صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۱ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۹

آیت‌الله یوسف صانعی که بود+سوابق

آیت‌الله یوسف صانعی، دادستان اسبق کل کشور دارفانی را وداع گفت.
کد خبر : 514174

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله یوسف صانعی، دادستان اسبق کل کشور دارفانی را وداع گفت.


در پیام دفتر مرحوم صانعی آمده است: «ضمن عرض تسلیت به پیشگاه مقدس حضرت بقیة‌الله الاعظم ارواحنا فداء، ملت شریف و بزرگوار ایران، مراجع معظم تقلید و حوزه های علمیه، اعلام می‌دارد با توجه به وصیت آن عزیز سفر کرده، در ایام کرونا هیچگونه مراسم از تشییع و... برگزار نمی‌گردد».


وی در ۱۳۱۶ در نیک آباد اصفهان به دنیا آمد. پدر وی، محمدعلی صانعی، و پدربزرگ وی، حاج ملایوسف، هر دو از روحانیون شناخته شده زمان خود بوده‌اند. وی در فلسفه از شاگردان میرزا جهانگیرخان و در فقه از شاگردان میرزا حبیب‌الله رشتی بوده‌ است.


صانعی در ۱۳۲۵ وارد حوزه علمیه اصفهان شد و پس از گذراندن دروس مقدمات در ۱۳۳۰ برای ادامه تحصیل، به حوزه علمیه قم رفت. وی در امتحانات سطوح عالی حوزه در ۱۳۳۴ رتبه اول را احراز نمود و مورد تشویق سید حسین طباطبائی بروجردی قرار گرفت.


وی از مبارزان علیه نظام شاه بود و به زندان هم افتاد. صانعی بعد از انقلاب و در اسفند 1358 از طرف امام خمینی(ره) به عنوان یکی از شش فقیه شورای نگهبان قانون اساسی منصوب شد. او مسئولیت‌های دیگری نظیر نمایندگی امام در شورای عالی بازسازی مناطق جنگی نیز داشت. صانعی، پس از حدود سه سال، در ۱۹ دی ۱۳۶۱ از شورای نگهبان کناره‌گیری کرد و در همان تاریخ به سمت دادستان کل کشور منصوب شد.


صانعی در اولین دوره مجلس خبرگان رهبری در آذر ۱۳۶۱ نیز به عنوان نماینده منتخب مردم تهران رأی آورد. وی در سال 88 به حمایت از فتنه پرداخت. به همین علت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم صلاحیت مرجعیت صانعی را زیر سؤال برد.


او دارای تألیفات زیادی بود که برخی از آنها عبارتست از: 


رسالهٔ توضیح‌المسائل، مجمع‌المسائل (سه جلد)، استفتائات قضایی (دو جلد)، احکام بانوان، احکام نوجوانان، احکام پزشکیمنتخب‌الاحکام (فارسی)مناسک حج، منتخب مناسک، احکام حج ویژهٔ بانوان، احکام عمرهٔ مفرده، هفتاد و دو مسئله از مسائل عمرهٔ مفرده، منتخب اعمال و مناسک حج.


آیت‌الله صانعی صبح امروز در اثر ابتلا به بیماری در یکی از بیمارستان‌های تهران درگذشت.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر