت و حضور در آموزش مجازی به دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک مراجعه و در کلاس‌ها حضور پیدا کنند.


آنا: برخی دانشگاه‌ها وام‌های کم‌بهره به دانشجویان کم‌بضاعت می‌دهند تا بتوانند لوازم سخت‌افزاری لازم را برای شرکت در کلاس‌های مجازی تهیه کنند، شما برنامه‌ای در این باره دارید؟


کلانتری خلیل‌آباد: خیر. فقط در زمینه ثبت‌نام به دانشجویان از طریق بانک ملی و بانک مهر اقتصاد وام در نظر گرفته‌ایم، کلاس‌هایی را نیز برای دانشجویان تعبیه و تجهیز کرده‌ایم تا درصورتی‌که نتوانستند به هر دلیلی از منزل در آموزش مجازی شرکت کنند از امکانات این کلاس‌ها بهره ببرند.


آنا: برای برگزاری کلاس‌های جبرانی نیز تمهیداتی در نظر گرفته‌اید؟


کلانتری خلیل‌آباد: بله. برای دانشجویانی که به دلایل موجه در کلاس حضور نیافته‌اند، کلاس جبرانی درنظر گرفته‌ایم.


عاقبت دانشجویان غایب در کلاس‌های مجازی


در ترم گذشته کلاس‌های جبرانی برگزار کردیم و در ترم تابستان نیز همینطور. به عنوان مثال اگر کلاس‌ها طی هفته‌ای برگزار نشود، روزهای پنج‌شنبه، جمعه یا سایر روزها برگزار خواهد شد.


آنا: اگر دانشجویی به دلایل غیرموجه در کلاس‌ها حضور پیدا نکند تکلیفش چه خواهد بود؟


کلانتری خلیل‌آباد: اگر دانشجویی بیش از چهار جلسه در این کلاس‌ها شرکت نکند قطعاً قوانین و مقررات دانشگاه در مورد او اعمال خواهد شد.


ترم گذشته به دلیل اینکه در ابتدای شیوع ویروس کرونا بودیم به دانشجویان ارفاق کرده و بعضاً غیبت آنان را لحاظ نکردیم، اما در ترم جاری قطعاً قوانین و مقررات سختی جاری و ساری خواهد شد.


شیوع ویروس کرونا تأثیر بسیار بدی روی جامعه و فعالیت‌های دانشگاه‌ها داشته؛ اما این بهترین فرصت است تا دانشجویان را با فضای آموزش مجازی آشنا کنیم، در این‌صورت حتی اگر مقرر شد در دوران پساکرونا نیز همچنان آموزش مجازی تداوم داشته باشد، دانشجویان بدون هیچ مشکلی خود را با فضای جدید مطابقت دهند.


آنا: خواسته شما از دانشگاهیان و مسئولان بالادستی در حوزه آموزش مجازی چیست؟


کلانتری خلیل‌آباد: سامانه آموزشیار به عنوان یک سامانه اصلی و یکپارچه ابتکار بسیار ارزشمندی است که توسط دانشگاه آزاد اسلامی طراحی و در حال اجراست، امیدواریم این سامانه هرچه سریع‌تر تکمیل شود تا بتوانیم ثبت‌نام‌ها را نهایی کرده و کلاس‌های خود را برگزار کنیم.


آنا: استادان ملزم به برگزاری کلاس‌های حضوری در داخل دانشگاه هستند یا می‌توانند در مکان‌های دیگر که مورد تأیید دانشگاه آزاد است، تدریس کنند؟


کلانتری خلیل‌آباد: در این زمینه بخشنامه‌ای صادر و به استادان نیز اعلام کرده‌ایم که کلاس‌های خود را بیرون از دانشگاه می‌توانند برگزار کنند، اما در صورت مساعدشدن اوضاع از نظر شیوع کرونا باید کلاس‌ها به‌صورت ترکیبی (مجازی و حضوری) برگزار شود.


استادان موظف هستند حداقل هفته‌ای یک روز در دانشگاه حضور پیدا کنند، البته بیشتر از یک روز هم می‌توانند در دانشگاه حضور پیدا کنند.


ممکن است دانشجویی برای رفع اشکال  و سؤال به دانشگاه مراجعه کند و استادان موظف هستند در آن ساعت به سؤال دانشجویان پاسخ دهند و ابهام آنان را برطرف کنند.


انتهای پیام/4078/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر