صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۳ - ۰۵ مهر ۱۳۹۹

خطرناک‌ترین ویروس‌های جهان که از آن‌ها خبری نداشتید!

این روز‌ها تمام جهان درگیر ویروس کروناست، ویروسی که همچنان قربانی می‌گیرد، اما بشر در طول تاریخ با چنین ویروس‌های مرگباری رو به رو شده است.
کد خبر : 518326

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کروناویروس که عامل بیماری کووید-۱۹ است از کشنده‌ترین ویروس‌های قرن ۲۱ بوده است. در سال ۲۰۰۹، ویروس H ۱ N ۱ یا آنفلوآنزای خوکی موجب همه گیری جهانی شد که طبق آمار‌های رسمی ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست دادند. هرچند بعد‌ها این آمار در مجله پزشکی لنست مورد تجدید نظر قرار گرفت و آمار قربانیان این بیماری بین ۱۵۱ هزار و ۷۰۰ تا ۵۷۵ هزار و ۴۰۰ نفر اعلام شد.


در سال‌های ۲۰۰۳-۲۰۰۲ ویروس SARS (سندرم تنفسی حاد) که در چین شناسایی شد اولین گروه از کروناویروس‌ها بود که نگرانی جهانی را به همراه داشت. هر چند تعداد قربانیان این بیماری به ۷۷۴ نفر رسید.


تلفات بیماری کووید-۱۹ اغلب با آنفلوآنزای فصلی کشنده مقایسه میشود اگرچه آنفلوآنزای فصلی کمتر خبرساز بوده است. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) آنفلوآنزای فصلی عامل فوت بیش از ۶۵۰ هزار نفر است.


در قرن بیستم، دو آنفلوآنزای غیر فصلی- آنفلوآنزای آسیایی در سال‌های ۱۹۵۸-۱۹۵۷ و آنفلوآنزای هنگ کنگی در سال‌های ۱۹۷۰تا ۱۹۶۸- هر یک به مرگ حدود یک میلیون نفر منجر شدند.


بر اساس تحقیقات منتشر شده بزرگترین فاجعه بیماری‌های همه گیر مدرن تاکنون همه گیری آنفلوآنزا در سال‌های ۱۹۱۹-۱۹۱۸ موسوم به آنفلوآنزای اسپانیاییست که به مرگ حدود ۵۰ میلیون نفر منجر شد.


ویروس‌های گرمسیری


شمار تلفات کروناویروس جدید خیلی بالاتر از بیماری ابولاست که اولین بار در سال ۱۹۷۶ شناسایی شد و آخرین شیوع آن به سال‌های ۲۰۲۰-۲۰۱۸ باز می‌گردد که به فوت نزدیک به ۲۳۰۰ نفر منجر شد.


طی چهار دهه شیوع دوره‌ای ابولا باعث کشته شدن حدود ۱۵ هزار نفر شده که تمامی آنان در آفریقا بوده است. بیماری ابولا نسبت به کووید-۱۹ کشنده‌تر است. حدود ۵۰ درصد از مبتلایان به این بیماری جان خود را از دست داده اند. هرچند بیماری ابولا نسبت به دیگر بیماری‌های ویروسی قدرت سرایت کمتری دارد چرا که بیماری هوازی نیست و از طریق تماس مستقیم و نزدیک منتقل می‌شود.


تب دنگی نیز که می‌تواند بیماری کشنده‌ای باشد تلفات پایین تری دارد. این بیماری مشابه با آنفلوآنزا از طریق نیش پشه آلوده منتشر می‌شود.


دیگر بیماری‌های همه گیر ویروسی


ایدز کشنده‌ترین بیماری همه گیر مدرن بوده که تقریبا ۳۳ میلیون نفر در جهان بر اثر ابتلا به این بیماری که سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می‌دهد جان خود را از دست داده اند. اولین مورد ابتلا به این بیماری در سال ۱۹۸۱ شناسایی شده و تاکنون واکسنی موثر برای مقابله با آن کشف نشده است.


ویروس‌های هپاتیت B و C نیز تلفات بالایی از خود به جا گذاشته اند و هر سال به مرگ ۱.۳ میلیون نفر منجر می‌شوند که بیشتر موارد فوتی اغلب در کشور‌های فقیر است.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر