صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۶ مهر ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

قدرت مغناطیسی در سیطره شرکت‌های دانش‌بنیان/ کوچک‌ترین پیگ‌یاب جهان ساخته شد

یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس موفق به ساخت کوچک‌ترین پیگ‌یاب جهان شده که قادر است با استفاده از کمترین توان، میدان مغناطیسی قدرتمندی ایجاد کند.
کد خبر : 518499

گروه فناوری خبرگزاری آنا، خطوط لوله‌ مدت زمان زیادی زیرزمین قرار دارند که این امر باعث فرسودگی و خوردگی آنها می‌شود، بنابراین وسیله‌ای به نام پیگ را وارد لوله‌ها می‌کنند که کار آن تمیز کردن است. از پیگ‌های هوشمند برای شناسایی عیوب، آسیب‌دیدگی و نظارت خطوط لوله نیز استفاده می‌شود. در برخی موارد پیگ‌ها در خطوط لوله گیر می‌کنند، از آنجایی که خطوط لوله معمولاً چند ده کیلومتر هستند، پیدا کردن پیگ کار دشواری است.


برای حل این معضل از پیگ‌یاب استفاده می‌شود که روی پیگ قرار می‌گیرد و سیگنال‌هایی ارسال می‌کند که به ردیابی و شناسایی محل قرارگیری پیگ کمک می‌کند. دستگاه‌های پیگ‌یاب فعلی برای لوله‌های بزرگ طراحی شده و برای لوله‌های کوچک‌تر نیاز به پیگ‌یاب با ابعاد بسیار کوچک‌تر است. وقتی پیگ‌یاب کوچک می‌شود، قادر به ایجاد میدان مغناطیسی قدرتمندی نیست و نمی‌تواند سیگنال ارسال کند.


پیگ‌یابی با قابلیت مانور بالا


حال یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به طراحی و تولید پیگ‌یاب خطوط لوله چهار اینچی شده که در بررسی خطوط شهری کاربرد دارد. در این محصول فناوری نوینی بکار گرفته شده که امکان ارسال سیگنال برای پیگ‌یاب را فراهم کرده است. این فناوری باعث می‌شود یک میدان مغناطیسی، میدان مغناطیسی دیگر را تقویت کند. این پیگ‌یاب شکلی استوانه‌ای دارد و 10 در 6 سانتی‌متر است و با استفاده از انرژی بسیار کمی (25 وات) قادر به ایجاد میدان مغناطیسی بسیار قدرتمندی است.


به گفته احسان بهروزی مخترع و پژوهشگر این محصول؛ از این پیگ‌یاب می‌توان برای تمیز کردن و شناسایی عیوب خطوط لوله شهری که معمولاً کوچک‌ هستند، استفاده کرد. ساخت پیگ‌یاب با ابعادی کوچک که قادر به ایجاد میدان مغناطیسی قدرتمندی باشد، بسیار مشکل بود. به همین دلیل توسعه آن نزدیک به پنج سال طول کشید. یکی دیگر از ویژگی‌های این پیگ‌یاب انتقال داده است که می‌تواند از ورای انواع فلزات عبور کند.


مزایای پیگ‌یاب ایران‌ساخت


پیگ‌یاب‌های خارجی برای لوله‌های 6 اینچی طراحی شده و بیشتر خطوط لوله انتقال آب، فاضلاب، انتقال نفت و انتقال گاز به کار می‌رود. از آنجایی که فضا در لوله‌ها زیاد است، به راحتی می‌توان باتری‌های بزرگ را به ردیاب متصل کرد و میدان مغناطیسی قوی ایجاد کرد. در لوله‌های شهری که محدودیت فضا وجود دارد، نمی‌توان باتری بزرگی به پیگ‌یاب متصل کرد. پیگ‌یاب ساخته‌شده توسط شرکت ایرانی مخصوص بررسی خطوط لوله شهری است.


این پیگ‌یاب با استفاده از توان کم، میدان مغناطیسی قدرتمندی ایجاد می‌کند. این  تکنولوژی EMP یا بمب الکترومغناطیسی نام دارد، می‌توان از آن در ژنراتورها نیز استفاده کرد. موفقیت اصلی ساخت دستگاهی با ابعاد بسیار کم است که می‌تواند با استفاده از توان کم، میدان مغناطیسی قدرتمند ایجاد کند. درواقع یکی از کاربردهای این فناوری در پیگ‌یاب است.


بمب الکترومغناطیسی به دسته‌ای از سلاح‌های الکترومغناطیسی گفته می‌شود که با انفجار خود پالس بسیار بزرگی را در محیط منتشر می‌کنند. این پالس‌ها با نفوذ به سیستم‌های الکترونیکی قادر به تخریب عملکرد آن‌ها خواهند بود. بمب EMP به طور مستقیم تلفاتی به بار نمی‌آورد اما قدرت آن‌ به ایجاد پارازیت، اخلال و یا صدمه زدن به وسایل الکترونیکی برمی‌گردد. به این معنا که شبکه‌های برق مختل شده، اتومبیل و هواپیماها قدرت خود را از دست می‌دهند و سیستم‌های کامپیوتری از کار خواهند افتاد.


کوچک‌ترین پیگ‌یاب جهان در ایران


پیگ‌یاب‌های موجود برای لوله‌های بزرگ طراحی شده اما این شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس برای نخستین بار در جهان پیگ‌یاب کوچکی ساخته که می‌توان از آن در خطوط لوله شهری نیز استفاده کرد. این پیگ‌یاب کوچک می‌تواند میدان مغناطیسی قدرتمندی ایجاد کند و سیگنال ارسال کند. این پیگ‌یاب مخصوص خطوط لوله شهری به زودی به بازار عرضه می‌شود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

برچسب ها: سیگنال لوله
ارسال نظر