چگونه جوش صورت را درمان کنیم؟
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، برای اکثر مردم جوش صورت تنها نشانهای از مشکلات پوستی است که در نتیجهی اختلال بخشهای تولیدکننده چربی پوست به وجود آمده است، به طور کلی این بخشها به دلایلی بیش فعال میشوند و شروع به تولید مقدار زیادی چربی میکنند که در نتیجهی آن این بخشها در چربی غوطهور میشوند، بسیاری از درمانهای خانگی میتوانند به متعادل کردن سطح چربی پوست،کاهش التهاب، از بین بردن باکتریها، جلوگیری از بروز جوش و حتی درمان جوش صورت کمک کنند، در ادامه مطلب با برخی روشهای درمانی جوش صورت آشنا میشوید:
از محصولات حاوی الکل استفاده نکنید
اگر از شیرپاککن استفاده میکنید از محصولات با پایهی الکل ایزوپروپیل یا سایر الکلهای شوینده استفاده نکنید. الکل مادهی قابض قدرتمندی است و لایهی سطحی پوست را برمیدارد، این امر باعث تولید بیشتر چربی از غدد پوستی میشود. نتیجهی این کار پوستی خشک و قرمز است و احتمالا جوشهای بیشتری میزنید.
رژیم غذایی سالم و مصرف آب
با اینکه غذاها دلیل جوش زدن نیستند، رژیم غذایی سالم کمک میکند بدن آنچه را برای جنگیدن با جوشها نیاز دارد در اختیار داشته باشد.
صبحانه را حذف نکنید: صبحانه نیرومحرکهای برای فرایندهای متابولیسم بدنتان است و در طول روز به شما انرژی میدهد.
به طور کلی میوههای تازه را به سیبزمینی سرخکرده ترجیح بدهید و رژیمی متعادل داشته باشید که از همهی گروههای غذایی در آن استفاده شده باشد.
روزانه حداقل ۸ لیوان، و اگر ورزش میکنید یا در فصل گرما به سر میبرید حتی بیشتر، آب بنوشید.
ورزش کنید
فواید ورزش بیشمار است، ورزش به گردش خون در بدن کمک میکند، به شما آرامش میدهد، استرس را کاهش میدهد و انرژیتان را بالا میبرد. پوست شما هم از گردش خون بیشتر و اکسیژنرسانی بیشتری که در اثر فعالیت ورزشی ایجاد میشود سود میبرد.
اما دقت کنید که حرارت و رطوبت نشسته روی پوست در اثر ورزش، مکان مناسبی برای پخش شدن باکتریها فراهم میکند. بنابراین، پیش از ورزش آرایشتان را پاک کنید. اگر مستعد جوش بدن هستید برای ورزش لباس نخی گشاد به تن کنید. بعد از ورزش در اولین فرصت به حمام بروید.
جوشها را فشار ندهید، دستکاری نکنید و نترکانید
فشار دادن یا درآوردن چرک جوشها با ناخن، سوزن یا هر وسیلهی دیگر میتواند مسیر باکتریها را به عمق بیشتری از پوست باز کند که موجب تشدید التهاب و عفونت خواهد شد. همچنین این کار به بافت اطراف پوست آسیب میزند و احتمال باقی ماندن جای جوش را افزایش میدهد. همچنین، تماس بیش از حد دستها با پوست شامل مالیدن یا حتی تکیه زدن دست به چانه میتواند باکتریها را به منافذ پوست وارد کند و احتمال جوش زدن را بالا ببرد.
از پوستتان در برابر تابش آفتاب، محافظت کنید
هرروز، حتی روزهای ابری، از ضدآفتاب با spf حداقل ۱۵ استفاده کنید. گرچه حقیقت دارد که مجاورت اندک با نور آفتاب میتواند در آغاز برای آکنه مفید باشد اما گول نخورید زیرا این منافع کوتاهمدت هستند. تماس طولانی با نور آفتاب پوستتان را خشک میکند و باعث تولید بیشتر چربی پوست و تسریع ریزش سلولهای مرده آن میشود. چربی بیشتر در کنار سلولهای مردهی پوستی زمینهی مناسبی برای ایجاد جوشها ایجاد میکند.
استراحت کنید
خواب خوب شبانه، به مدت حداقل ۷ تا ۸ ساعت، میتواند معجزهای برای جوشهایتان باشد. میپرسید چطور؟ در پاسخ باید بگوییم بدنی که خوب استراحت کرده منابع لازم را برای داشتن دستگاه ایمنی قوی در اختیار دارد. گرچه سیستم ایمنی قوی به کلی مانع جوش نمیشود، اما در مبارزه با عفونت جوشها کمک میکند و جوشها با سرعت بالاتری بهبود پیدا میکنند.
آرام باشید
زمانی که در تنش باشید، غدهی آدرنال، هورمون کورتیزول را روانهی جریان خونتان میکند. این هورمون غدد چربی پوست را به ترشح بیشتر وا میدارد که میتواند به جوش زدن بینجامد. بسیار مهم است که روزانه زمانی را به استراحت اختصاص بدهید، مطالعه کنید، دوش بگیرید، مدیتیشن یا یوگا انجام بدهید یا هر کار دیگری که به شما احساس شادی و آرامش میدهد. برای داشتن بدنی سالم بهطور کلی و همچنین داشتن پوستی زیبا و سالم، آرام بودن قدم اساسی است.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/