صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۴ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
کارنامه ارشاد در کرونا/ 12| آرش سنجابی در گفتگو با آنا:

هیچ‌وقت غُر نزدم و دنبال حمایت نبودم/ وقتی چرخه مالی تئاتر کمتر از قیمت یک خانه در شمال تهران است چه توقعی باید داشت؟!

کارگردان تئاتر و سینما معتقد است در دوران فعالیت خود هیچ وقت دنبال حمایت نبوده است و در این روزهای کرونایی هم توقعی از مدیران فرهنگی ندارد.
کد خبر : 513660

به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در شرایط کرونایی و کسادی رو به تعطیلی مراکز هنری، همچنان برخی هنرمندان در تلاش هستند تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، کمی این فضا را گرم نگه دارند. در همین راستا حمایت‌ها و برنامه‌‌های وزارت ارشاد از هنرمندان محل بحث و نقد قرار گرفته است. گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا قصد دارد در قالب پرونده‌ای ضمن گفتگو با اهالی فرهنگ و هنر، عملکرد وزارت ارشاد در این زمینه را ارزیابی کند.


 توقع حمایت ندارم!


آرش سنجابی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در این ارتباط گفت: راستش از اولین روزی که کار خودم را آغاز کردم، چه در حوزه ترجمه و ادبیات و چه در مستندسازی و هنرهای نمایشی، هیچ وقت توقع حمایت و پیگیری سیاست‌های حمایتی نهادهای فرهنگی نبودم. در کشوری زندگی می‌کنم که فعالیت هنری یک سری ضوابط دارد و من باید خودم را با این ضوابط هماهنگ کنم.


این کارگردان سینما و تئاتر اظهار کرد: من همواره این دیدگاه را در کارهایم دارم که طوری رفتار کنم تا هنگام اجرای یک نمایش یا ساختن فیلم مانع و دست‌اندازی پیش روی خودم نداشته باشم. اگر برنامه‌ای برای حمایت بوده باید بگویم هرگز به من کمکی نشده و اصولاً توقعی هم ندارم که در این شرایط به ما کمک کنند.


سنجابی که اخیراً نمایش «جیرجیرک» را در تماشاخانه سپند کارگردانی کرده و این شب‌ها نیز نمایش «مرغ ماهیخوار» را در همین مکان روی صحنه دارد در ادامه افزود: وقتی مدیران ما شرایط تئاتر را درک نمی‌کنند و چرخه اقتصادی تئاتر در این وضعیت است، دیگر جایی برای توقع‌داشتن نمی‌ماند.گردش مالی یک سال تئاتر کشور شاید 20 میلیارد تومان باشد. خُب، این رقم قیمت یک منزل مسکونی در شمال تهران است. یا گردش مالی کل سینمای ما حدود 300 میلیارد تومان است که در سینمای هالیوود از دستمزد بازیگری مثل «جانی دپ» هم کمتر است! وقتی بدنه مالی تئاتر ما این قدر نحیف است دیگر چرا باید به آن فکر کنیم. 



 وقتی با 20 میلیارد می‌توان یک سال تئاتر کشور را خرید


وی عنوان کرد: در چنین شرایطی، اگر یک فرد سرمایه‌دار 20 میلیارد تومان داشته باشد، می‌تواند به سادگی یک سال تئاتر ما را بخرد؛ هر آن چه که دوست دارد روی صحنه ببرد و به کارها جهت و فکر بدهد. اگر این حقیقت تلخ را در نظر بگیریم خواهیم دید که تئاتر جزو  لایه‌های زیرین اولویت مدیران هم نیست.


این کارگردان افزود: در این روزهای کرونایی هم بدون این که پیگیر برنامه‌‌های ارشاد باشم، روند عادی فعالیت‌های خودم را ادامه دادم. البته نمایش‌ها را با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی روی صحنه بردیم، اما این گونه فکر نکردم که منتظر حمایت‌های ویژه‌ای باشم. 


سنجابی گفت: معتقدم که در فعالیت هنری نباید نق زد و کارنامه من هم گواهی بر این مدعاست. من در سال‌های اخیر در حالی در حوزه تئاتر و سینما فعالیت می‌کردم که چند فیلم بلاتکلیف و توقیفی داشتم، اما یک‌بار هم مصاحبه نکردم و دنبال جوسازی نبودم. برای این‌که توقیف‌شدن فیلم به‌خودی خود مزیتی برای فیلمساز نیست. یکی از فیلم‌هایم مجوز پخش گرفت و هیچ اتفاق خاصی هم نیفتاد در نتیجه، فکر می‌کنم اگر به دنبال ارائه کار خوب هستیم خیلی نباید به این گونه حمایت‌ها یا برخوردها وابسته باشیم. 



این کارگردان تئاتر اظهار کرد: چه در حوزه سینما و تئاتر و چه در زمینه ترجمه و نویسندگی، برای کار کردن هیچ کس منتی بر سر من ندارد و من هم نباید منتی بگذارم. مطلوب من این است که در این عرصه باشم و این اجازه را داشته باشم که بدون مانعی کار کنم.بنابراین حتی در این روزهای کرونایی هم دنبال حمایت‌های ویژه نبودم.


انتهای پیام/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر