میزان خواب کافی برای کودکان چند ساعت است؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، خواب نوزادان با هم متفاوت است در کل نوزاد خوشحال، به اندازه ی کافی میخوابد اما نوزاد ناراحت به خواب بیشتری نیاز دارد و همچنین میزان خواب کودک به عواملی خاص و شخصیت چون سن، متفاوت است.
میزان خواب کافی برای نوزاد
میزان خواب مورد نیاز برای کودکان در سنین مختلف متفاوت است. در ادامه خواب کافی در سنین مختلف مورد بررسی قرار داده ایم:
1_چهار هفتگی
نوزاد در چهار هفتگی یک ساعت زیستی یا روال شبانه روزی ندارد و الگوی خواب آن ها به نورروز و شب مربوط نمیشود و معمولا 15-18 ساعت در روز میخوابد که این مقدار برای نوزادان زودرس دو تا چهار ساعت بیشتر است.
2_شش هفتگی
نوزاد از شش هفتگی شروع به تنظیم الگوهای خواب خود میکند و طولانی ترین دوره ی خوابش 4-6 و در غروب است اما برای تعذیه هر 2-4 ساعت از خواب بیدارمیشوند.
3-کودک دو ماهه
کودک به تغذیه ی بیشتری نیاز دارد چون کوچک است و معمولا بین2-4 ساعت برای شیر خوردن بیدار میشوند.
نوزان نمیداند برای تسکین درد باید بخوابد پس با نوازش کردن و تکان دادن به او کمک کنید که بخوابد.
4- کودک دو تا چهار ماه
کودک به مدت 6 ساعت در شب میخوابد پس کودک را روی برنامه روتین قرار دهید و با او بازی کنید و هنگامی که بی حال است او را تکان ندهید.
برنامه روتین قبل از خواب مانند حمام کردن، غذا دادن، داستان گفتن و بازی کردن به خواب طولانی کودک در شب کمک میکند.
5-کودک چهار تا شش ماهه
کودک در این سن خوردن شیر شبانه را ترک میکند و به مدت 6-12 ساعت در شب میخوابد و طبق تحقیقات 60 درصد کودکان در 6 ماهگی و 90 درصد کودکان در9 ماهگی میخوابند.
لازم است بدانید که همه ی نوزادان گاهی اوقات در طول شب بیدار میشوند اما آن هایی که به هر نحوی میخوابند در واقع یاد گرفته اند که چگونه تنهایی بخوابند.
6-شش تا دوازده ماهگی
اضطراب جدایی یکی از دلایلی است که کودک از خواب بیدار می شود و کودک می داند زمانی که شما را نمی بیند، در اطراف او هستید و ممکن است وقتی بیدار می شود ناراحت شود، پس وقتی که کودک گریه کرد آن را رها نکنید و به اندازه ای که لازم است او را بغل کنید.
7- کودکان 1 تا 2 ساله:
کودک نوپا در خواب شبانه اش ممکن است مشکل داشته باشد پس همه چیز را آرام نگه دارید و وقتی یاد میگیرد از گهواره بیرون بیاید ممکن است بخواهد کنار شما بخوابد، هرچند ترک این عادت کودک سخت است ولی اگر نمیخواهید با هم بخوابید او را به اتاق خودش ببرید و کمی با او بمانید.
8-کودک 2 تا 5 ساله:
کودک در این سن در مقابل زمان خواب مقاومت میکند پس یک برنامه خواب داشته باشید و مطمئن شوید که کودک آن را اجرا میکند. شب بیداری های کودک به دلیل مقابله با ترس های شبانه است، می توانید از یک شمع یا چراغ خواب برای تسلی کودک و مقابله با ترس استفاده کنید.
9-کودک 5 تا 12 ساله:
تکالیف و تلویزیون زمان خواب کودک را به تعویق می اندازد و کودکانی که اتاق خوابشان ساکت و تاریک و بدون تلویزیون و کامپوتر است، خواب بهتری دارند.
10-12 تا 18 سالگی
8 -9 ساعت خواب برای سلامتی جوانان حیاتی است هر چند گاهی اوقات به خواب بیشتری نیز نیاز دارند با این حال بسیاری از فشار های اجتماعی وجود دارد که از کیفیت خواب آن ها کم می کند.
نکاتی درمورد خواب کودکان و میزان آن:
1-برای خواب بهتر، کودک را به کمر بخوابانید.
2-از محکم بودن تشک کودک اطمینان حاصل کنید.
3- کودک را روی کاناپه، تشک نرم، بالش و در کل روی سطح نرم قرار ندهید.
4- سر و صورت کودک را آزاد نگه دارید.
5-مطمئن شوید که در اطرف تخت هیچ چیز با گوشه های تیز وجود نداشته باشد.
6-محیط را بدون دود نگه دارید.
7- دمای اتاق کودک باید مانند اتاق یک بزرگسال، معمولی باشد.
8- تا پنج ماه همه ی اسباب بازی ها را از گهواره دور کنید.
9-در طول روز که کودک بیدار می شود می توانید آن را روی شکم قرار دهید تا پشت سرش صاف نشود.
نوزاد چند ساعت باید بخوابد؟
هر چند از تولد نوزاد بیشتر بگذرد، نسبت به محیط اطرافش، هوشیار تر می شود و همین امر باعث می شود که در طی شب بخوابند.
نوزاد خود را با چرخه ی خواب والدین سازگار می کند و معده ی او در حال رشد است و شیر بیشتری را در خودنگه می دارد. نوزاد در سه ماهگی از 24 ساعت 15 ساعتش را می خوابد که بیشتر آن در طول شب اتفاق می افتد.
برنامه ی خواب یک نوزاد، 2تا 3 دوره خواب در طول روز و بین 6-7 ساعت خواب بعد از شیر دهی آخر شب است. اگر تمایل دارید که نوزادتان در طول شب بیشتر بخوابد او را ترغیب کنید که در طول روز بیشتر بیدار بماند.
کودک تازه متولد شده کجا باید بخوابد؟
مهم نیست کودک در اتاق شما باشد یا اتاق خودش، به دلیل خفگی، فشردن گلو و سندرووم مرگ ناگهانی، کودک را در تخت و خواب خود بخوانید.
چه زمانی لازم است که به پزشک مراجعه کنیم؟
1-اگر به نظر می رسد که کودک به شدت ناراحتی دارد.
2-اگر حس میکنید که نوزادتان مشکل تنفسی دارد.
3-کودک به سختی از خواب بیدار می شود.
4-اگر نوزاد تمایلی به تغذیه یا فعالیت ندارد.
سخن آخر
جدا از سن کم خوابی ضد سلامتی است و باعث چاقی و افسردگی، ضعف حافظه، بیماری قلبی، انواع دیابت و فشار خون بالا میشود، پس به خواب خود و نوزادتان و بهبود آن اهمین دهید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/