کتاب «مجموعه دستاوردهای مرتبط با پسته ایران زمین» تدوین و منتشر شد
قنبر لایی در گفتگو خبرنگار خبرگزاری آنا در دامغان از انتشار کتاب مجموعه دستاوردهای مرتبط با پسته ایران زمین در 14 فصل در مرکز تحقیقات پسته دانشگاه آزاد اسلامی دامغان خبر داد و اظهار کرد: برای نخستین بار مجموعه دستاوردهای مرتبط با پسته کشور را جمعآوری کردیم تا عموم مخاطبان صنعت پسته با مجموعه اختراعات، برندها، شرکتها، صادرکنندگان، مقالات، مراکز تحقیقاتی و ایستگاههای تحقیقاتی، طرحهای تحقیقاتی، کتابها، مجلات و نشریات و ... مرتبط با پسته آشنا شوند.
عضو هیئت علمی گروه آموزشی کشاورزی واحد دامغان خاطرنشان کرد: در این کتاب 482 صفحهای که به همت انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی دامغان به زیور طبع آراسته شد، بهراحتی میتوانیم از آخرین اطلاعات روز در صنعت پسته مطلع شویم و افراد و سازمانهای مرتبط با صنعت پسته این امکان را خواهند داشت تا از تجربههای همکاران خود در جای جای ایران استفاده کنند.
وی افزود: این کتاب با حضور مسئولان در هفتمین جشنواره پسته ایران در دامغان رونمایی شد و مخاطبان این اثر، عموم استادان، محققان، دانشجویان، باغداران پسته، کشاورزان، صادرکنندگان پسته و خشکبار و علاقهمندان به این صنعت پررونق در اقتصاد ایران هستند.
افزایش فرصتهای جدید مطالعه روی پسته با 5 اختراع جدید
رئیس مرکز تحقیقات پسته دانشگاه آزاد اسلامی دامغان به اقبال و توجه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به این مرکز اشاره کرد و با قدرشناسی از توجه دکتر طهرانچی به صنعت پسته بیان کرد: این مرکز در بازدید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی (آبان 98) مورد توجه قرار گرفت و طرح پایش پسته با حداقل 700 موضوع کاربردی به واحد دامغان سپرده شد که با مساعدت و دقت نظر نعمتالله نعمتی سرپرست واحد دامغان موفق شدیم با پنج اختراع در این صنعت، فرصتهای جدید مطالعه روی پسته را افزایش دهیم.
لایی عنوان کرد: مرکز تحقیقات پسته اکنون مشاوری امین برای باغداران منطقه در کاشت، داشت و برداشت و فرآوری پسته است و تلاش جدی داریم با تولید نهال مرغوب به سرعت باردهی و با توجه به توسعه ساختاری در نگاهداری پسته به افزایش تولید در سطح کشت کمک کنیم.
مخترع و مدرس دورههای بازآموزی در صنعت پسته اعلام کرد: با طرح ایده در مرکز تحقیقات پسته دامغان، موفق شدیم در قالب فرآیند علمی هفتمین جشنواره پسته ایران که به تاریخ 23 و 24 مرداد جاری در چشمه علی دامغان برگزار شد، حداقل 50 ایده و دیدگاه مربوط به صنعت پسته را از سوی متخصصان این عرصه دریافت کنیم که با بازپروری تحقیقاتی، سعی میکنیم ایدهها را به باور عملیاتی تبدیل کرده و ساختار این صنعت پویا را تحکیم کنیم.
وی توضیح داد: اگرچه پسته در 28 استان ایران کشت میشود؛ ولی در بوم گرم معرفی شده است که بهزودی از رؤیایی که در مرکز تحقیقات پسته دامغان در موضوع تغییر اقلیم کشت به واقعیت پیوسته و نیز از آخرین تلاشها در شیوه تکثیر سامانیافته پسته سخن خواهیم گفت تا به تولید بیشتر در بازه زمانی کوتاهتر امیدوار باشیم.
به گزارش آنا، قنبر لایی یکی از مخترعان برجسته و عضو هیئت علمی واحد دامغان است که با بیش از 13 ثبت اختراع موفق شده است خدمات مهمی را به جامعه معرفی کند.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/