صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۶ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
ستاری در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

مأموریت‌های مرکز فناوری «عقاب‌های دیجیتال» چیست؟/ طراحی نرم‌افزار تشخیص کرونا

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل گفت: مرکز فناوری دانشگاه با برند «عقاب‌های دیجیتال» با برنامه‌ای جامع به سوی اهداف در حال حرکت است، این مرکز را تجهیز کرده‌ و به چند شرکت در 5 موضوع حیاتی فراخوان داده‌ایم.
کد خبر : 510889

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل حوزه‌های مختلفی مانند امور پژوهشی، انتشارات علمی، امور پایان‌نامه، آزمایشگاه و کارگاه، باشگاه پژوهشگران جوان، انجمن‌های علمی، دفتر ارتباط با صنعت، کتابخانه‌ها و کتابخانه دیجیتالی، مرکز رشد واحدهای فناور و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی را زیر نظر دارد.


برای بررسی و تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای پژوهشی این معاونت با فرزاد ستاری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل به گفتگو نشستیم که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: تازه‌ترین فعالیت‌ها و دستاوردهای پژوهشی و برنامه‌های واحد متبوع‌تان را در این حوزه تشریح بفرمایید.


ستاری: جدیدترین فعالیت علمی که برای توسعه اقتصادی واحد اردبیل و دانشگاه آزاد اسلامی در استان انجام شد و نتیجه مطالعه یک‌ساله بوده، این است که یک مرکز (سنتر) را تجهیز کردیم و به چند شرکت در پنج موضوع حیاتی نرم‌افزار و وب، اپلیکیشن، گیم (بازی‌های رایانه‌ای)، انیمیشن و امنیت شبکه و واحد مجازی فراخوان دادیم.


اکنون پنج محصول داریم که از ماه آینده وارد بازار می‌شوند؛ به‌طور مثال برای کسب و کارهای B2B یا (business-to-business) برنامه‌ای تهیه کردیم که به‌صورت اتوماتیک برای آنها سایت می‌سازد و می‌توانند برنامه‌های فروش و ... را روی آن اجرا کنند. این برنامه سه‌زبانه، برای منطقه اوراسیا طراحی شده و بدون نیاز به دانش فنی است.


فرض کنید شخصی کیف و چرم تولید می‌کند و هیچ اطلاعی هم از سایت و ... ندارد و قصد دارد فروش خود را بیشتر کند؛ در این‌صورت به‌راحتی می‌تواند وارد سایت ما شود، اکانت بگیرد، هرطور که دلش می‌خواهد سایت خود را طراحی کند و یا حتی برای آن دامنه بنویسد و از آن طریق کسب و کار کند.


نرم‌افزارهای دیتاماینینگ را طراحی کرده‌ایم که در دنیا به آن ایمیل مارکتینگ می‌گویند و یک‌سری نرم‌افزار که برای این کار لازم است را نیز طراحی کردیم.


اکنون در حال آموزش دانشجویان در زمینه انیمیشن‌سازی و گیم هستیم؛ چراکه در زمینه انیمیشن و گیم فقط در منطقه اوراسیا حدود 384 میلیون دلار گردش مالی داریم. یک‌هزارم این بازار را برای سه سال هدف‌گذاری کرده‌ایم که اگر محقق شود، درآمد خوبی خواهیم داشت.


چند روز اخیر حدود 300 میلیون تومان دستگاه‌های رندرینگ برای موضوع انیمیشن خریداری کردیم، شرکت‌ها خودشان نزدیک 200 تا 300 میلیون تومان تجهیزات آوردند. اتاق استریم را آماده کردیم و گِیمر معروفی را که عضو تیم ملی بود، بورسیه دانشگاه کردیم تا کارها را جلو ببریم. در واقع تمرکز ما روی محور فناوری اطلاعات، انیمیشن‌سازی و گیم بوده است. 20 نفر انیماتور آوردیم و اکنون هم در حال آموزش هستیم. بالای 40 نفر نیرو در این زمینه نیاز داریم. برای پروژه‌هایی که اکنون برای تولیدشان اقدام می‌کنیم، 18 نفر را استخدام کردیم و به‌دنبال جذب بقیه هستیم.


نام مرکز هم قرار است مرکز فناوری دانشگاه آزاد با برند «عقاب‌های دیجیتال» شود. می‌خواهیم این برند را جا بیندازیم و به هر واحد یک عقاب می‌گوییم، به دلیل اینکه مفهوم اوج‌گرفتن را به خاطر آورد و اینکه از بالا می‌تواند همه چیز را کنترل  کند و زیر نظر داشته باشد.


سرای نوآور مجموعه عقاب‌های دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با یک برنامه جامع و کامل به سوی اهداف بزرگ در حال حرکت است و با برگزاری دوره‌های به‌هم‌پیوسته به استعدادیابی، تربیت و به‌کارگیری نیروهای متخصص و کاربلد می‌پردازد.


آنا: آیا از محل تولید محصولات درآمدزایی داشته‌اید؟


ستاری: تا دو ماه دیگر درآمدزایی آغاز می‌شود؛ چراکه الان چند محصول آماده داریم. قرار است به‌زودی بازاریابی کارسنتر را راه‌اندازی کنیم. اکنون برای برخی از نرم‌افزارهای‌مان مشتری داریم که از طریق ارسال نامه تقاضا کرده‌اند، حتی از واحدهای دانشگاهی مانند علوم پزشکی و استان‌های دیگر نیز تقاضا داریم؛ ولی ما آنها را به‌عنوان مشتری در نظر نگرفته‌ایم و عقیده داریم که آنها از خانواده دانشگاه آزاد یا وزارت علوم هستند.


هدف؛ دستیابی به بازارهای منطقه به‌ویژه اوراسیا


هدف ما دستیابی به بازارهای منطقه به‌ویژه اوراسیاست؛ چراکه خیلی روی آن وقت گذاشتیم. حتی آمار تک‌تک شرکت‌های رقیب را به دست آورده‌ایم؛ اینکه با چه کسانی می‌توانیم مذاکره کنیم و اینکه چه کسب و کارهایی که در ایران وجود دارد. اکنون هم حدود 180 میلیون تومان افراد سرمایه‌گذار خارج از دانشگاه سرمایه‌گذاری کرده‌اند و باز هم متقاضی سرمایه‌گذاری داریم؛ ولی به دلیل اینکه شرکت‌ها با آن سرمایه‌گذاری‌های اولیه شکل گرفته‌اند، ابتدا قصد داریم به درآمدزایی اولیه برسیم و سپس سهامداران جدید را برای شرکت‌ها وارد کنیم. به‌طور مثال اکنون فردی وجود دارد که می‌گوید 500 میلیون تومان سرمایه‌گذاری می‌کنم؛ ولی در ازای آن بخشی از سهام شرکت را می‌خواهد. با صحبت‌ها و مذاکراتی که انجام شد به آنان گفته‌ایم که ابتدا مقداری محصول به بازار برود و سپس در مورد قراردادها صحبت کنیم.


راه‌اندازی 6 مجله انگلیسی در سال گذشته


آنا: در حوزه مجلات پژوهشی و تحقیقات علمی و طرح‌های درون و برون‌دانشگاهی چه فعالیتی داشته‌اید؟


ستاری: سال گذشته 6 مجله انگلیسی راه‌اندازی کردیم؛ ولی برای علمی و پژوهشی‌شدن اقدام نکرده‌ایم؛ چراکه هدف ما صرفاً داخل ایران نبوده است. دو مجله هم در زمینه هوش مصنوعی و مدیریت اخیراً قرارداد بسته‌ایم و قرار است به‌صورت مشترک با یکی از دانشگاه‌های ترکیه چاپ کنیم. یک مجله هم در زمینه روان‌شناسی رفتارهای کسب و کار است که با دانشگاه ملی اقتصاد اوکراین قرارداد بسته‌ایم و احتمالاً ماه سپتامبر چاپ خواهد شد.


چاپ مجله‌ با همکاری دانشگاه ترکیه، سپتامبر آغاز می‌شود. یک مجله هم با انجمن مدیریت ایران به زبان انگلیسی چاپ می‌کنیم و تمام هدف‌مان هم بازار بین‌المللی است؛ چراکه اگر به زبان فارسی بود، قطعاً چند سال بعد که دانشجو کمتر می‌شود، ورودی مقالات هم کمتر می‌شود؛ بنابراین مجبوریم به سمت بین‌المللی‌شدن برویم تا رنکینگ دانشگاه را بالا ببریم.


سه مجله هم برای کرسی آزاداندیشی پیشنهاد داده‌ایم که امیدواریم مصوب شود و استارت آن را به زبان فارسی بزنیم.


این مجلات را به سازمان مرکزی نفرستادیم که مجوز علمی پژوهشی بدهند؛ چراکه وقتی شما می‌خواهید در سامانه‌های بین‌المللی ایندکس بگیرید، سابقه نمایه خیلی روی آن تأثیر می‌گذارد. نمی‌خواهیم صرفاً از ایران مقاله بگیریم، قصد داریم به آن حدی می‌رسیم که به‌عنوان یک ناشر منطقه‌ای عمل کنیم.


آنا: آیا در راه‌اندازی مدارس مهارتی و سراهای نوآوری فعالیتی داشته‌اید؟‌ اگر داشته‌اید، مأموریت و کارکرد آن را توضیح دهید.


ستاری: یک مدرسه مهارتی برای دوره‌های کسب و کار بود که تبلیغات آن از طریق سما زده شد؛ ولی به‌دلیل اینکه به کرونا برخورد کرد، متأسفانه عملیاتی نشد. حتی با یک مؤسسه آموزشی قرارداد هم بسته بودیم؛ ولی نشد.


درباره سراهای نوآوری در سفری که سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به اردبیل داشت، 3 میلیارد تومان بودجه به دانشگاه آزاد اسلامی به‌منظور ایجاد سرای نوآوری صنایع تبدیلی غذایی و یک‌سری تمهیدات و تجهیزات در نظر گرفت. پروپوزال آن را ارسال کردیم و چند واحد هم در این زمینه داریم، مانند رنگ‌های خوراکی و گیاهی که اکنون در حال تولید هستیم و عملاً در حال تولید انبوه است و در بازار هم محصولات را به فروش می‌رسانیم. تولید چند رنگ ازجمله رنگ قرمز را نیز آغاز کرده‌ایم و در زمینه‌های دیگر مانند گیاهان دارویی و شیمیایی هم فعالیت و تولید داریم.


راه‌اندازی مرکز پژوهشی فناوری نرم در آینده نزدیک


تقاضای راه‌اندازی سرای نوآوری صنایع تبدیلی را ارائه کرده‌ایم و منتظر تصویب و اختصاص بودجه آن هستیم. قصد داریم یک مرکز پژوهشی فناوری نرم راه‌اندازی کنیم که امیدواریم BP (طرح کسب و کار) آن را آینده نزدیک ارسال کنیم.


آنا: آیا در دوره شیوع کرونا موفق به تولید محصول ضد این ویروس شده‌اید و با توجه به تداوم شیوع کرونا، تولید این محصولات ادامه دارد؟


ستاری: همان‌طور که می‌دانید دانشگاه آزاد اسلامی ستاد اصلی کرونای استان اردبیل شد. انصافاً از همان روز نخست شروع بحران دانشجویان پزشکی به‌قدری خوب عمل کردند که به‌عنوان مرجع اصلی تصمیم‌گیرنده در کنار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفتند. یعنی مرکزیت آمار و اطلاعات را دانشکده پزشکی ما در اختیار دارد.


طراحی نرم‌افزار تشخیص کرونا براساس هوش مصنوعی با دقت 99.3 درصد


اکنون یک نرم‌افزار تشخیص کرونا از روی عکس سی‌تی‌اسکن را در مرحله اجرا داریم که به‌صورت مشترک بین مرکز رشد واحد اردبیل، دانشگاه علوم پزشکی و ستاد کروناست. براساس عکس‌هایی که توسط سی‌تی‌اسکن گرفته می‌شود و خطای بالایی هم دارد؛ اما این نرم‌افزار را که گروه مهندسی پزشکی واحد اردبیل طراحی کرده‌اند، براساس هوش مصنوعی، بالای 99.3 درصد تشخیص می‌دهد که این بیمار مبتلا به کروناست یا مبتلا نیست.


دقت این نرم‌افزار خیلی بالاست، حتی در حالت بدبینانه اگر دو درصد هم کم کنیم، در حد 97 درصد تشخیص می‌دهد. حتی آن را به مراکز مختلف و رادیولوژیست‌ها ارسال کردیم و همگی تأیید کردند؛ بنابراین این محصول تمام مراحل داوری را طی کرده و تأیید شده است. اکنون در مرحله عقد قرارداد دانشگاه علوم پزشکی و ستاد کرونا برای این محصول هستیم؛ چراکه  هزینه تولید آن بالاست. نزدیک به 190 میلیون تومان اعتبار نیاز بود تا این نرم‌افزار را ایجاد کنیم. این نرم‌افزار براساس یک‌سری شبکه‌های عصبی هوش مصنوعی است و به همین دلیل طراحی آن هزینه بالایی دارد.


دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل از همان ابتدای شیوع کرونا در تولید ماسک فعالیت داشت و پدال‌های ضدعفونی‌کننده برای ادارات در مرکز رشد واحد اردبیل تولید می‌شد. در حقیقت مرکز رشد واحد اردبیل در این شهر بیشترین پدال‌هایی را که مواد ضدعفونی پخش می‌کنند، تولید کرده است.


آنا: در طرح پایش و نظام موضوعات علمی، چه موضوعاتی برای حل مشکلات منطقه‌ای احصا و در سامانه مربوط بارگذاری شده است؟


ستاری: تا جایی که اطلاع دارم در سه ماه اخیر، تیم‌های مشاوره هفته‌ای دو روز جلسه برگزار می‌کنند. موضوع این جلسات در زمینه انرژی‌ها و آب‌های حوزه دامنه سبلان است و کتابچه آن را تقریباً تمام کرده‌اند و به‌زودی نسخه چاپی با تمام جزئیات را به واحدها و استادان تحویل می‌دهند.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر