صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۷ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
خیاط‌مقدم در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

از تولید ماده کیتوزان برای درمان سرطان تا ساخت سنسور سنجش مداوم علائم بیماران کرونایی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد از تولید ماده کیتوزان از ستاره دریایی خلیج فارس خبر داد و گفت: این ماده دارای کاربرد در داروهای ضد سرطانی بوده و نمونه‌سازی آن انجام و به ثبت اختراع رسیده است.
کد خبر : 510006

سعید خیاط‌مقدم در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح تازه‌ترین فعالیت‌ها و دستاوردهای علمی پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد اظهار کرد: در راستای حركت دانشگاه آزاد اسلامی به سمت دانشگاه‌های نسل 3 و 4 و شعار جهش تولید، رویكرد معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد حركت به سمت سازوكارهای مرتبط با این موارد است.


وی اضافه کرد: ازجمله رویکردها تأكید بر ایجاد سراهای نوآوری با توجه به مزیت منطقه‌ای، توسعه مراكز رشد و حمایت از شركت‌های دانش‌بنیان و ... است تا ضمن ایجاد ارتباط بین دانشگاه و جامعه، ظرفیت‌های خود را در این راستا متبلور کنیم.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در پاسخ به این سوال پرسش که جدیدترین محصول علمی و دانش‌بنیان یا اختراع واحد مشهد چیست؟ عنوان کرد: برخی از آخرین دستاوردهای هسته‌ها و واحدهای فناور مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی مشهد که به مرحله تولید محصول و ثبت اختراع رسیده‌اند، عبارتند از دستگاه بایو پرینتر سه‌بعدی برای تولید بافت‌های زیستی مصنوعی که نمونه‌سازی آن انجام و به ثبت اختراع رسیده است.


خیاط‌مقدم اضافه کرد: استخراج ماده کیتوزان از ستاره دریایی خلیج فارس دارای کاربرد در داروهای ضد سرطانی و ماده ساپونین از خیار دریایی خلیج فارس از محصولاتی بوده که نمونه‌سازی آن انجام و به ثبت اختراع رسیده است.


وی بیان کرد: نمونه‌سازی دستگاه تشخیص اصالت اسناد کاغذی نیز انجام و به ثبت اختراع رسیده است. همچنین اپلیکیشن ارزش‌گذاری بر فعالیت کاربران در فضای مجازی و دیجیتالی (اردبیت) در مرحله ارائه خدمات به کاربران است.


سرنگ «قفل‌شونده در فشار منفی» در مرحله تولید انبوه 



معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با بیان اینکه سرنگ «قفل‌شونده در فشار منفی» دارای ثبت اختراع و مجوزهای لازم بوده و در مرحله تولید انبوه است، یادآور شد: دیوارها و گلدان‌های سبز هوشمند هم در مرحله تولید نیمه‌صنعتی است.


خیاط‌مقدم یادآور شد:‌ سیستم اعلام کدینگ بیمارستانی در مرحله عقد قرارداد با بیمارستان‌های متقاضی بوده و سیستم آموزش آنلاین (آن‌ موز) نیز در مرحله ارائه دوره‌های آنلاین و مجازی در حوزه روانشناسی و علوم انسانی است.


وی با بیان اینکه اپلیکیشن حمل بار آنلاین (بیترو) در مرحله ارائه خدمات آنلاین برای حمل بار در کشور و مشهد است، متذکر شد: تولید یک‌هزار بطری نوشابه ارگانیک انرژی‌زای زعفرانی و انواع خاص گریس‌های نسوز به مقدار 5 تُن از دیگر اقدامات علمی پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد است.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این دانشگاه دارای 9 مجله با مجوز انتشار از دانشگاه آزاد اسلامی است، متذکر شد: در این بین مجله Iranian Journal of Earth Sciences با رتبه (ISI (WOS جزء 11 مجله برتر دانشگاه آزاد اسلامی است. این مجله در پایگاه علمی Scopus نمایه شده و رتبه علمی پژوهشی وزارتین را دارد.


خیاط‌مقدم تبیین کرد: اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد فعالیت‌های پژوهشی فراوانی را در چند سال گذشته انجام داده‌اند که از جمله آن انتشار بیش از یک‌هزار مقاله در مجلات ISI و علمی پژوهشی وزارتین است.


وی افزود: از این بین برخی مقالات به عنوان مقالات داغ Hot Paper با استنادهای بالای بین‌المللی دیده می‌شوند. برخی استادان دانشگاه نیز از سوی پایگاه استنادی ISI به عنوان یک درصد برتر دانشمندان و نخبگان علمی جهان شناخته شده‌اند، به‌طوری‌که طبق آمار طرح‌های پژوهشی برون‌دانشگاهی در سال گذشته 13 قرارداد پژوهشی با سازمان‌ها منعقده شده است.


سنسور سنجش مداوم علائم بیماران کرونایی تولید شد


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با بیان اینکه هسته‌ها و واحدهای فناور مرکز رشد این دانشگاه در دوره شیوع کرونا و مبارزه با آن فعالیت‌هایی داشته‌اند، اظهار کرد: نمونه‌ای از محفظه ایزوله بیماران حاد کرونایی در واحد مشهد ساخته شده و در حال اخذ مجوزهای لازم برای تولید نیمه‌صنعتی و تجاری‌سازی است.


وی افزود: نمونه‌سازی دستگاه ضدعفونی‌کننده هوشمند دست انجام و در مرحله ساخت قالب‌ها برای تولید انبوه بوده و دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) نیز در مرحله نمونه و تست‌های اولیه است.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، ساخت نمونه اولیه پک ایزوله تنفسی قابل کاربرد برای کادر درمانی که در مرحله تدوین طرح توجیهی و انجام مقدمات لازم برای تولید انبوه با مشارکت دانشگاه است را از دیگر اقدامات علمی پژوهشی واحد مشهد علیه کرونا دانست.


خیاط‌مقدم بیان کرد: تولید سنسور سنجش مداوم علائم بیماران کرونایی نیز در مرحله ساخت نمونه اولیه بوده و مواد ضدعفونی‌کننده دست نیز به‌صورت محلول و ژل ساخته شده است.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر