صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

دانشجویان نگران انتخاب واحد نباشند؛ مسئولان آموزشیار با صبر و حوصله پاسخگوی سوالات هستند/ مزایای استفاده از سیستم یکپارچه برای کل دانشگاه‌ها

کارشناس سامانه آموزشیار ضمن بیان مزایای استفاده از چنین سامانه‌ای گفت: اصلاً جای نگرانی برای دانشجویان وجود ندارد و در هر صورت آن‌ها خواهند توانست که انتخاب واحد خود را انجام دهند.
کد خبر : 515331

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- علیرضا محمدی؛ دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن 40 درصد از آموزش عالی کشور در حال گذار از زنجیره دانشگاهی به شبکه دانشگاهی در قالب سامانه‌های «پژوهشیار» و «آموزشیار» است. این دانشگاه با داشتن 500 واحد و مرکز دانشگاهی به سمت ارتقای علم و فناوری با رویکرد حل مسائل کشور سوق پیدا کرده و اقدامات مؤثری در این زمینه انجام داده است.


چشم‌انداز دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب اول داوطلبان در سال 1404 است و می‌خواهد دانشگاهی اجتماعی، کارآفرین و حل مسئله باشد. این دانشگاه برای رسیدن به دانشگاهی کارآمد، پاسخگو و انقلابی برنامه پنج ساله‌ای مطابق با سند دانشگاه اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تدوین کرده است تا بتواند در مسیر رسیدن به دانشگاه کارآفرین و فناور گام‌ بردارد. در این مسیر نیاز بود که به حوزه آموزشی سروسامانی داده می‌شد و از حالت زنجیره‌ای به یک شبکه یکپارچه و هوشمند تبدیل می‌شد که در دو ماه گذشته با راه‌اندازی سامانه مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی (آموزشیار) این اتفاق رقم خورد.



با ایجاد سامانه آموزشیار توانستیم شفاف‌سازی و کنترل‌پذیری را در حوزه آموزش افزایش دهیم


دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: «این دانشگاه به هیچ‌وجه به دنبال آموزش برای آموزش و پژوهش برای پژوهش نیست؛ آموزش‌هایی که در دانشگاه آزاد اسلامی ارائه می‌شود، باید منجر به مهارت آموزی دانشجویان و تضمین اشتغال آنان شود و پژوهش‌های دانشگاه نیز به حل مسئله بیانجامد و در این راستا باید موضوع‌های فناوری و نوآوری مورد توجه واحدها قرار بگیرد».



وی عملیاتی شدن سامانه پژوهشیار و آموزشیار را در راستای تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی از زنجیره دانشگاهی به شبکه دانشگاهی می‌داند و می‌افزاید: «وجود سامانه‌های چندپارچه و جزیره‌ای یکی از ایرادهای بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی بود که توانستیم با ایجاد سامانه یکپارچه، شفاف‌سازی، کنترل‌پذیری و دقت را در حوزه آموزش و پژوهش افزایش دهیم».


 ۸۰ درصد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب واحد خود را با موفقیت انجام داده‌اند


ایمان عطارزاده، مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: «در حال حاضر داده‌های حدود ۴۵۰ واحد و مرکز دانشگاهی در مرحله اول در سامانه آموزشیار جمع‌آوری شده است و در مرحله بعدی اطلاعات سایر واحدها نیز به این سامانه افزوده می‌شود تا شبکه پویا و فعالی در حوزه مسائل آموزشی برای خدمت به دانشجویان به‌طور کامل حاصل شود؛ تاکنون ۸۰ درصد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب واحد خود را با موفقیت انجام داده‌اند و یا در وضعیت فارغ‌لتحصیلی قرار دارند و میانگین تعداد دروس انتخابی ۶.۷۲ درس و میانگین تعداد واحد اخذ شده توسط دانشجویان ۱۴.۷۵ واحد است».



توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه، یکپارچه‌سازی ساختار داده‌های سازمانی، بهره‌گیری از اتوماسین‌شناختی در سیستم‌های دانشگاه، ارائه مدل‌های آموزشی و پژوهشی نوین در دانشگاه (یادگیری عمیق)، چابک‌سازی ساختارهای آموزشی، پژوهشی، اداری و مالی، هم‌روندسازی و انضباط‌بخشی بیشتر به فرآیندها و برنامه‌های دانشگاه و گسترش ارائه سرویس‌ها و خدمات برخط از جمله مأموریت‌هایی است که دانشگاه آزاد اسلامی را می‌تواند به دانشگاهی پاسخگو و کارآمد تبدیل کند.


تمام سیاست‌های آموزشی دانشگاه آزاد در سامانه آموزشیار به صورت یک‌پارچه قابل کنترل است


کیایی، مسئول سایت پاسخگویی سامانه آموزشیار در گفتگو با خبرنگار آنا می‌گوید: خوشحالیم که در سال جهش تولید توانستیم حرکت خوب و قابل قبولی را در دانشگاه آزاد اسلامی در قالب سامانه آموزشیار راه‌اندازی کنیم. این سامانه یکی از سامانه‌های مدرن آموزشی در سطح کشور بوده و اولین ترمی است که دانشجویان با این سامانه کار می‌کنند و طبیعتاً مشکلاتی ممکن است برای دانشجویان به وجود بیاید، بخش عمده‌ای از این اشکالات به عدم آشنایی دانشجویان و کاربران غیردانشجو با محیط نرم‌افزار برمی‌گردد که در این راستا فایل‌های آموزشی برای آن‌ها ایجاد و بارگذاری شده است. همچنین مجموعه همکاران ستاد مدیریت سامانه آموزشیار در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند تا اگر دانشجو یا کاربری به هر دلیلی نتوانست کار خود را به درستی انجام دهد، او را راهنمایی و  تا پایان مراحل ثبت‌نام همراهی کنند.



وی معتقد است: توانمندی سامانه آموزشیار در سطح کشور دیده شد و می‌توانیم بگوییم یک سامانه کامل آموزشی است که به صورت یک‌پارچه عمل می‌کند. در همین راستا تمام سیاست‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت یک‌پارچه در همه مراکز آموزشی دانشگاه قابل اعمال و کنترل است. مجموعه اقداماتی که دکتر طهرانچی در این مسیر مدنظر دارند و همکاران خود را راهنمایی می‌کنند موجب شده است که به‌راحتی اطلاعات دانشگاهیان متمرکز و جامع شود.


دانشجویان نگران نباشند؛ با صبر و حوصله پاسخ سؤالات را می‌دهیم


نیلوفر سلیمانی‌فر، کارشناس سامانه آموزشیار در گفتگو با خبرنگار آنا می‌گوید: یکپارچه شدن اطلاعات آموزشی دانشجویان توسط سامانه آموزشیار اقدام خوبی است که به تازگی در دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق افتاده است و شاهد موفقیت‌های خوبی در این زمینه هستیم. البته طبیعتاً در ابتدای کار مقداری مشکلات وجود دارد که به مرور زمان حل می‌شود. در حال حاضر من و همکارانم در حال راهنمایی و سرویس‌دهی به دانشجویان برای رفع مشکلات آن‌ها در زمینه سامانه آموزشیار هستیم.



وی می‌افزاید: دانشجویان نگران نباشند، جواب سؤالات همه آن‌ها را با صبر و حوصله می‌دهیم و مشکلات آن‌ها را حل می‌کنیم. اصلاً جای نگرانی برای دانشجویان وجود ندارد و در هر صورت آن‌ها خواهند توانست که انتخاب واحد خود را انجام دهند.


وضعیت مطلوب سیستم اتوماسیون آموزش، مدیریت واحد در مدل شبکه‌ای دانشگاه، وجود سیستم کدینگ یکسان در کلیه واحدهای دانشگاهی، انسجام، یکپارچگی و ارتباط داده‌ها جهت کسب دانش، نظارت جامع و آمار و اطلاعات یکپارچه، کاهش ورود اطلاعات توسط کاربران، هم‌روندسازی و انضباط‌بخشی بیشتر در فعالیت‌های دانشگاه مبتنی بر مدیریت یکپارچه داده، هوشمندسازی، هم‌روندسازی فرآیندها و فعالیت‌های اجرایی و چابک‌سازی و سرعت بخشیدن به فرآیند تصمیم‌گیری از جمله ویژگی‌های سامانه آموزشیار است که می‌تواند کمک شایانی به دانشجویان کند.


طرح نظام هوشمند و یکپارچه داده در دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند به کاهش تمرکزگرایی و افزایش یکپارچگی سیستمی راهبری مدل شبکه‌ای دانشگاه، هم‌روندسازی و انضباط بخشی بیشتر در اجرای فعالیت‌ها و برنامه‌های کلان دانشگاه، نظارت جامع، شفاف‌سازی و آمار و اطلاعات یکپارچه برخط و هوشمندسازی در فرآیندها کمک کند و دانشگاه آزاد اسلامی را به دانشگاهی کارآفرین تبدیل کند.



سامانه آموزشیار از روز دوشنبه ۷ مهرماه به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی دسترسی داده است تا دانشجویانی که موفق به انجام انتخاب واحد نشده‌اند، نسبت به انتخاب واحد خود اقدام کنند. بر این اساس، از هفته آینده نیز زمان‌بندی حذف و اضافه اعلام خواهد شد که جزئیات آن به اطلاع دانشجویان می‌رسد.


اگر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به دلایلی موفق به رفع مشکلات دسترسی خود برای انتخاب واحد نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ در سامانه آموزشیار نشده‌اند، می‌توانند مشکلات خود را از طریق شماره ۳۰۰۰۳۰۰۱۵۰ پیامک کرده تا کارشناسان دانشگاه در اسرع وقت به طور مستقیم به این مشکلات رسیدگی کنند. همچنین دانشجویان می‌توانند علاوه بر ارسال پیامک، سؤالات خود را از طریق وب‌سایت pasokh.iau.ac.ir یا شماره ۴۷۹۱۹۱۰۰- ۰۲۱ مطرح کنند.


دانشگاه آزاد اسلامی همیشه در مسیر پاسخگویی درست و متقن گام برداشته است و این اطمینان را به دانشجویان می‌دهد که برای انتخاب واحد، ثبت‌نام و مراحل بعدی در کنار آنان است تا با همت جوانان این مرزوبوم در راستای ارتقای علم و فناوری، حفظ کیان دانشگاه و گسترش فضای انقلابی گام‌های مؤثری بردارد.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر