صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۲۰ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح کیوی در ویکی آنا

کیوی میوه ای با خواص و کاربردهای بسیار است که طبع سرد و تری دارد.
کد خبر : 512841

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نام کیوی را از نام گونه‌ای پرنده زیبا گرفته اند که در نیوزیلند نام پرنده ملی را به یدک می‌کشید و در نهایت در دهه شصت میلادی این نام به میوه کیوی داده شد و آن را پرنده کیوی نامیدند.


جالب است بدانید در هر ۱۰۰ گرم کیوی ۴۷ کالری وجود دارد و از جهت میزان کالری هم ردیف با زردآلو و نارنگی قرار گرفته است.
از طرفی مقدار پتاسیم این میوه را از موز بیشتر می‌دانند و می‌گویند کیوی از میزان منیزیم بسیار بالایی برخوردار است و به همین دلیل نیز امکان ابتلا به بعضی از سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.


 


خواص و مضرات کیوی



  • ویتامین ث میوه کیوی حتی از پرتقال نیز بیشتر است.

  • میوه کیوی می تواند کیفیت خواب را در بزرگسالانی که مشکل خواب دارند بالا ببرد.

  • میوه کیوی دمای بدن افراد را پایین می‌آورد و جسم را سرد می‌گرداند.

  •  همچنین میوه کیوی به بدن رطوبت و تری می‌دهد.

  • کیوی به سبب داشتن پتاسیم، اثر سدیم را در بدن خنثی می سازد. اگر مصرف پتاسیم کم باشد فرد به دلیل سدیم بالا به فشار خون بالا مبتلا می‌گردد.

  • کیوی به دلیل داشتن فیبر و پتاسیم در خود می تواند سلامت قلب را موجب گردد.

  • گوشت این میوه خوشمزه، حاوی فیبر حل شدنی است که به رشد باکتری‌های مفید در روده بزرگ کمک کرده و خطر سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

  • کیوی، یک ملین طبیعی است که به عنوان درمانی برای یبوست شناخته می‌شود.

  • پوست کیوی کاملا خوراکی است. در واقع ترکیبات موجود در پوست کیوی، سالم تر نیز هستند.

  • کیوی دارای شاخص گلیسمی پایین است و برای افراد مبتلا به دیابت مناسب می‌باشد.

  • میزان بالای ویتامین C در کیوی باعث تقویت ایمنی بدن می شود و بدن را از بسیاری از بیماری های مضر محافظت می کند.




  • ویتامین C و آنتی اکسیدان های کیوی به درمان آسم کمک می کنند.

  • کیوی یکی از بهترین راه‌ها برای افراد مبتلا به اختلالات کبدی است.

  • همچنین باعث کاهش شدید تنگی نفس، سرفه شبانه، سرفه مزمن و آبریزش بینی می شود.

  • سطح بالای پتاسیم در کیوی می‌تواند به متعادل کردن الکترولیت‌ها در بدن کمک کند.

  • کیوی یک میوه مناسب برای یک زن باردار است که به فراوانی فولات‌های طبیعی وابسته است.

  • کیوی می تواند بدن را از آسیب های اکسیداتیو غدد درون خود محافظت کند، از عملکرد ایمنی حمایت کند و شدت بیماری هایی چون سرماخوردگی و آنفلوانزا را به خصوص در کودکان و افراد مسن کاهش دهد.

  • کیوی همچنین دارای ویتامین E است که به افزایش سلول های بدن و در نتیجه افزایش ایمنی کمک می کند.

  • کیوی برای چشم بسیار مفید است زیرا حاوی ترکیبات بینایی شناخته شده به نام لوتین و زاکسانتین است.

  • آلرژی و حساسیت به کیوی، می‌تواند واکنشی جدی را در برخی افراد ایجاد کند. معمولا، این حساسیت با اسهال، ورم خفیف، درد شکم و خارش دهان همراه است.

  • علاوه بر این، افراد حساس به گرده، لاستیک و گیاه، احتمال بیشتری دارد که به کیوی حساسیت داشته باشند.

  • کیوی فرآیند انعقاد خون را در بسیاری از افراد آهسته می کند و این عامل ممکن است باعث آسیب شدید به افراد مبتلا به اختلالات خونریزی شود.




طبع کیوی چیست؟
باید گفت طبع کیوی سرد و تر است؛ اما هرچه طعم میوه کیوی به سمت شیرینی برود طبع کیوی نیز گرم‌تر می‌گردد. در واقع میزان شیرین بودن میوه کیوی با گرمی طبع کیوی با هم رابطه مستقیم دارند.
کیوی گزینه مناسبی برای تغذیه افراد با طبع گرم و خشک یا صفراوی‌ها است. اما افرادی با طبع سرد و تر یا دچار غلبه بلغم، ممکن است دچار مشکل شده و بدنشان در هنگام مصرف کیوی واکنش نشان بدهد.


 


مصلح کیوی چییت؟
بهترین مصلح برای میوه کیوی؛ عسل و گلانگبین یا ترکیب گلبرگ های تازه گل سرخ با عسل است.


 


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر