صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۲ - ۰۲ مهر ۱۳۹۹

خواص معجزه آسای تخمه ژاپنی

آنتی اکسیدان‌های موجود در تخمه ژاپنی باعث شده تا از بروز انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان پروستات در آقایان پیشگیری کند.
کد خبر : 517587

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، تخمه جابانی یا تخمه ژاپنی معمولا در میان وعده مصرف می شود و طرفداران خاص خود را دارد. این محصول در حقیقت حاصل از تخمه‌های درون نوعی هندوانه به خصوص است که تنها تخمه‌های آن مورد استفاده خوراکی قرار می‌گیرند و خود هندوانه قابل خوردن نیست. این نوع هندوانه به «هندوانه آجیلی» معروف است.


برخلاف تصور عموم این تخمه مختص به ژاپن نیست و در ایران پرورش می‌یابد. این تخمه معمولا در روستای دماوند به نام جابان کاشته می‌شود. تخمه ژاپنی اکثرا در طعم‌های مختلفی مانند نمکی، بو داده و همراه با گلپر و لیمو مورد استفاده قرار می‌گیرد.


از فواید تخمه ژاپنی غافل نمانید


۱- بر اساس نظر طب سنتی این تخمه طبعی گرم و خشک دارد.


۲- هر ۱۰۰ گرم از این تخمه حاوی ۵۹۰ کالری انرژی است.


۳- برای کم‌خونی موثر است.


۴- اشتها آور است و از سوءهاضمه جلوگیری می‌کند.


۵- این خشکبار به دلیل وجود کلسیم از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.



۶- در درمان التهابات بدن نقش مهمی دارد.


۷- سرشار از پروتئین است.


۸- به دلیل دارا بودن اسید فولیک نقش مفیدی در عملکرد بهتر مغز و کنترل هوموسیستئین دارد.


۹- بخشی از آهن مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.


۱۰- منیزیم موجود در این آجیل در حفظ سلامت اعصاب نقش دارد.


۱۱- وجود آنتی اکسیدان در این نوع تخمه مانع بروز سرطان «پروستات» در آقایان می‌شود.


۱۲- وجود روی در این تخمه، کمک فراوانی به متابولیسم بدن کرده و دستگاه ایمنی آن را قوی می‌کند.


۱۳- وجود اسید‌های آمینه در این نوع تخمه به محافظت از ماهیچه‌ها کمک می‌کند.


۱۴- کاهش کلسترول مضر خون


۱۵- تنظیم عملکرد اعصاب و عضلات از جمله قلب و استخوان‌ها


از مضررات تخمه ژاپنی چه می‌دانید؟


- از جمله مضررات این تخمه خوشمزه می‌توان به افزایش چربی بدن اشاره کرد.


- به دلیل وجود نمک فراوان در این نوع تخمه مصرف زیاد آن موجب آسیب رسیدن به دندان، تغییر رنگ و از بین رفتن آن‌ها می‌شود.


- مصرف این تخمه زمینه ساز بروز انواع بیماری از جمله فشار خون است.



- بهتر است افراد مبتلا به چاقی از مصرف تخمه ژاپنی پرهیز کنند.


- مصرف بیش از حد تخمه ژاپنی همراه با پوست باعث کاهش ترشح طبیعی «اسید معده» شده و ابتلا به بیماری دیابت یا مشکلات کلیوی را افزایش خواهد داد.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر