صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۳ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۹

توسعه دو نانورادیودارو برای کمک به بیماران سرطانی

دو نانورادیودارو که به‌تازگی برای مقابله با سرطان تولید شده، در حال آماده شدن برای ورود به کارآزمایی بالینی بوده تا پس از طی این مراحل مسیر تجاری‌سازی را طی کند.
کد خبر : 513860

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا از ستاد نانو، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دو نانوذره جدید را برای تولید رادیو داروهای نانومقیاس توسعه می‌دهد. انتظار می‌رود که این دو نانوحامل جدید در سال جاری وارد آخرین مرحله مطالعات بالینی شوند. این نانوذرات قادر به انتقال موادی مانند رادیوداروها در بدن بیمار بوده تا این ترکیبات به نقاط خاصی نظیر تومور برسند.


محققان این پروژه از طریق یک پروژه تحقیقاتی هماهنگ با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دو نانوذره جدید را تولید کردند که نویدبخش نسل جدیدی از رادیو داروهای نانویی است که می‌تواند تشخیص و درمان به‌موقع انواع مختلف سرطان را به طرز چشمگیری بهبود دهد.


رادیوداروها، داروهای پزشکی حاوی ایزوتوپ رادیواکتیو هستند که برای دهه‌ها با موفقیت برای تشخیص و درمان سرطان مورداستفاده قرار گرفته‌اند. تحولات اخیر در نانوپزشکی و فناوری‌ نانو می‌تواند باعث افزایش کارایی و ایمنی بیشتر این داروها شود و افق‌های تازه‌ای را برای درمان سرطان ارائه کند.


انتظار می‌رود که این دو نانوحامل جدید که برای انتقال رادیوداروها در بدن بیماران ساخته شده، در سال جدید به آخرین مرحله مطالعات بالینی وارد شوند.


امیر جلیلیان، متخصص داروسازی رادیویی آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای می‌گوید: نانوحامل‌ها می‌توانند رادیوداروها را در ساختار خود ادغام کنند، به‌این‌ترتیب که این مواد به‌راحتی در اندام‌های موردنظر تجمع یافته و در بدن و در بخش‌های سالم وارد نخواهند شد با این کار اثرات جانبی و ناخواسته این دارو به کمینه مقدار خود می‌رسد.


وی افزود: ازآنجاکه سطح این داروها دارای مواد انتخاب‌گر تومور سرطانی هستند، درنتیجه تنها به سلول‌های تومور متصل می‌شوند و درنهایت، رادیوداروها تنها در محل موردنظر و از پیش تعیین‌شده رهاسازی می‌شوند.


چنین رادیو داروهای نانویی به‌دلیل پیوند قوی ایجاد شده میان دارو و حامل، در گردش خون بدن پایدارتر خواهند بود و با کاهش تجمع در بافت‌های سالم به ایمنی بیشتر بیمار کمک شایانی می‌کنند.


در این پروژه ۱۲ کشور با هم همکاری داشته و درنهایت ۴۰ نانوذره پلیمری با استفاده از فناوری تابش و سنتز شیمیایی تولید شده‌ است.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر