دهه اول محرم تمام شد؛ روسیاهی بماند برای ستاد ملی «شیوع» کرونا! +تصاویر
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-محمودرضا زارع؛ با شروع ماه محرم و برپایی خیمههای عزای امام حسین(ع) تلاش برای القاء این ذهنیت که برگزاری هیئتهای عزاداری مانع از رعایت پروتکلهای بهداشتی خواهد شد و این امر تمام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع کرونا در کشور را ناکام خواهد گذاشت، توسط جریانات معاند و کاسبان محرم در فضای مجازی شدت گرفت.
در این بین ستاد ملی مبارزه با کرونا هم که به عنوان متولی امر مبارزه با ویروس کووید-19 در همان آغازین روزهای شیوع این ویروس در کشور تشکیل شده بود یکی از سختگیرانهترین پروتکلهای بهداشتی خود را برای حفظ سلامتی مردم تدوین و شروطی را برای برگزاری هیئتهای عزاداری تهیه و ابلاغ کرد؛ البته این پروتکل بهداشتی بارها دچار تغییر شد و در حالی که تا یک هفته مانده به ماه محرم به شکل دیگری معین شده بود اما یک روز مانده به فرا رسیدن این ماه، با تغییر در یکی از مهمترین شروط برگزاری که مربوط به مکان برپایی هیئات، تکایا و حسینیهها بود بسیاری از خادمان و بانیان هیئتها دچار سردرگمی شدند و در امر برپایی بسیاری از خیمههای عزا خلل ایجاد کرد.
با این حال در طول دهه اول از ماه محرم، برپایی مجالس عزاداری برای سیدالشهدا(ع) به لطف! ستاد ملی مبارزه با کرونا پرشورتر و نمایانتر از سالهای قبل برگزار شد ضمن آنکه رعایت پروتکلهای بهداشتی این ستاد از سوی عزاداران و برگزارکنندکان مراسم مذهبی به بهترین شکل صورت گرفت و بارها مورد تقدیر مسئولان بهداشتی و مقامات سیاسی از جمله رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور واقع شد.
توزیع ماسک و اقلام بهداشتی در بین عزاداران، ضدعفونی کردن مکان و فضای برگزاری هیئتها، رعایت فاصله اجتماعی که مهمترین نکته ستاد ملی مبارزه با کرونا بود، عدم برپایی ایستگاههای صلواتی و عدم حضور دستههای عزاداری در خیابانها و معابر(به رغم میل باطنی بسیاری از عزاداران) عمده رفتارهایی بود که از سوی مردم و شیفتگان حسینی در این ده روز گذشته از ماه محرم شاهد آن بودیم.
شاید تأسفبارتر ولی در عین حال خرسندتر این باشد که بسیاری از هیئتهای مذهبی در یک شب مانده به ماه محرم به دلیل ابلاغیه جدید ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر عدم برگزاری مراسم در زیر سقف(که البته قبل از آن با برگزاری مراسم عزاداری در زیر سقف با ارتفاع 16 ،17 متر موافقت شده بود) نتوانسته بودند مکانی را برای برپایی خیمه عزای سیدالشهدا مهیا کنند و اینجا بود که بسیاری از مردم پای کار دستگاه امام حسین(ع) آمدند و حیاط منزل خود را در اختیار آنان قرار دادند؛ چه بسیار هیئتهایی که برای اولین بار تشکیل شد و چه بسیار افرادی که برای نخستینبار در طول عمرشان بانی مجلس عزای حسین(ع) شدند و خانههایشان حسینیه شد.
بیشتر بخوانید:
گزارش تصویری/ خانههای سیه پوش در عشق حسین (ع)
القاء کاهش عزاداریها خیانت جدید برخی مدیران شهری است/ شور عزاداری در پایتخت سازمانیافتهتر شده است
*سختگیریهای ستاد ملی مبارزه با کرونا برای عزاداری و بیخیالی در مقابل سفر!
سختگیری ستاد ملی مبارزه با کرونا در برگزاری مراسم عزاداری و تدوین پروتکلی عجیب که از سوی بسیاری از مردم و صاحبنظران مورد انتقاد قرار داشت در حالی مورد پذیرش عزاداران قرار گرفت و به بهترین شکل ممکن اجرا شد که دوگانگی در تصمیمات این ستاد قابل مشاهده بود؛ تلاش برای جلوگیری از تجمع در برگزاری هیئتها که برای مقابله با شیوع کرونا بود، اگرچه موضوعی پذیرفته و عقلانی است؛ اما عدم مدیریت در دیگر حوزههایی که میتواند به پررنگ شدن شیوع این ویروس بینجامد، نکتهای بود که باید از سوی مسئولان این ستاد پاسخ داده شود.
در طول یک ماه گذشته به موازات اینکه هرچه تلاش برای تدوین سختگیرانهترین پروتکل بهداشتی در برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا صورت میگرفت؛ اما هیچ اقدامی برای کنترل سفر در تعطیلاتی که از مدتها مشخص بود با حجم سنگینی از مسافرت به شمال کشور و دیگر نقاط گردشگری روبهرو خواهیم شد و بارها در فضای مجازی و رسانهها مورد تذکر قرار میگرفت انجام نشد؛ آنچه مایه تعجب بیشتر است اینکه در طول 6 ماه گذشته «سفر کردن و مسافرت» یکی از مهمترین دلایل شیوع ویروس کرونا معرفی شده و بارها این موضوع مورد انتقاد مسئولان بهداشتی کشور و کادر درمان قرار گرفته بود اما هیچ جایگاهی در تصمیمات اخیر این ستاد به ظاهر مبارز! وجود نداشت.
البته رئیس جمهور در واکنشی منفعلانه با اشاره به مسافرت برخی هموطنان در تعطیلات تاسوعا و عاشورای حسینی به مراکز گردشگری و تفریحی کشور گفته بود کسانی که به سفر رفتهاند باید با رعایت دقیق دستورالعملهای بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در اماکن شلوغ، مانع از وارد شدن آسیب به موفقیتی شوند که در مهار موج دوم بیماری کرونا حاصل شده است.
این واکنش نشان از این میدهد ستاد مبارزه با کرونا برنامهای برای برخورد با مهمترین عامل شیوع کرونا که سفر کردن بود نداشته و تمام هم و غم این ستاد برای سخت گرفتن به برپایی عزای امام حسین(ع) بود.
مشخص نیست ستادی که وظیفهاش قطع زنجیره شیوع کرونا و مبارزه با آن است در زمانی که بارها از سوی مسئولان بهداشتی کشور، رسانهها و عموم مردم نسبت به برخورد سلبی و ایجابی برای عدم سفر آنهم به مناطقی که عمدتاً نقاط قرمز هستند، هشدار داده شده بود سکوت اختیار کرده و تمام توجهش به چانهزنی و سختگیری در امر برپایی هیئتهای عزاداری بود، چرا اقدامی در این بخش انجام نداد؟ این درحالی است که وزیر بهداشت در اظهار نظری که بوی اختلاف در بین اعضای این ستاد به مشام میرسید، گفته بود هیچ ابزاری به جز خواهش و تمنا در موضوع سفر نکردن شهروندان ندارد!
اهتمام تمام و کمال عزاداران حسینی به رعایت نکات بهداشتی در دهه اول محرم و در عین حال بیمسئولیتی و خودپسندی هموطنانی که عزم سفر تفریحی و غیر ضروری به نقاط تفریحی کشور داشتند مشخص میکند که کدام فرهنگ و منشی قابل ستایش است و البته این موضوع نمرهای منفی به کارنامه نه چندان درخشان ستاد ملی مبارزه با کرونا میافزاید که هیچ تلاشی در بزنگاه مبارزه با شیوع این ویروس و قطع زنجیره انتشار آن انجام نداد.
انتهای پیام/4076/پ
انتهای پیام/