صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۱۱ مهر ۱۳۹۹
دانش‌آموخته دکتری اقتصاد اسلامی عنوان کرد؛

تأثیر منفی فساد بر نرخ مشارکت نیروی کار و اشتغال در ایران

دانش‌آموخته دکتری اقتصاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: نتایج برآورد مدل‌ها نشان می‌دهند که تأثیر فساد بر نرخ مشارکت نیروی کار و اشتغال در ایران و کشورهای منتخب اسلامی منفی بوده است.
کد خبر : 512735

 


به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، سیامک شکوهی‌فرد با دفاع از رساله خود با عنوان «اثر فساد بر بازار کار در ایران و کشورهای منتخب اسلامی؛ رهیافت رگرسیون کوانتایل» به‌عنوان نخستین دانش‌آموخته دکتری اقتصاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز فارغ‌التحصیل شد.


در انجام این رساله رؤیا آل‌عمران دانشیار اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و نادر مهرگان استاد‌تمام اقتصاد دانشگاه بوعلی‌سینا همدان به‌عنوان استادان راهنما و فرزاد رحیم‌زاده استادیار اقتصاد دانشگاه گیلان  به‌عنوان استاد مشاور شکوهی‌فرد را همراهی کردند.


داوران این رساله حسین پناهی استادتمام گروه اقتصاد دانشگاه تبریز، محمدرضا ناهیدی استاديار اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبريز و علی سلمان‌پور استادیار اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی مرند بودند.


شکوهی‌فرد توانست با کسب درجه عالی موفق به پایان تحصیلات خود در رشته اقتصاد اسلامی در مقطع دکتری شود و نام خود را به‌عنوان نخستین دانش‌آموخته دکتری این رشته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ثبت کند. رساله وی منتج به چاپ پنج مقاله علمی-پژوهشی شده است.


دانش‌آموخته دکتری اقتصاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در تشریح چکیده رساله دکتری خود با عنوان «اثر فساد بر بازار کار در ایران و کشورهای منتخب اسلامی: رهیافت رگرسیون کوانتایل» به خبرنگار آنا گفت: نرخ مشارکت نیروی کار و اشتغال جزء کلیدی‌ترین شاخص‌های بازار کار بوده و تابع مؤلفه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستند.


شکوهی‌فرد با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر این متغیرها، شاخص فساد است، ادامه داد: فساد می‌تواند از طریق کاهش درآمد مالیاتی دولت، کاهش در تولید خدمات و کالاهای عمومی و تغییر سهم عرضه نیروی کار در بخش‌های رسمی و غیررسمی اقتصاد بر اشتغال تأثیرگذار باشد.



وی افزود: فساد از طریق تشویق فعالیت‌ها در بخش غیررسمی اقتصاد، کاهش بهره‌وری بخش خصوصی و افزایش بار مالیاتی از طریق تغییر مبادله بین پس‌انداز- مصرف نیز منجر به کاهش نرخ مشارکت نیروی کار می‌‌شود از این رو در این تحقیق، تأثیر شاخص‌های مختلف فساد بر نرخ مشارکت نیروی کار و اشتغال در ایران و کشورهای منتخب اسلامی مطالعه شده و با استفاده از روش «رگرسیونی کوانتایل» 6 مدل جداگانه برآورد شده است.


دانش‌آموخته دکتری اقتصاد اسلامی گفت: نتایج برآورد مدل‌ها نشان می‌دهند که تأثیر فساد بر نرخ مشارکت نیروی کار و اشتغال در ایران و کشورهای منتخب منفی بوده و این تأثیر در سطح معناداری پنج درصد به لحاظ آماری معنادار است؛ زیرا فساد با تأثیر منفی بر فعالیت‌های تولیدی، کارآفرینی و فضای کسب و کار توانسته است سطح اشتغال و نرخ مشارکت نیروی کار در این کشورها را کاهش دهد.


شکوهی‌فرد با بیان اینکه سطح مصرف و کیفیت نهادی نیز تأثیر مثبت بر نرخ مشارکت نیروی کار و سطح اشتغال داشته و این تأثیر در سطح معناداری پنج درصد به لحاظ آماری معنادار است، بیان کرد: تأثیر اقتصاد پنهان (غیررسمی) بر نرخ مشارکت نیروی کار و سطح اشتغال در ایران و کشورهای منتخب منفی بوده و این تأثیر در سطح معناداری پنج درصد به لحاظ آماری معنادار است.


فارغ‌التحصیل مقطع دکتری اقتصاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز خاطرنشان کرد: افزایش اقتصاد پنهان یا غیررسمی، باعث جذب بخشی از نیروی کار شده و به این ترتیب سطح اشتغال و نرخ مشارکت واقعی را کاهش می‌دهد. تأثیر درآمد سرانه بر سطح اشتغال و نرخ مشارکت نیروی کار در ایران و کشورهای منتخب نیز به‌ترتیب مثبت و منفی بوده، اما  این تأثیر در سطح معناداری پنج درصد به لحاظ آماری معنادار نیست.


به گزارش آنا، شکوهی‌فرد که معدل نخست بین نخستین ورودی‌های مقطع دکتری اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز را دارد در دوران دانشجویی، بیش از 20 مقاله در مجلات مختلف به نام این دانشگاه چاپ کرده است.


عضویت در کمیته علمی و هیئت تحریریه چند فصلنامه و همایش، تألیف یک جلد کتاب با نام دانشگاه آزاد اسلامی تبریز از دیگر فعالیت‌های پژوهشی فارغ‌التحصیل مقطع دکتری اقتصاد اسلامی واحد تبریز است.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

برچسب ها: پایان نامه فساد
ارسال نظر