سالهاست چوب نفوذیهای ورزش ایران را میخوریم/ مسئولان فیفاهراسی به راه انداختند
امیررضا واعظ آشتیانی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره نامه تهدیدآمیز فیفا به فدراسیون فوتبال مبنی بر دخالت دولت در پرونده ویلموتس گفت: بر اساس برخی اخبار محرمانه، کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال گزارش مربوط به پرونده ویلموتس را به اطلاع مسئولان رسانده است و حتی در مورد بلاتر و اتفاقاتی که برای او افتاد، کمیته اخلاق گزارش آن را به فیفا ارسال کرده بود؛ اما واقعیت امر این است که باید از فیفا سؤال شود در صورتی که کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال هر کشوری مماشات کند و برخی مسائل را به فیفا اطلاع ندهد، دولت مربوطه باید سکوت کند؟
وی گفت: فدراسیون فوتبال هر کشوری بهعنوان نماینده دولت و ملت آن کشور است و دولتها نمیتوانند در برابر تخلفات صورتگرفته در این فدراسیون سکوت کنند. اگر کمیته اخلاق در تمامی فدراسیونهای ورزشی و از جمله فوتبال در اطلاعرسانی برخی مسائل مماشات به خرج دهد، دولتها باید اجازه دهند که پول بیتالمال تضییع شود؟ این سؤال را باید از فدراسیون جهانی فوتبال باید بپرسیم که برای این موضوع چه تدبیری را پیشبینی کردهاند، ضمن اینکه کمیته اخلاق از سوی مجموعه فدراسیون فوتبال انتخاب میشود و حالا این سؤال به وجود میآید که چه التزامی وجود دارد که کمیته اخلاق وظایف خود را بهدرستی انجام دهد؟ آیا راهکاری وجود دارد که اعضای کمیته اخلاق از مجموعه فدراسیون انتخاب نشوند و آیا فیفا به این مسائل توجه کرده و برای آنها پاسخی دارد؟
آشتیانی تأکید کرد: یک واقعیت تلخ وجود دارد که نهادهای ورزشی نشئتگرفته از نهادهای سیاسی و بینالمللی با کشور ایران برخورد سیاسی خصمانه و مغرضانه میکنند. ما نمیتوانیم این واقعیت را کتمان کنیم. متأسفانه عوامل نفوذی که در ورزش ایران هستند و این مسائل را به فیفا خط میدهند و در نهایت تهدید به تعلیق میشویم. ما همیشه چوب نفوذیهای ورزش ایران را میخوریم.
وی گفت: در یک دهه گذشته مسئولان ورزش ایران، فیفاهراسی را ابزاری برای سوءاستفاده خود قرار دادهاند و متأسفانه فیفا هم هیچ عکسالعملی در برابر افرادی که به دروغ اطلاعات غلط میدهند، نشان نمیدهد. نمونه این اتفاق بحث تعلیق فدراسیون جودو است که تمامی مسئولان ورزش از کمیته ملی المپیک تا وزارت ورزش به دلیل عدم آشنایی با دیپلماسی ورزشی نتوانستند فعلاً کاری انجام دهند. آنها باید از رئیس فدراسیون جهانی جودو سؤال بپرسند که چگونه در سال 1994 میلادی رژیم صهیونیستی جزء اروپا قلمداد شد. به این خاطر که هیچکدام از کشورهای اسلامی حاضر به مسابقه با ورزشکاران رژیم صهیونیستی نبودند.
این کارشناس ورزش تأکید کرد: در واقع آنها خودشان میدانستند که کشورها مراودهای با آنها ندارند و حالا چطور یک ورزشکار یا جودوکار ما که حاضر نیست با رژیم صهیونیستی مسابقه دهد، به تعلیق فدراسیون ما منجر میشود. این مسائل در تاریخ ورزش بوده و متأسفانه مسئولان از آن بیخبر هستند و الان شرایط به گونهای شده که ما تنها دستبسته، تماشاگر شدهایم. آنها با موضعگیریهای خصمانه فدراسیون ما را تعلیق کردند و اگر مسئولان دفاعیات قابل قبولی ارائه میدادند، میتوانستند آنها را رسوا کنند.
آشتیانی عنوان کرد: در موضوع نامه تهدیدآمیز فیفا به فدراسیون فیفا هم این علامت سؤال برای خود فدراسیون جهانی وجود دارد که اگر کمیته اخلاق در یک کشور مماشات کرد و همسو با متخلفان بود، آن وقت تکلیف چیست؟ آیا دولتها باید در برابر این تخلفها سکوت کنند و اگر موضوع از سوی دولتها پیگیری شود، اسمش دخالت در امور فدراسیون است؟
انتهای پیام/4057/پ
انتهای پیام/