صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۰ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز خبر داد؛

تجهیز 90 هکتار از اراضی کشاورزی «بیلوردی» به سیستم آبیاری تحت فشار

رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: مساحت کل اراضی کشاورزی بیلوردی ۱۰۶ هکتار است که ۹۰ هکتار آن با طرح سیستم آبیاری تحت فشار ساماندهی شد.
کد خبر : 510742

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تبریز، جواد محمودی کرمجوان در حاشیه بهره‌برداری از طرح آبیاری تحت فشار اراضی کشاورزی بیلوردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز اظهار کرد: محل طرح در استان آذربایجان‌شرقی، شهرستان هریس، بخش بیلوردی اراضی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز بوده که دسترسی به محدوده طرح از طریق جاده آسفالت تبریز- اهر امکان‌پذیر است. 


وی افزود: مساحت کل اراضی بیلوردی  ۱۰۶ هکتار بوده که ۹۰ هکتار آن با طرح سیستم آبیاری تحت فشار ساماندهی شد.


این استاد دانشگاه گفت: بر این اساس مقدار ۵۵ هکتار از اراضی در ضلع شمالی با طرح بارانی و ۳۵ هکتار از اراضی در ضلع جنوبی طرح تیپ بوده و در ضلع غربی قسمتی از زمین به مساحت ۱۶ هکتار برای صنایع تبدیلی و تکمیلی، گلخانه و دامداری و کلینیک دامپزشکی در نظر گرفته شده که به‌صورت نکاشت باقی مانده است.


رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز اظهار کرد: تابستان ۱۳۹۷ مطالعات پروژه برای اجرای آبیاری تحت فشار در منطقه بیلوردی آغاز شد و پس از 6 ماه مطالعه و تلاش فراوان از طرف مدیریت شهرستان هریس و معامله شرکت، استادان و رئیس دانشکده، طرح مورد نظر طراحی، تأمین اعتبار و یارانه طرح مصوب شد.


محمودی کرمجوان افزود: محصول غالب در طراحی گندم در نظر گرفته شده؛ اما با توجه به ظرفیت سیستم و امکانات در نظر گرفته شده قابلیت تغییر محصول و کاشت محصولات متنوع جدید با لحاظ کیفیت آب و خاک امکان‌پذیر است.


وی مزایای طرح بیلوردی را برشمرد و گفت: صرفه‌جویی قابل توجه در مصرف آب، کاهش هزینه‌های نیروی کار، افزایش راندمان آبیاری و افزایش عملکرد تولید محصول از مزایای طرح است.


این مسئول دانشگاهی از ساخت استخر، اجرای کامل لوله‌گذاری خط انتقال، اجرای کامل خطوط اصلی و نیمه‌اصلی و شبکه آبیاری بارانی و  تیپ، اجرای کامل سیستم فیلتراسیون، احداث ساختمان ایستگاه پمپاژ و نصب پمپ‌ها و تجهیزات هیدرومکانیکی در این طرح خبر داد.


به‌گزارش آنا، این پروژه با حضور فرماندار شهرستان هریس، بخشدار مرکزی خواجه، معاونان توسعه مدیریت، منابع و فرهنگی و دانشجویی و رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و جمعی از مسئولان منطقه‌ای به بهره‌برداری رسید.


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر