صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۰۰ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح خیار‌چنبر در ویکی آنا

خیار چنبر نسبت به خیار سبز مواد و املاح معدنی غنی تر و تخمه‌ی مفیدتری دارد.
کد خبر : 512833

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، خیار چنبر که چمبر و خیارشنگ نیز خوانده می‌شود، کم‌عطرتر، باریک‌تر و درازتر و با انحناتر از خیار سبز است و گاه طول‌اش به حدود یک متر می‌رسد.


خیار چنبر بر خلاف خیار سبز که از خانواده کدو میباشد، هم خانواده گروه ملون و هندوانه است ولی از نظر طعم و ویژگی ها تقریبا مشابه با خواص خیار است.
ميوه، تخم، برگ و ريشه خيار چنبر در طب سنتی برای درمان بيماری ها استفاده می شود.


 


نکته عجیب!


یکی از مشخصات این نوع خیار این است که در اراضی و آب و هوایی که دارای رادیو آکتیو زیاد باشد، بهتر به عمل آمده و قدش درازتر می شود، به طوریکه پس از جنگ جهانی دوم و نابود شدن شهر هیروشیما در اثر بمب اتمی در اراضی اطراف این شهر، خیار چـنبر هایی به عمل آمد که چندین متر طول داشت. این نشان میدهد که این سبزی دارای خاصیت جاذب بسیار بالایی بوده و میتواند به عنوان یک گیاه تصفیه کننده خاک برای آلودگی فلزات سنگین استفاده گردد.



خواص و مضرات خیار چنبر



  • از نظر املاح و مواد معدنی، از خیار معمولی غنی تر و تخمه آن مفید تر است.

  • خیار ادرار را زیاد می کند و تبهای صفراوی و یرقان (زردی) را درمان می کند.

  • خیار به علّت دفع اسید اوریک از بدن، رماتیسم را نیز تخفیف می دهد.

  • یکی از خواص خیار چنبر کمک به دفع سموم بدن است.

  • خوردن آن برای تسکین تشنگی و حرارت صفرا مفید است.

  • دافع حرارت کبد گرم و معده گرم می‌باشد.

  • یکی از خواص خیار چنبر کاهش فشار خون بالا و کاهش چربی خون است. از این رو مصرف ان برای بیمارن مبتلا به فشار خون بالا و ناراحتی های قلبی مفید و موثر است.

  • این نوع خیار به دلیل سرشار بودن مواد معدنی می تواند از شکستن ناخنهای دست و پاها جلوگیری نماید.

  • خیار چنبر از میوه های آب دار می باشد و حدود ۹۶% آن از آب تشکیل شده است که نقش موثری در هیدراته شدن بدن و بهبود سیستم بدن دارد و با مصرف آن ناخالصی های موجود در بدن از طریق ادرار دفع می شوند.




  • خیار چنبر نقرس را درمان می کند.

  • برای درد مفاصل خیار چنبر را با آرد جو و روغن کنجد مخلوط نموده روی مفاصل بگذارید.

  • جهت التهاب کبد و معده بعد از غذا میل شود.

  • ضد سرطان بودن و کاهش دادن وزن از خواص کدو سبز و خیار چنبر می باشد.

  • مدر بودن و ملین بودن از خواص خیار چنبر است از این رو برای درمان سوزش ادرار، سنگ کلیه و سنگ مثانه بسیار مفید می باشد.

  • مصرف خوراکی خیار چنبر تلخ خطرناک است چرا که ترکیبات شیمیایی آن می تواند باعث خونریزی ماهیانه وسقط جنین شود.

  • زیاده روی در مصرف خیار چنبر باعث کاهش میزان اسپرم در مردان دارای مزاج سرد میگردد.

  • ضد صفرا بوده و مصرف آن به افرادی صفراوی توصیه می شود.

  • خیار چنبر نفاخ است و برای افرادی که دارای معده ضعیف هستند مضر است.

  • مصرف خیار چنبر در افرادی که تب ناشی از عفونت دارند توصیه نمی‌شود.


 


طبع خیار چنبر چیست؟


مزاج آن سرد و تر است.


 




مصلح خیار چنبر چیست؟


مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج خیار چنبر؛ نمک و ادویه‌جاتی مثل رازیانه، زنیان و نمک است.
برخی منابع هم مصلح آن را مصطکی و انیسون می‌دانند.
در روایات هم مصرف آن با نمک توصیه شده است.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر