صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۰ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۹

شایعات در مورد نقص عملکرد موشک اسپیس‌ایکس قوت می‌گیرد/ تغییر در برنامه حرکت موشک تحقیقاتی

صنایع فضایی اسپیس‌ایکس به دلایلی نامعلوم مسیر حرکت موشک تحقیقاتی خود را تغییر داد.
کد خبر : 511633

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در حالی‌که کاربران انتظار داشتند شرکت اسپیس‌ایکس سفینه فضاپیمای جدید خود را به‌زودی به خارج از مدار زمین پرتاب کند؛ این شرکت اعلام کرد مسیر موشک Falcon 9(فالکن 9) کمی تغییر کرده و این سفینه به‌زودی به قطب جنوب رسیده و از آن عبور می‌کند. این اولین عبور فالکون 9 از فراز قطب جنوب است.


ماهواره‌های تحقیقاتی موجود در مدار زمین معمولا بر فراز اقیانوس‌ها حرکت کرده و برای تصویربرداری از نقطه‌ای خاص تغییر زاویه داده و به سمت محل مورد نظر می‌روند. از همین رو تغییر مسیر حرکت سفینه فضاپیمای شرکت اسپیس‌ایکس برای علاقه‌مندان به خبرهای فضا جذاب و تا حدودی غیرمعمول است. تعدادی از کارشناسان یکی از دلایل تغییر مسیر موشک فالکن 9 را خطر انفجار آن هنگام عبور از مناطق مسکونی دانستند.


اخیراً منابع غیر رسمی خبرهایی از اختلال در عملکرد عادی موتورهای فالکن 9 منتشر شد و اسپیس‌ایکس در مقابل این گونه مطالب سکوت کرد. حالا تغییر در مسیر حرکت موشک تحقیقاتی این شرکت بار دیگر به شایعات قوت بخشیده و موجب شده مردم تصور کنند این شرکت در حال تلاش برای کنترل صحیح فالکن 9 است.



اسپیس‌ایکس در گذشته نیز بارها سابقه پرتاب‌های ناموفق و انفجار سفینه‌های فضایی خود را داشته است ولی چون موفق شد به عنوان اولین شرکت غیردولتی در جهان دو فضانورد را با سفینه ساخت خود به سمت ایستگاه بین‌المللی فضایی پرتاب کند اعتبار زیادی را به‌دست آورد و تا حدود خود را از سازمان‌‌های فضایی مانند جاکسا(سازمان فضایی ژاپن) و سازمان فضایی اتحادیه اروپا جلوتر انداخت.


یکی از مدیران صنایع فضایی اسپیس‌ایکس گفت: موشک تحقیقاتی این شرکت مجهز به سیستم انفجار خودکار است و در صورت پیش‌بینی هرگونه حادثه این سیستم فعال شده و تمامی قسمت‌های سفینه را منفجر می‌کند. البته چنین حالتی تنها در شرایط اضطراری رخ می‌دهد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر