صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
واعظ آشتیانی در گفتگو با آنا:

اقدام سازمان لیگ مغایر با قانون تجارت است/ جذب بازیکن درجه 3 خارجی به سود باشگاه‌ها نیست

مدیرعامل پیشین استقلال گفت: سازمان لیگ نمی‌تواند باشگاه‌ها را مکلف به ممنوعیت استفاده از بازیکن و مربی خارجی کند چون مغایر با قانون تجارت است.
کد خبر : 509270

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، سازمان لیگ فوتبال اعلام کرد فصل آینده جذب مربی و بازیکن خارجی برای تیم‌های لیگ برتری ممنوع است. تیم‌ها این اجازه را دارند تا با نیروی خارجی فعلی تمدید قرارداد کنند ولی هر بازیکن و مربی خارجی که در فوتبال ایران حضور دارد، حق حضور در تیم دیگری را نخواهد داشت.


امیر واعظ آشتیانی در خصوص اینکه با نظر سازمان لیگ در ممنوعیت استفاده از بازیکن و مربی خارجی موافق است، به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: در این شرایط اقتصادی جذب مربی و بازیکن خارجی به صلاح نیست. من هم اعتقاد دارم باشگاه‌های ایرانی نباید از بازیکن و مربی غیرایرانی استفاده کنند. عمدتاً باشگاه‌های ما متعهد به بندهای قرارداد نیستند و در وفای به عهد که پرداخت بموقع حقوق اعضای تیمشان است، کوتاهی می‌کنند.


وی افزود: در رأس باشگاه‌های ایرانی که در پرداخت مطالبات اعضای تیم‌هایشان کوتاهی می‌کنند و علت اینکه فوتبال ما در محاکم داخلی مشکلی ندارند؛ اما در محاکم خارجی عمدتاً بازنده می‌شوند، به دلیل عدم وفاداری در پرداخت حق و حقوق بازیکنان خود است. البته که بازیکنان و مربیان داخلی خیلی سخت و با گذشت زمان به مطالبات خود می‌رسند؛ اما خارجی‌ها بلافاصله به فیفا شکایت می‌کنند و از طریق فدراسیون جهانی فوتبال طلب خود را دریافت می‌کنند.


مدیرعامل سابق استقلال تصریح کرد: موضوع مهمی که در این میان وجود دارد، این است که در صلاحیت سازمان لیگ نیست که به باشگاه‌ها تکلیف کند که از جذب مربی و بازیکن خارجی حذر کند. سازمان لیگ می‌تواند در حد توصیه از باشگاه‌ها بخواهد که نیروی خارجی جذب نکنند. اگر سازمان لیگ چنین تصمیمی بگیرد در حقیقت می‌خواهد قدرت باشگاه‌ها را قبضه کند و این موضوع مغایر با قانون تجارت است. این قانون چنین اجازه‌ای به سازمان لیگ نمی‌دهد بلکه باید خود باشگاه‌ها مکلف شوند به دلیل رشد بالای نرخ ارز و عدم پایبندی به وفای عهد از جذب مربی یا بازیکن خارجی صرف‌نظر کنند.


وی تأکید کرد: تا زمانی که ثبات اقتصادی بر ایران مستقر نشود، بهتر است از جذب نیروی خارجی صرف‌نظر کنیم. باید به بازیکنان و مربیان داخلی فضا دهیم تا آن‌ها بتوانند در فوتبال ایران رشد کنند. فراموش نکنیم در سالیان اخیر به صورت انگشت‌شمار بازیکن یا مربی تأثیرگذار خارجی به فوتبال ایران در آمده است. بیشتر خارجی‌ها باعث جذب تماشاگران نمی‌شدند. اگر در تیم‌های بزرگ دنیا بازیکنان شاخص را جذب می‌کنند، یکی از توجیه‌های اقتصادی آن جذب بیشتر تماشاگران در ورزشگاه است، موضوعی که بعد از نابودی ویروس کرونا و بازگشت تماشاگران، دوباره به جریان می‌افتد.


واعظ آشتیانی خاطرنشان کرد: علاوه بر آنکه بحث دلال‌بازی «دلالیسم» در حضور بازیکنان و مربیان کم‌کیفیت خارجی در فوتبال ایران مؤثر بوده، باید بپذیریم بضاعت اقتصادی باشگاه‌های ما اقتضا نمی‌کرد تا آن‌ها بتوانند نیروی خارجی شاخص جذب کنند. به‌عنوان مثال در فوتبال ترکیه به دلیل توانمندی باشگاه‌ها توانستند بسیاری از بازیکنان شاخص فوتبال دنیا را وارد لیگ خود کنند و سطح مسابقات در این کشور بالا رفت. باشگاه‌های ایرانی عمدتاً دولتی و شبه‌دولتی هستند و بودجه محدودی دارند و بالاجبار بازیکنان درجه سه و در حالت خوشبینانه جذب می‌کنند.


انتهای پیام/4048/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر