صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

دستگاهی برای درمان تورم رگ‌های خونی و لنفاوی/ تسهیل‌کننده گردش خون ایران‌ساخت شد

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به توسعه و تولید دستگاه تسهیل‌کننده گردش خون یا کامپرشن‌تراپی شده که برای درمان تورم رگ‌ها و اختلالات لنفاوی به کار می‌رود.
کد خبر : 511937

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،  بسیاری از مشکلات مرتبط به رگ‌های خونی و لنفی با روش «کامپرشن‌تراپی» درمان می‌شود. در این روش درمانی با استفاده از دستگاهی به نام کامپرشن‌تراپی یا تسهیل‌کننده گردش خون روند گردش سیالات بدن بهبود می‌یابد. تمامی دستگاه‌های کامپرشن‌تراپی موجود در بازار ایران از کشورهای دیگر وارد می‌شوند و قیمت بسیار بالایی دارند.


حال یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد زیست‌فناوری دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج) موفق به طراحی و ساخت دستگاه کامپرشن‌تراپی یا تسهیل‌کننده گردش خون شده  که قیمت آن یک‌پنجم نمونه‌های خارجی است. این دستگاه با تغییر فشار متناوب باعث انبساط و انقباض متناوب عضلات و رگ‌های خونی می‌شود که این امر به بهبود گردش خون و لنف کمک می‌کند. 


این دستگاه ایران‌ساخت که با ایجاد فشار مثبت روند گردش خون را تسهیل می‌کند، دارای یک پوشش کامل برای پا، بازو و نواحی لنفاوی بدن است. این شرکت دانش‌بنیان تنها سازنده و عرضه‌کننده داخلی دستگاه کامپرشن‌تراپی در ایران به شمار می‌رود.



کامپراشن‌تراپی چیست؟


ضعف گردش خون، لنف یا مایعات دیگر بدن می‌تواند ترمیم نواحی آسیب‌دیده بدن را به تأخیر بیندازد. کامپراشن‌تراپی نوعی روش درمانی در فیزیوتراپی به شمار می‌رود که در آن هوا توسط دستگاهی به داخل  بالشتک‌هایی رانده می‌شود که دور اندام‌های مختلف بدن را پوشانده است. تغییر متناوب فشار هوا به اندام، حالت ماساژ ایجاد کرده و باعث بهبود روند گردش خون یا لنف می‌شود.


فشار در انتهای پایینی اندام مانند مچ پا یا دست بیشتر بوده اما این فشار با بالا رفتن در اندام کاهش می‌یابند تا خون به صورت مناسب در بدن به گردش درآید. این فرایند برگشت خون از رگ‌های خونی به سمت قلب را تسهیل کرده، فشار داخل سیاهرگ‌ها را نیز کاهش داده و مانع از تجمع خون در عروق و تخریب دیواره عروق می‌شود.


کامپرشن‌تراپی باعث تسهیل گردش لنف نیز می‌شود که این امر تورم و درد عضلانی را کاهش داده و توانایی حرکتی بیمار را بهبود می‌بخشد. این روش درمانی نه‌تنها فشار ناشی از تورم بر اعصاب، مفاصل و عضلات را کاهش می‌دهد بلکه نقش کلیدی در تقویت عضلات ضعیف‌شده و کاهش دوره بهبودی ایفا می‌کند.



کامپرشن تراپی در درمان چه بیماری‌هایی به کار می‌رود؟


دستگاه کامپرشن‌تراپی برای درمان تورم رگ‌ها یا اختلالات لنفاوی از جمله گرفتگی رگ‌ها، لنف اِدِم (ورم دست و پا) به کار می‌رود.  همچنین برای جلوگیری از ترومبوز وریدهای عمقی، آمبولی ریه، زخم پای دیابتی، زخم‌های شریانی، کاهش اِدِم در اندام‌های تحتانی، نارسایی وریدی مزمن، افزایش جریان خون، کاهش درد و تورم بعد از عمل جراحی، درمان واریس و رفع درد و خستگی عضلات نیز استفاده می‌شود.


خصوصیات فنی دستگاه تسهیل خون ایرانی


دستگاه کامپرشن‌تراپی ایرانی مجهز به پمپی است که سیکل زمانی طولانی و تورم (بلندشدگی) بلندمدت دارد. این امر حرکت سیال از فضاهای درون شبکه‌ای (بین‌سلولی) به رگ‌ها یا سیستم لنفاوی، گردشش مجدد یا دفع آن را امکان‌پذیر می‌کند. تغییرات فشار در این پمپ‌ها بسته به شرایط بیمار متفاوت است و طول مدت درمان به واکنش بیمار بستگی دارد.


این دستگاه دارای پوشش کاملی برای پا شبیه به یک چکمه است که تا کشاله ران بسط می‌یابد. همچنین یک پوشش کامل برای دست دارد که تا زیربغل را پوشش می‌دهد.  این دستگاه کامپرشن‌تراپی پوشش‌های مناسب برای نیمی از پا و نیمی از دست نیز دارد. شرکت دانش‌بنیان سازنده دستگاه تسهیل‌کننده گردش خون تاکنون 500 دستگاه تولید کرده و در صورت حمایت بیشتر و افزایش تقاضای بازار می‌تواند ظرفیت تولید آن را افزایش دهد. 



دانش‌بنیان‌ها پیشرو در  پیشرفت فناوری 


شرکت‌های دانش‌بنیان ثابت کرده‌اند که نقش کلیدی در پیشرفت علم و فناوری‌های حوزه های‌تک دارند. به لطف خلاقیت، پشتکار و نوآوری این شرکت‌ها باعث توسعه و ساخت دستگاه‌های پیشرفته بسیاری در حوزه‌های مختلف از جمله پزشکی شده است. این امر  مانع از خروج ارز از کشور شده و به خودکفایی ایران در عرصه علم و فناوری کمک شایان توجهی می‌کند. اگر نهادهای ذی‌ربط حمایت بیشتر و بهتری از شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات آنها ارائه بدهند، بازار محصولات دانش‌بنیان گسترش یافته و می‌تواند به سطح بین‌المللی نیز برسد.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر