صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۹ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح شلغم در ویکی آنا

شلغم در حقیقت، غده زیرزمینی است که پس از هضم، خون زیادی در بدن تولید می کند و برای افراد کم خون میتواند موثر باشد.
کد خبر : 514233

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نوعی سبزی ریشه‌ای است به رنگ سبز و سفید یا بنفش و با برگ‌هایی ناصاف و بریدگی‌های زیاد، شلغم نه تنها از نظر ارزش غذایی و خواص معدنی‌اش ارزنده‌است، بلکه از نظر سایر ویژگی‌های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزی‌های مهم شمرده می‌شود.
شلغم در خانواده سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، کلم بروکسل، و ترب قرار می‎گیرد.


شلغم یکی از بهترین محصولات فصل سرماست، طبیعت شلغم از دیدگاه طب ایرانی، گرم و تر است و با توجه به طبیعت آن مصرفش برای مدت زمان طولانی در افراد سالم مشکلی ایجاد نمی کند.
شلغم را می‎توان هم به صورت خام و هم پخته مصرف کرد که بسته به وضعیت دستگاه گوارش افراد، هر کدام مزایا و معایبی دارند.



خواص و مضرات شلغم



  • موثر در تقویت بینایی

  • تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از آسیب مفاصل و پوکی

  •  استخوان (حاوی مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم است.)

  • مقادیر فراوان فسفر موجود در شلغم به تقویت حافظه و سیستم عصبی کمک می‌کند.

  • درمان یبوست (به علت دارا بودن فیبر بالا)

  • تشکیل سلول‌های ملانین موثر بر سلامت مو (به خاطر دارا بودن مس)




  • شلغم با آنکه شیرین و حاوی مواد قندی است اما هرگز تحت فعالیت میکروارگانیزم‌های موجود در هوا فاسد نمی‌شود حتی فسادپذیری در خوراکی‌هایی که با شلغم پخته می‌شوند، بسیار ضعیف است.

  • شلغم به عنوان تقویت کننده قوای باروری نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

  • شلغم با دارا بودن آنتی اکسیدان فراوان، در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر بوده و برای درمان آنفولانزا و مشکلات تنفسی بسیار مفید است.

  • مقاوم کننده پوست در مقابل بیماری‌های پوستی

  • درمان چربی خون (هفته‌ای سه بار، شلغم به‎ عنوان صبحانه خورده شده و تا ظهر چیزی مصرف نگردد.)




  • آرام‌بخش و ترمیم‌کننده سریع زخم‌ها بوده و برای تقویت کبد مفید است.

  • کمک به افزایش وزن (برای کسانی که لاغری آن‌ها در اثر خشکی زیاد مزاج است.)

  • ضد عفونی کننده دستگاه هاضمه است.

  • درمان برفك دهان اطفال (شلغم پخته شده را روی برفك بمالید.)

  •  علاوه بر آن یک داروی ادرار آور است که با افزایش میزان ادرار به دفع فضولات بدن کمک می کند.

  • دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه (همراه کمی فلفل سیاه)

  • در تقویت تخمدان‌ها نقش اساسی دارد و رحم را برای پرورش نوزادی سالم و قوی، تقویت می‌کند.

  • درمان سرماخوردگی و دفع خلط سینه (شلغم کاملاً پخته شده به همراه شکر)

  • نرم کننده سینه و گلو (شلغم پخته به همراه گوشت چرب)




  • شلغم در بیماری های مفاصل و بخصوص نقرس هم کاربرد دارد، به این صورت که شلغم را کاملا پخته و به صورت خمیر روی موضع قرار داده شود.

  • افراد با مشکلات تیروئیدی بهتر است از مصرف شلغم صرف نظر کنند.

  • شلغم می‌تواند با داروهای حاوی نیتروگلیسیرین تداخل داشته باشد.

  • تنها زیانی که برای شلغم ذکر شده است، یکی، نفّاخ بودن آن و دیگری، دیر هضم بودنش است.



طبع شلغم چیست؟
از دیدگاه طب سنتی طبع شلغم گرم و تر بوده که تری آن به گرمی غلبه دارد.



مصلح شلغم چیست؟
 آویشن ،سکنجبین یا گلقند مصلح شلغم هستند.
از آنجایی که شلغم دارای تری زیادی است، مصلحات آن فلفل، زیره و خردل نیز صمعرفی شده‎اند که خشکی غالبی داشته و طبع شلغم را به تعادل می‎رسانند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر