صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۸ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۹

چگونگی فعالیت سامانه آموزشیار

مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی چگونگی فعالیت سامانه آموزشیار را تشریح کرد.
کد خبر : 513939

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ایمان عطارزاده، مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگوی زنده اینستاگرامی در صفحه رسمی دانشگاه آزاد اسلامی درباره سامانه آموزشیار اظهار کرد: باتوجه به نیازهای دانشگاه در شیوه جدید آموزش، برگزاری کلاس‌ها به‌صورت آنلاین در پیش گرفته شد.


وی افزود: اکنون تجربیات خوبی در آموزش و آزمون آنلاین به‌دست آورده‌ایم.


مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سوالات دانشجویان درباره تغییر روند کار با ایجاد سامانه جدید به نام آموزشیار گفت: دانشگاه آزاد به دلیل مطالبات واحدها برای آموزش مجازی، طرح نظام هوشمند و یکپارچه را در دستور کار قرار داد.


عطارزاده ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی ۴۰۰ واحد در کشور دارد؛ برخی از واحدها سیستم آموزشی خوبی داشتند و برخی هم این‌طور نبودند. به همین دلیل آموزش مجازی با مشکلاتی مواجه بود. در سیستم جدید، دانشجو با یک شماره دانشجویی می‌تواند همه خدمات را به‌صورت یکپارچه دریافت کند.


وی درباره مزایای این سیستم یکپارچه گفت: در این سیستم پرونده فارغ التحصیلی به سرعت صادر می‌شود و فرآیند صدور چندماهه به چند هفته تقلیل می‌یابد. نقل و انتقال دانشجویان سهل می‌شود. موقعیت میهمانی دانشجو هم به‌راحتی صورت می‌گیرد. همچنین سرفصل‌های متحد الشکل ایجاد می‌شود که همه واحدها براساس آن عمل خواهند کرد.


عطارزاده اظهار کرد: در این سامانه صدور گواهی‌های نظیر اشتغال به تحصیل اتوماتیک صورت می‌گیرد و دیگر نیازی به اقدمات حضوری نیست. البته این قسمت‌ها روی سامانه هنوز راه اندازی نشده است و فعلاً در حد انتخاب واحد است.


وی درباره آموزش الکترونیک افزود: ما براساس درخواست دانشجویان می‌خواهیم بهترین ارائه در آموزش الکترونیک را داشته باشیم. سامانه قبلی آموزش و شهریه بود اما در سامانه جدید مجموعه‌ای از خدمات به دانشجویان ارائه می‌شود.


مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی گفت: درترم آینده دو سامانه LMS را برای همه واحدها خواهیم داشت. درترم قبل سیستم‌های متعددی در دسترس بود. ترم آینده این‌گونه نخواهد بود و کلاس‌ها با کیفیت بهتری ارائه می‌شود.


عطارزاده افزود: آدرس سایت آموزشیار http://edu.iau.ac.ir/ است. در مرحله اول اطلاعات سامانه سیدا ۴ و سیدا ۷ در سامانه آموزشیار بارگذاری شد. سامانه‌های دیگر بعد از انتخاب واحدها بقیه سامانه‌ها به آموزشیار اضافه می‌شود. همه دانشجویان ورودی ۹۹ باید با سامانه آموزشیار انتخاب واحد کنند.


وی گفت: دانشجویان می‌توانند در سامانه پاسخ http://pasokhgoo.iau.ir/ سؤالات خود را مطرح کنند.


مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: انتخاب واحد در ترم جدید تحصیلی به تفکیک استان‌ها انجام می‌شود. صرفاً ورود دانشجو براساس جدول استانی خواهد بود. دانشجویان در سایر زمان‌ها امکان ورود ندارند. سه نوبت ساعتی برای انتخاب واحد در نظر گرفته شده است. اطمینان خاطر می‌دهیم تا آخرین نفراتی که باید انتخاب واحد کنند امکانات لازم را فراهم می‌کنیم.


عطارزاده اضافه کرد: دانشجویان در ورود اولیه کارنامه آموزشی و مالی خود را کنترل کنند اگر مغایرتی وجود داشت حتماً به واحدها اعلام کنند. ایرادات به سرعت رفع می‌شود.


وی درباره درج نمرات بیان کرد: اگر اساتید نمرات را ثبت و نهایی کنند مشکلی برای دانشجویان وجود ندارد. ولی اساتیدی که نمرات را وارد و نهایی نکردند، نمره برای دانشجویان نمایش داده نمی‌شود.


مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ۵۱ هزار نمره برای دانشجویان ترم تابستان ۹۹ درج شده است. همچنین یک میلیون نمره برای ترم دوم ۹۸ ثبت شده است. برای نمرات جدیدی که ثبت می‌شود امکان اعتراض وجود دارد ولی برای نمراتی که از سیستم‌های دیگر انتقال داده شده امکان اعتراض وجود ندارد.


عطارزاده اظهار کرد: الگوریتمی برای ورود بر روی سایت گذاشته شده است. دانشجویان بر اساس آن وارد شوند. دانشجویانی که از انتقال استفاده کرده‌اند ممکن است مشکل داشته باشند چراکه دو شماره دانشجویی دارند، این دانشجویان می‌توانند با کارشناسان تماس بگیرند تا مشکلات حل شود.


وی درباره پرداخت شهریه اعلام کرد: برخی از دانشجویان مانده بدهی از قبل داشتند که سایت باز است و می‌توانند پرداخت ‌کنند. برخی بدهی ندارند تا زمانی‌که ترم آغاز نشود سیستم پرداخت فعال نمی‌شود. قبلاً به محض ورود به سیستم شهریه ثابت را بدهکار می‌شدند. فعلاً ترم فعال نشده است. بعد از اجرای تقویم امکان پرداخت شهریه ثابت فراهم می‌شود. اگر فردا تنظیمات ترم جدید انجام شود دانشجویان می‌توانند پرداخت شهریه ثابت را انجام دهند و بعد براساس برنامه زمانبدی انتخاب واحد خود را داشته باشند.


مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی درباره در نظر گرفتن سقف انتخاب 20 واحد گفت: یک دانشجو در شرایط عادی می‌تواند 20 واحد انتخاب کند. چون هنوز نمرات ثبت نشده و کارنامه‌ها نهایی نشده، سقف انتخاب واحد برای دانشجویان معدل الف یا ممتاز رعایت نشده است.


عطارزاده بیان کرد: دانشجویان دوره‌های کارشناسی با معدل 12 و کارشناسی ارشد معدل زیر 14 می‌توانند برای ترمیم معدل حداکثر ۳ درس یا ۶ واحد تکراری را در ترم آینده بگیرند.


وی در پاسخ به اینکه چرا سامانه سیدا را ادامه ندادید تا سامانه جدید آماده شود افزود: برای اینکه داده‌ها را انتقال دهیم باید از یک زمان مشخص سیستم قبلی متوقف می‌شد تا داده‌ها به سیستم جدید انتقال یابد. دانشجویان نگران نباشند اطلاعات در سامانه قبلی ذخیره شده است و در صورت بروز مغایرت حتماً برطرف خواهد شد. اکنون سیستم سیدا فقط برای کارکنان فعال است تا اطلاعات را تطبیق دهند.


مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به اینکه چرا سامانه صندوق رفاه دانشجویی در سامانه فعال نیست، گفت: صندوق رفاه در حوزه مالی است. چون اول باید سیستم آموزش را بارگذاری می‌کردیم صندوق رفاه را در اولویت بعدی قرار دادیم، در ادامه سامانه صندوق رفاه فعال می‌شود. سامانه صندوق رفاه در اختیار واحدها قرار دارد که دانشجویان می‌تواند از آن استفاده کند. تقسیط شهریه در سامانه آموزشیار فعال است. بعد از تأیید آموزش و واحد تقسیط شهریه فعال می‌شود. سایر وام‌ها هم از طریق سامانه ساجد صورت می‌گیرد که دانشجویان به بانک‌ها معرفی می‌شوند.


عطارزاده درباره آموزش به واحدها بیان کرد: در یک ماه گذشته آموزش به واحدها صورت گرفته است. ساده‌ترین نوع کارتابل در اختیار دانشجویان است.


وی ادامه داد: از هفته گذشته امتحانات ترم تابستان به‌صورت آنلاین آغاز شده است و باقی‌مانده در روزهای آینده انجام می‌شود.


مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی درباره پیش نیاز و هم نیاز دروس اعلام کرد: هر دانشجویی زمانی که اولین بار در دانشگاه ثبت نام می‌کند؛ جدول ترمیک دریافت می‌کند. در آن جدول مفهوم پیش نیاز و هم نیاز اعلام می‌شود. اکنون در سامانه جدید سرفصل‌های یکپارچه برای دانشجویان در همه واحدها درنظرگرفته شده، پیش نیاز و هم نیاز هم تعریف شده است و این امر برای تمام واحدها یکسان است. این ترم استثنا هم دانشجویان و هم کارشناسان آموزشی کنترل‌های لازم را انجام دهند.


وی در ادامه خطاب به دانشجویان بیان کرد: بدهی‌های اشتباهی دانشجویان به‌زودی بعد از انتخاب واحد اصلاح می‌شود. ایرادی در انتخاب واحد دانشجویان پیش نمی‌آید دانشجویان فقط شهریه ثابت‌ترم جدید را پرداخت کنند.


عطارزاده درباره تغییر رمز سامانه اضافه کرد: دسترسی ریست پسورد به مدیر فناوری اطلاعات واحدها داده شده است که دانشجویان می‌توانند در صورت لزوم با آنها تماس بگیرند.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر