صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۹ - ۰۱ مهر ۱۳۹۹

بهترین نوشیدنی‌های سالم برای تقویت سیستم ایمنی

در گزارش زیر با برخی از بهترین نوشیدنی‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بیشتر آشنا می‌شویم.
کد خبر : 517099

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نوشیدنی‌های سالم یکی از ساده‌ترین گزینه‌ها برای دریافت مواد مغذی ضروری به منظور حفظ سلامت بدن و کمک به سیستم ایمنی برای مبارزه با عوامل بیماری‌زا مانند ویروس‌ها و باکتری‌ها است. در ادامه با برخی از بهترین نوشیدنی‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بیشتر آشنا می‌شویم.


پرتقال، گریپ فروت و دیگر میوه‌های خانواده مرکبات


مرکبات منبع خوبی برای تامین نیاز روزانه بدن به ویتامین C هستند. این ویتامین از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار است که از سلول‌ها در برابر موادی که به بدن آسیب می‌رسانند، محافظت می‌کند. کمبود ویتامین C می‌تواند به طولانی شدن مدت بهبود زخم ها، نقص در واکنش سیستم ایمنی و ناتوانی در مبارزه با عفونت‌ها منجر شود. در حال حاضر، شواهد قطعی درباره این که ویتامین C خوراکی در پیشگیری از انتقال کروناویروس جدید (SARS-COV-۲) یا درمان بیماری کووید-۱۹ که به واسطه این ویروس شکل می‌گیرد، وجود ندارد.


با این وجود، نتایج پژوهش‌ها در مورد تزریق درون وریدی ویتامین C به عنوان یک روش درمان برای کووید-۱۹ امیدوارکننده بوده اند. آزمایش‌های بالینی بیشتر در مورد استفاده از تزریق درون وریدی ویتامین C به عنوان یک روش درمان و نه پیشگیری از کووید-۱۹ در جریان هستند. با این وجود، اگر به سرماخوردگی مبتلا باشید، دوز‌های بالای ویتامین C خوراکی ممکن است به علائمی با شدت کمتر و بهبودی سریع‌تر بیماری کمک کند. برای بزرگسالان، مرز قابل تحمل ویتامین C برابر با ۲،۰۰۰ میلی گرم در روز است.


مواد تشکیل دهنده


۱۰ ماندارین


۵ پرتقال


۱ گریپ فروت


نصف یک لیمو ترش بزرگ


پس از شستشوی مواد تشکیل دهنده پوست ماندارین ها، پرتقال‌ها و گریپ فروت را گرفته و آب آن‌ها را بگیرید. آب لیمو ترش را نیز به این ترکیب اضافه کنید.


مواد مغذی قابل توجه در یک وعده


پتاسیم از پرتقال


ویتامین A از پرتقال و گریپ فروت


ویتامین B۶ از پرتقال


ویتامین B۹ (فولات) از پرتقال


ویتامین C از تمام میوه‌های خانواده مرکبات


روی از پرتقال


سیب سبز، هویج و پرتقال


هویج، سیب، و پرتقال ترکیب برنده‌ای برای کمک به بدن در راستای محافظت از خود و مبارزه با عفونت‌ها است.


سیب و پرتقال ویتامین C را در اختیار بدن قرار می‌دهند.


ویتامین A که برای حفظ سلامت سیستم ایمنی نیاز است در هویج و به شکل آنتی اکسیدانی به نام بتاکاروتن وجود دارد.


همچنین، هویج حاوی ویتامین B۶ است که نقش مهمی در تکثیر سلول‌های ایمنی و تولید پادتن ایفا می‌کند.


 


مواد تشکیل دهنده


۲ هویج بزرگ


۲ تا ۳ سیب


۲ پرتقال


اندکی زنجبیل (اختیاری)


آب تمام مواد تشکیل دهنده را گرفته و با هم ترکیب کنید.


مواد مغذی قابل توجه در یک وعده


پتاسیم از هویج


ویتامین A از هویج


ویتامین B۶ از هویج


ویتامین B۹ (فولات) از پرتقال


ویتامین C از پرتقال و سیب


چغندر، هویج، زنجبیل و سیب


التهاب اغلب یک واکنش ایمنی به عفونت‌های ناشی از ویروس‌ها یا باکتری‌ها است. علائم سرماخوردگی یا آنفلوآنزا شامل آبریزش بینی، سرفه و بدن درد می‌شوند.


این نوشیدنی ممکن است برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید نیز بسیار مفید باشد، زیرا زنجبیل از خواص ضد التهاب برخوردار است.


مواد تشکیل دهنده


۱ چغندر متوسط


۱ سیب متوسط


۱ قاشق غذاخوری زنجبیل تازه


۳ هویج


آب سیب تصفیه نشده (اختیاری)


تمام مواد تشکیل دهنده را در یک دستگاه مخلوط کن ریخته و تا زمانی که بافتی یکدست شکل بگیرد به هم زدن ادامه دهید. سپس این ترکیب را از یک صافی عبور داده و نوشیدنی را بلافاصله نوشیده یا اندکی در یخچال قرار دهید تا خنک شود.


مواد مغذی قابل توجه در یک وعده


پتاسیم از هویج، چغندر و سیب


ویتامین A از هویج و چغندر


ویتامین B۶ از هویج


ویتامین B۹ (فولات) از چغندر


ویتامین C از سیب


گوجه فرنگی


بهترین روش برای حصول اطمینان از این که آب گوجه فرنگی تازه و فاقد مواد افزودنی را مصرف می‌کنید، آماده کردن آن توسط خودتان است.


گوجه فرنگی سرشار از ویتامین B۹ است که به نام فولات نیز شناخته می‌شود. این ماده مغذی به کاهش خطر عفونت‌ها کمک می‌کند.


همچنین، گوجه فرنگی منبع خوبی برای منیزیم است که یک ماده ضد التهاب محسوب می‌شود.


مواد تشکیل دهنده


۳ پوند (۱.۳ کیلوگرم) گوجه فرنگی رسیده خرد شده


یک و یک چهارم فنجان کرفس خرده شده با برگ


یک سوم فنجان پیاز خرد شده


۲ قاشق غذاخوری شکر برای بهبود طعم


۱ قاشق چایخوری نمک


اندکی فلفل سیاه


تمام مواد تشکیل دهنده را در یک ظرف غیرواکنشی بزرگ (از استیل ضدزنگ و نه آلومینیوم) ریخته و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید مواد به آرامی جوشیده و بپزند تا زمانی حالتی آبکی و سوپی شکل بگیرد که حدود ۲۵ دقیقه طول می‌کشد. ترکیب را از یک صافی عبور داده و اجازه دهید کاملا خنک شود. این نوشیدنی را می‌توانید در یک ظرف درب‌دار و در یخچال برای حدود یک هفته نگه دارید.


مواد مغذی قابل توجه در یک وعده


منیزیم از گوجه فرنگی


پتاسیم از گوجه فرنگی


ویتامین A از گوجه فرنگی


ویتامین B۶ از گوجه فرنگی


ویتامین B۹ (فولات) از گوجه فرنگی


ویتامین C از گوجه فرنگی


ویتامین K از گوجه فرنگی و کرفس


کیل، گوجه فرنگی و کرفس


کیل یکی از سبزیجات ثابت در نوشیدنی‌های سبز است. به جای ترکیب کیل با میوه‌های شیرین، شما می‌توانید آن را در ترکیب با گوجه فرنگی و کرفس مصرف کنید.


مواد تشکیل دهنده


۲ ساقه کرفس خرد شده


۲۵ گرم برگ کیل


۵۰۰ میلی لیتر آب گوجه فرنگی


آب یک لیمو ترش (اختیاری)


سس تند تاباسکو برای بهبود طعم


آب کرفس و کیل را گرفته و آن‌ها را با مواد دیگر ترکیب کنید.


برای آماده کردن اسموتی نیز می‌توانید تمام مواد تشکیل دهنده را در یک دستگاه مخلوط کن با هم ترکیب کنید تا زمانی که بافتی یکدست شکل بگیرد.


مواد مغذی قابل توجه در یک وعده


منیزیم از آب گوجه فرنگی


منگنز از کیل


پتاسیم از آب گوجه فرنگی


ویتامین A از کیل و آب گوجه فرنگی


ویتامین B۶ از آب گوجه فرنگی


ویتامین B۹ (فولات) از آب گوجه فرنگی


ویتامین C از کیل و آب گوجه فرنگی


ویتامین K از آب گوجه فرنگی


توت فرنگی و کیوی


توت فرنگی و کیوی از دیگر گزینه‌های سالمی هستند که می‌توانید برای تهیه نوشیدنی‌های سرشار از ویتامین C استفاده کنید. از آنجایی که چهار فنجان توت فرنگی به یک فنجان آب توت فرنگی تبدیل می‌شود، شاید بهتر باشد از این میوه برای آماده کردن اسموتی به جای آبمیوه استفاده کنید.


این دستورالعمل شامل شیر بدون چربی نیز می‌شود. شیر منبع خوبی برای پروتئین و ویتامین D است که نوشیدنی‌های حاوی میوه و سبزیجات کمتر این دو ماده مغذی را ارائه می‌کنند.


افراد بسیاری با کمبود ویتامین D مواجه هستند که نور خورشید اصلی‌ترین منبع تامین آن در کنار برخی محصولات حیوانی محسوب می‌شود. سطوح سالم ویتامین D در بدن می‌تواند خطر عفونت‌های تنفسی مانند سینه پهلو و آنفلوآنزا را کاهش دهد.


برخی پژوهش‌های جدید ارتباط بین کمبود ویتامین D و بیماری کووید-۱۹ را نیز نشان داده اند.


شما می‌توانید از ماست یونانی سرشار از پروبیوتیک نیز به جای شیر استفاده کنید. مصرف پروبیوتیک‌ها ممکن است به سلول‌ها در حفظ سد ضد میکروبی کمک کند. پروبیوتیک‌ها به طور معمول در مکمل‌ها و غذا‌های تخمیر شده وجود دارند.


 مواد تشکیل دهنده


۲ کیوی رسیده پوست گرفته و خرد شده


نصف فنجان توت فرنگی منجمد


نصف یک پرتقال اندازه متوسط


نصف یک موز منجمد


نصف فنجان شیر بدون چربی


۲ قاشق غذاخوری جو دو سر پرک


۱ یا ۲ قاشق چایخوری عسل


اندکی یخ


تمام مواد تشکیل دهنده را در یک دستگاه مخلوط کن ریخته و تا زمانی که بافتی یکدست شکل بگیرد به هم زدن ادامه دهید.


مواد مغذی قابل توجه در یک وعده


کلسیم از شیر


منگنز از توت فرنگی و جو دوسر


فسفر از جو دوسر


پتاسیم از توت فرنگی، موز و پرتقال


ویتامین B۱ (تیامین) از جو دوسر


ویتامین B۶ از موز


ویتامین B۹ (فولات) از توت فرنگی و پرتقال


ویتامین B۱۲ از شیر


ویتامین C از توت فرنگی، کیوی و پرتقال


ویتامین D از شیر


ویتامین K از کیوی


روی از شیر


توت فرنگی و انبه


این اسموتی یک میان وعده خوب برای تقویت سیستم ایمنی است. در این اسموتی از میوه‌های منجمد و تازه استفاده می‌شود و همچنین شما می‌توانید تنها از میوه‌های تازه برای آماده کردن آن استفاده کنید.


ویتامین E از انبه و شیر بادام فواید آنتی اکسیدانی اضافه را برای تقویت سیستم ایمنی به ویژه در افراد مسن ارائه می‌کند.


مواد تشکیل دهنده


۲ فنجان توت فرنگی خرد شده


یک و نیم فنجان انبه منجمد


۱ هویج خرد شده


نصف یک پرتقال پوست گرفته


یک و نیم فنجان شیر بادام


تمام مواد تشکیل دهنده را در یک دستگاه مخلوط کن ریخته و تا زمانی که بافتی یکدست شکل بگیرد به هم زدن ادامه دهید.


اسموتی را چشیده و اگر بیش از حد غلیظ است مقداری شیر به آن اضافه کنید.


مواد مغذی قابل توجه در یک وعده


کلسیم از شیر بادام


منگنز از توت فرنگی


پتاسیم از توت فرنگی


ویتامین A از انبه و هویج


ویتامین B۶ از انبه


ویتامین B۹ (فولات) از توت فرنگی و انبه


ویتامین C از توت فرنگی، انبه و پرتقال


ویتامین D از شیر بادام


ویتامین E از انبه و شیر بادام


هندوانه و نعناع


هندوانه نه تنها سرشار از ویتامین C و آرژنین است که می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند، بلکه می‌تواند در تسکین عضله درد نیز نقش داشته باشد. درد‌های عضلانی یکی از علائم شایع آنفلوآنزا به ویژه در افراد مسن هستند.


شما می‌توانید آب هندوانه را با آبمیوه‌های دیگر مانند سیب یا پرتقال ترکیب کنید.


مواد تشکیل دهنده


۱ هندوانه اندازه متوسط پوست گرفته، دانه جدا شده و خرد شده


۱ یا ۲ قاشق غذاخوری برگ نعناع


نمک سیاه در صورت تمایل


یخ در صورت تمایل


هندوانه و برگ‌های نعناع را در یک دستگاه مخلوط کن ریخته و تا زمانی که بافتی یکدست شکل بگیرد به هم زدن ادامه دهید. این ترکیب را در یک لیوان ریخته و با مقداری نمک سیاه و برگ نعناع تزئین کنید. همچنین می‌توانید دو تکه یخ به این نوشیدنی اضافه کنید.


مواد مغذی قابل توجه در یک وعده


آرژنین از هندوانه


سیترولین از هندوانه


منیزیم از هندوانه


ویتامین A از هندوانه


ویتامین C از هندوانه


دانه کدوتنبل


بسیاری از دستورالعمل‌های آب کدوتنبل حاوی مقادیر زیاد قند‌های افزوده یا آب سیب‌های فروشگاهی هستند.


اما دستورالعمل شیر دانه کدوتنبل یکی از گزینه‌های مغذی و سالم است که می‌توانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن مد نظر قرار داده و به عنوان یک ماده پایه برای اسموتی‌های میوه نیز گزینه خوبی است.


این نوشیدنی نه تنها سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، بلکه ممکن است برای موارد زیر نیز مفید باشد:


- سلامت استخوان


- علائم یائسگی


- سلامت دستگاه ادراری


- سلامت پوست و مو


- سلامت روانی


- سلامت پروستات


دانه‌های کدوتنبل منبع خوبی برای روی هستند. این ماده معدنی به واسطه اثر مثبت خود بر التهاب و سیستم ایمنی بدن در بسیاری از درمان‌های سرماخوردگی استفاده می‌شود.


پژوهشگران استرالیایی نیز در حال بررسی تزریق درون وریدی روی به عنوان یک روش درمان برای مشکلات تنفسی مرتبط با کووید-۱۹ هستند.


مواد تشکیل دهنده برای شیر دانه کدوتنبل شیرین نشده:


۱ فنجان دانه‌های کدوتنبل خام، هشت ساعت در آب خیس خورده باشد


۳ فنجان آب تصفیه شده


اندکی نمک دریایی سلتیک


مواد تشکیل دهنده برای شیر دانه کدو تنبل شیرین شده (مواد تشکیل دهنده شیر شیرین نشده بعلاوه موارد زیر):


یک چهارم فنجان خرمای بدون هسته یا ۲ قاشق غذاخوری شربت افرای خالص


۱ قاشق چایخوری عصاره طبیعی وانیل


۱ قاشق غذاخوری لسیتین آفتابگردان (اختیاری)


برای خیس کردن دانه‌های کدوتنبل آن‌ها را در یک لیوان یا ظرف شیشه‌ای یا سرامیکی یا یک شیشه بزرگ ریخته و روی آن‌ها آب بریزید. یک قاشق چایخوری نمک دریایی سلتیک و اندکی آبلیمو تازه یا سرکه سیب به این ترکیب اضافه کرده و ظرف را با پارچه‌ای با قابلیت تنفس بپوشانید و اجازه دهید برای ۸ ساعت در دمای اتاق باقی بماند.


سپس، آبی که دانه‌ها در آن خیس خورده اند را دور ریخته و دانه‌های کدوتنبل را چند بار با آب تصفیه شده شستشو دهید.


دانه‌های کدو تنبل، آب و نمک را در یک دستگاه مخلوط کن ریخته و تا زمانی که بافتی یکدست شکل بگیرد به هم زدن ادامه دهید. برای افزایش محتوای مواد مغذی می‌توانید از شیر کامل استفاده کنید.


این ترکیب را از یک صافی عبور داده و درون لیوان بریزید.


برای آماده کردن شیر دانه کدوتنبل شیرین شده، دستگاه مخلوط کن خود را شسته و شیر صاف شده را دوباره درون آن بریزید. وانیل و طعم دهنده‌های دیگر را اضافه کرده و مواد را با هم ترکیب کنید.


مواد مغذی قابل توجه در یک وعده:


منیزیم از دانه‌های کدو تنبل


منگنز از دانه‌های کدو تنبل


پتاسیم از خرما


روی از دانه‌های کدو تنبل


سیب سبز، کرفس و کیل


یک نوشیدنی سبز مبتنی بر سبزیجات نیروگاهی از مواد مغذی است که می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.


افزودن مقداری جعفری و اسفناج به این دستورالعمل می‌تواند به افزایش محتوای ویتامین‌های A، C و K آن کمک کند.


مواد تشکیل‌دهنده:


۱ خوشه کیل خرد شده


۱ لیمو ترش بزرگ پوست گرفته و بدون هسته


۱ اینچ زنجبیل پوست گرفته


۱ خیار بزرگ خرد شده


۲ سیب سبز خرد شده و بدون هسته


۴ ساقه کرفس


آب مواد تشکیل دهنده را گرفته و بلافاصله این نوشیدنی را مصرف کنید.


مواد مغذی قابل توجه در یک وعده


آهن از کیل


منگنز از کیل


پتاسیم از کیل


ویتامین A از کیل و کرفس


ویتامین B۹ (فولات) از کرفس


ویتامین C از کیل و لیمو ترش


ویتامین K از خیار و کرفس


منبع: عصر ایران


انتها ی پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر