صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۸ - ۰۲ آذر ۱۳۹۴

یونسی: ایرانیان در طول تاریخ ویژگی احترام به ادیان مختلف را حفظ کرده‌اند

دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی در همایش رونمایی از کتاب «ایران مهد همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان»، گفت: ایرانیان دارای ویژگی بردباری دینی و تحمل ادیان و فرهنگ‌های مختلف هستند.
کد خبر : 51585

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام علی یونسی، وزیر سابق اطلاعات، با اشاره به اینکه همه صاحب‌نظران درباره تاریخ ایران به این مهم توجه کرده‌اند که ایرانیان دارای ویژگی‌های بردباری دینی و تحمل دیگر ادیان هستند، اظهار کرد: در طول تاریخ تحولات بزرگی رخ داده اما همواره این خصوصیت ایرانیان وجود داشته است.


وی افزود: قدیمی‌ترین ادیان توحیدی در ایران بوده‌اند. دین زرتشت یکی از ادیان قدیمی و پیامبر ایرانی است که در این سرزمین بوده است. سایر ادیان چون یهودیان و مسیحیان نیز از قدیمی‌ترین ادیان بوده‌اند که در ایران وجود داشته‌اند.


یونسی با بیان اینکه در ابتدای شکل‌گیری دولت بزرگ هخامنشیان شاهد رفتاری پیامبر گونه از کوروش کبیر بودیم، خاطرنشان کرد: وقتی هخامنشیان بابل را فتح کردند یک فتح بدون خونریزی و با بزرگ‌منشی بوده است. این رفتار، رفتاری پیامبرگونه بوده است همانگونه که در عهد عتیق بر پیامبر بودن کوروش اشاره دارد و بسیاری از مفسران معاصر اعتقاد دارند که کوروش، فاتح بابل، همان ذوالقرنین است که در قرآن به پیامبر بودنش اشاره شده است.


دستیار ویژه رئیس جمهوری با بیان اینکه همواره دولت‌های بعد نیز در تاریخ ایران ویژگی احترام به ادیان مختلف را داشته‌اند،‌ افزود: به جز مقاطع محدودی چون ساسانیان که تنگ‌نظری‌هایی را شاهد بودیم در بقیه دوران معمولاً ایرانیان این ویژگی‌ها را حفظ کردند. بعد از اسلام نیز ویژگی احترام به ادیان دیگر در ایران وجود داشت و امروزه نیز جمهوری اسلامی ایران این سنت حسنه را که ریشه در مضامین دینی دارد، حفظ و بر آن تأکید دارد.


یونسی با بیان اینکه باید اصرار بر مشترکات دینی ادیان و روح و هدف آن وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: روح و هدف ادیان پیوند انسان با خدا و انسان با انسان بوده است. همه ادیان بر این تأکید دارند که اول رابطه انسان با خدا را تحکیم کنند و از این رهگذر رابطه انسان با انسان برقرار شود.


وی با اشاره به اینکه رشد انسان و جوامع دینی از این رهگذر امکان‌پذیر است، گفت: بزرگی پیامبران از رهگذر خدمت به مردم که نوعی عبادت است، به وجود آمده است، همه پیامبران برای خدمت به انسان مبعوث شدند.


یونسی با بیان اینکه همه پیامبران انسان را به خداگونه بودن دعوت می‌کرده‌اند، گفت: جمعی که خداگونه شود جنگ، جدال، تعدی، تجاوز و خشونت ندارد. جنگ‌هایی که در طول تاریخ اتفاق افتاده و کشتارهایی که بوده به دلیل دوری از خداست اما متأسفانه برخی پیروان ادیان به نام خدا تاریخ را پر از جنگ و خون کردند.


یونسی با اشاره به اینکه در فرهنگ اسلام بر واژه ایمان بسیار تأکید شده است، اظهار کرد: مومن کسی است که خلق خدا از او احساس امنیت کنند. پیامبر (ص) فرمود بدترین انسان‌ها خلایقی هستند که مردم از آنها بترسند.


دستیار ویژه رئیس جمهوری گفت: خطری که بشر امروز را تهدید می‌کند جنگ دینی، مذهبی و خشونت است و راه نجات بازگشت به راه پیامبران است.


انتهای پیام/

ارسال نظر