صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

شباهت دردسرساز علائم کرونا، آنفلوانزا و سرماخوردگی برای پزشکان/ علائم ویروس کرونا به چه ترتیبی ظاهر می‌شوند؟

با اطلاع از ترتیب ظهور علائم بیماری کرونا، امکان ایجاد تمایز بین این بیماری و امراض مشابه دیگر به دست می‌آید که می‌تواند در تشخیص کرونا و تعیین روند درمان آن مؤثر باشند.
کد خبر : 508421

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، متخصصان بر این باورند که با هم‌زمانی شیوع ویروس کرونا و آنفلوانزا و سرماخوردگی در پاییز و زمستان امسال و تشابه بسیار زیاد علائم اولیه این بیماری‌ها با یکدیگر، شرایط بسیار دشواری برای پزشکان به لحاظ تشخیص بیماران مبتلا به کرونا ایجاد می‌شود که می‌تواند سرعت عمل در قرنطینه مبتلایان و پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا را با بحران جدی مواجه کند.


هرچند پزشکان  کشورهای مختلف ازجمله در کشور ما در پی ترغیب مردم برای واکسیناسیون علیه آنفلوانزا هستند تا از این طریق مانع شیوع گسترده آنفلوانزا در موعد فصلی آن در پاییز شوند تا بار مراجعات درمانی نیز از این طریق کاهش پیدا کند.


مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه سال گذشته ۲ میلیون دز واکسن آنفلوانزا در دو ماه استفاده شد، اعلام کرد: امسال ۱۰ میلیون دز واکسن واردشده و مردم نگران نباشد، افراد بالای ۶۰ سال کودکان، بیماران قلبی و بیماران دیابتی باید حتماً واکسن آنفلوانزا را بزنند تا در شروع فصل پاییز با پیشگیری از آنفلوانزا ابتلا به کرونا کاهش داشته باشد.


به‌این‌ترتیب درصورتی‌که ترتیب ظهور علائم ابتلای به هر یک از این بیماری‌ها مشخص نشود، کار کادر درمانی برای تشخیص و درمان این بیماری سخت می‌شود.


علائم ویروس کرونا به چه ترتیبی ظاهر می‌شوند؟


دانشمندان  دریافته‌اند که علائم بیماری کرونا با نظم مشخصی ظاهر می‌شوند. اساتید دانشگاه کالیفرنیای آمریکا  در این مطالعه ۵۵ هزار بیمار از کشور چین را بررسی کرده‌اند که علائم آن‌ها روند مشخصی را طی کرده بود که اثباتی برای نظم و روند مشخص علائم بیماران کرونایی است و اطلاع از ترتیب ظهور علائم بیماری کرونا امکان ایجاد تمایز بین این بیماری و امراض مشابه دیگر به دست می‌آید که می‌تواند در تعیین روند درمان مؤثر باشند.


این کارشناسان بر این باورند که به‌احتمال‌زیاد ترتیب علائم شامل  تب، سپس سرفه و درد عضلانی، به دنبال آن حالت تهوع یا استفراغ و در آخر اسهال  است؛ سه نشانه اول کرونا،  تب، سرفه و درد‌های عضلانی ممکن است به ترتیب ظهور نکند و هم‌زمان هر سه علامت را احساس کنید و بعدازآن فرد دچار حالت تهوع و به دنبال آن اسهال می‌شود.


همه بیماران مجموعه علائم یکسانی را تجربه نمی‌کنند؛ اما یافته‌های جدید نشان می‌دهد که چگونه کووید- ۱۹ با سایر بیماری‌های شناخته‌شده تفاوت دارد. درحالی‌که تب و سرفه علائم تعدادی از بیماری‌های دیگر مانند آنفلوانزا نیز هستند، در این مطالعه ذکرشده است که زمان شروع این علائم و علائم بعدی گوارشی، تفاوت مبتلایان به این ویروس  است.


درک ترتیب علائم ویروس در چرخه‌های همپوشانی بیماری‌ها مفید است همان‌طور که در فصل‌های آینده با دو اپیدمی آنفلوانزا و کرونا مواجه خواهیم شد.


با این اکتشاف پزشکان می‌توانند تشخیص دهند که بیمار را چگونه معالجه کنند و از وخیم شدن حال بیمار جلوگیری کنند؛ این اطلاعات بسیار مهم است و همچنین این علائم نشان می‌دهد شما به کرونا مبتلا شده‌اید.



با توجه به اینکه در طول فصل پاییز و زمستان شیوع  بیماری‌های رایجی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا غیرقابل‌اجتناب است، توجه مردم به نشانه‌های خاص این بیماری‌ها و انجام مراقبت‌های بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به آن‌ها ، می‌تواند از مراجعه بی‌مورد آن‌ها به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی جلوگیری کرده و مانع ابتلای آن‌ها به بیماری خطرناک‌تر کرونا شود.



هر بیماری که تب دارد، کرونا گرفته مگر آنکه خلافش ثابت شود


البته در ایران مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه الآن هر بیماری که تب دارد، بداند که به کرونا مبتلا شده است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود، گفت: فردی که علائم بیماری را دارد باید دو هفته در قرنطینه خانگی به سر ببرد و به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و شستشوی مکرر دستان خود بپردازد.


وی با اشاره به چهره جدید کرونای خانوادگی اظهار کرد: در روز‌های اخیر شاهد ابتلای گروهی اعضای خانواده به ویروس کرونا به دلیل رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی هستیم.


این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه افراد کرونایی بدون علامت به‌اندازه افراد باعلامت باعث انتقال بیماری می‌شود بیان کرد: فردی که مبتلا به بیماری است به‌راحتی بیماری را به دیگران می‌تواند منتقل کند؛ بنابراین باید فرد حتماً در قرنطینه خانگی به سر ببرد و پس از ۱۰ الی ۱۴ روز بهبودی حاصل می‌کند مگر اینکه دچار تنگی نفس و موارد شدیدتر بیماری شود.


با توجه به اینکه در طول فصل پاییز و زمستان شیوع  بیماری‌های رایجی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا غیرقابل‌اجتناب است، توجه مردم به نشانه‌های خاص این بیماری‌ها و انجام مراقبت‌های بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به آن‌ها ، می‌تواند از مراجعه بی‌مورد آن‌ها به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی جلوگیری کرده و مانع ابتلای آن‌ها به بیماری خطرناک‌تر کرونا شود.


انتهای پیام/414/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر