صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۴ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
طالب‌تاش تأکید کرد؛

لزوم آشنایی با شیوه دعای پیامبران و ائمه اطهار علیهم‌السلام

رئیس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: باید با تأسی به پیامبران الهی و ائمه اطهار علیهم‌السلام با آداب دعا آشنا شویم؛ چراکه آنان به‌خوبی آداب دعا را می‌شناختند.
کد خبر : 515171

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از مشهد، عبدالمجید طالب‌تاش در مراسم گشایش همایش ملی مجازی دعا و تعالی انسان به‌صورت برخط و به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد اظهار کرد: به همه انس با ادعیه را توصیه می‌کنم. باید با شیوه دعای پیامبران و ائمه اطهار و ائمه اطهار علیهم‌السلام آشنا شویم. دعا یکی از مؤثرترین ابزارهای پیامبران الهی بوده و آنان تأکید داشتند که خداوند متعال شنونده دعای بندگانش است. باید با تأسی به پیامبران الهی با آداب دعا آشنا شویم که آنان به‌خوبی آداب دعا را می‌شناختند.


وی افزود: در قرآن شاهد طرح آداب دعا هستیم. از مجموعه این آداب می‌توان به سه مورد اشاره کرد. در نماز اصل بر جماعت بوده؛ اما در دعا اصل بر فرادی بودن است؛ البته در سیره معصومین توجه به دعای دسته‌جمعی هم مشاهده می‌شود.


رئیس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی گفت:‌ از آداب نخست دعا آن است که دعای فردی و مخفیانه، همراه با تضرع و زاری باشد. به همین دلیل بوده که پیامبران و ائمه و اولیاءالله شب‌ها را به دعا اختصاص می‌دادند. این معنا در ادبیات فارسی و در اشعار شاعرانی مانند مولانا و حافظ مطرح‌شده است.


طالب‌تاش با ذکر مثال‌هایی از آیات و روایات و ادبیات درباره آداب دعا، عنوان کرد: آهسته دعا کردن از آداب دوم دعاست. دعا با سروصدا و فریاد نباید همراه باشد. در دعا باید آهستگی اصل باشد. آنان که به‌وقت دعا نعره می‌کشند به تعبیر آموزه‌های دینی از غافلان هستند. خداوند به انسان بسیار نزدیک است؛ بنابراین نیاز به بلندکردن صدا نیست. سومین از آداب دعا، دعاکردن با تضرع و خشوع اشاره است که باید خاضعانه با خدا صحبت و دعا کرد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر