صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۰ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح سیر در ویکی آنا

سیر یک آنتی‌بیوتیک طبیعی با خاصیت ضد قارچ و ضد ویروس قوی است، این سبزی پرخاصیت خواص و فواید درمانی بسیاری دارد.
کد خبر : 516450

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، سیر گیاهی از راسته مارچوبه‌سانان از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان است. سیر در سبد سبزیجات ایرانی‌ها از جایگاه خوبی برخوردار است و همیشه جایی در غذاهای ایرانی دارد.



خواص و مضرات سیر



  • سیر، بادشکن و ضد عفونی‌کننده قابلی است و طبعی به شدت گرم و خشک دارد که شدت این طبع در هنگام پخت کم می‌شود.

  • یکی از خواص سیر تاثیرگذاری آن در کاهش چربی خون و رقت خون است و علاوه بر آن به کاهش فشار خون نیز منجر می‌شود.




  • تحلیل برنده مواد زائد سفت شده و غلیظ شده در بدن است که معمولاً منشاء آن بلغم و سودا (غلبه اخلاط و مواد سرد در بدن) است.

  • مصرف سیر تازه از سیر خشک بهتر است و خواص بیشتری را در بردارد.

  • مصرف سیر به افراد میانسال بیش از نوجوانان توصیه می‌شود و سالخوردگان بهتر است، روزی یک حبه سیرمصرف کنند.

  • سیر برای تقویت قدرت جنسی سردمزاجان مناسب است و در گرم‌مزاج‌ها اثر معکوس دارد یعنی باعث ضعف قدرت و افت میل جنسی این افراد می شود.

  • مصرف سیر به کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند و با کاهش کلسترول خون در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی نیز تاثیر دارد. معجون سیر و لیمو یکی از بهترین درمان‌های طب سنتی برای کاهش چربی و فشار خون بالاست.

  • مداومت در خوردن آن باعث از بین رفتن موهای سفید و رویش موهای سیاه می‌شود.

  • بد نیست بدانید استفاده از سیر در غذاهای غلیظ (مثل کله پاچه، حلیم، آش رشته) باعث رفع ضرر آنها می‌شود.

  • علاوه بر این‌ها، سیر، از بین برنده اخلاط غلیظ بدن است و مصرف آن باعث نیکویی رنگ رخسار می‌شود.




  • مصرف سیر به دلیل کاهش قند خون بالا برای بیمارن دیابتی مفید است.

  • همچنین جلوگیرى از ناراحتی‌هاى عمومى قلب و عروق در این بیماران از دیگر فواید مصرف سیر برای بیماران مبتلا به مرض قند است.

  • سیر حاوی چهار ترکیب گوگردی مختلف است که می‌تواند به کاهش التهاب کمک کنند. این فایده می‌تواند شامل درمان برخی انواع بیماری‌های خود ایمنی و همچنین درمان درد‌های روماتیسمی، آرتریت و التهاب مفاصل شود.

  • جالب است بدانید، روغن سیر برای مفاصل، گرفتگی و اسپاسم‌های ناشی از بلغم و سردی بسیار مفید است.

  • این روغن با گرمای مزاجی و قدرت نفوذ بالایی که دارد، به مفصل رسیده و سردی و بلغم را از آن رفع می‌کند.

  • سیر به دلیل ترکیبات ضدالتهابی، در کاهش درد و ورم موثر است.

  • از سیر در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، تبخال و تسریع در التیام زخم‌ها استفاده می‌شود.

  • سیر حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که از زوال مغز پیشگیری می‌کنند و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهند.




  • با وجود خواص فراوانی که برای سیر ذکر شده است، زیاده روی در مصرف آن برای افراد داری مزاج صفراوی مضر است.

  • همچنین کسانی که فشار خون پایین دارند و افرادی که از دارو‌های ضد انعقاد خون استفاده می‌کنند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند.



طبع سیر چیست؟


طبع سیر بر اساس طب سنتی، گرم و خشک است و از نظر گرمی درجه سه است یعنی گرمی خیلی زیادی دارد و فقط یک درجه با گرمی درجه چهار که منجر به سمیت محصول می‌شود، فاصله دارد.
درجه خشکی سیر متوسط است و سیر تازه مقداری رطوبت دارد و از همین رو خاصیت سیر تازه بیشتر از سیر کهنه است.


 


مصلح سیر چیست؟


سرکه و آب انار و سکنجبین، سیر پخته در آب و نمک یا روغن بادام مصلح سیر هستند.


 



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر