صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۵ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۹

تدوین سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی در مرکز تحقیقات سیاست علمی

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی را به درخواست مرکز فناوری‌های کوانتومی ایران تدوین می‌کند.
کد خبر : 507548

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، مرکز فناوری‌های کوانتومی ایران مسئولیت تدوین سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی را به این مرکز واگذار نموده است. مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به عنوان یکی از فعال‌ترین نهادهای سیاست‌پژوهی کشور و با تکیه بر تجربه اعضاء هیات علمی خود در تدوین اسناد ملی توسعه فناوری پروژه تدوین سند ملی توسعه فناوری های کوانتومی کشور را آغاز نموده و امیدوار است به زودی نسخه اول از این سند ملی را رونمایی کند.


هدف اصلی درپروژه مذکور شناسایی اولویت‌ها در حوزه فناوری‌های کوانتومی، تدوین سیاست‌ها و اقدامات کلیدی جهت توسعه فناوری‌های کوانتومی با توجه به سطح توانمندی‌های فعلی کشور است. مطالعه اسناد و مدارک سیاستی و علمی ملی و بین‌المللی، مصاحبه با خبرگان و سیاستگذاران و ایجاد درک صحیح از رویکردهای ملی در این بخش از فعالیت‌های کلیدی در این پروژه است.


امید است با تدوین این سند ملی و تصویب آن در نهادهای ذی ربط، توسعه فناوری‌های کوانتومی در کشور رشد مضاعفی یابد و امکان همگرایی بازیگران کلیدی در آن بیش از پیش فراهم شود.


 فناوری‌های کوانتومی یکی از فناوری‌های نوظهور است که زمینه‌ساز تحولی جدی در کسب و کارهای جدید و مشاغل مرتبط با آن‌ها است. مشاغل و کسب‌و‌کارهای زیادی در اطراف فناوری کوانتومی در حال شکل‌گیری هستند. فرایند تحقیق و توسعه و استقرار فناوری کوانتومی به سرعت در حال رشد است و همین امر موجب تسریع در به‌کارگیری این فناوری در حوزه‌های مختلف همچون تراشه‌ها، صنعت خودروسازی، اینترنت، علم مواد و سایر حوزه‌ها شده است.


این فناوری همچون فناوری‌های نوظهور دیگر برای کشورهایی که به دنبال جهش و همپایی فناورانه و نوآورانه هستند دارای اهمیت است. زیرا فاصله کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در این فناوری‌های قابل توجه نیست و می توان با حضور به موقع در جریان توسعه این فناوری نقشی کلیدی در آینده در این حوزه بازی نمود. در ایران نیز در سال‌های اخیر تلاش‌های متعددی جهت حضور در این عرصه فناوری انجام شده است که لزوم تدوین سندی ملی در این زمینه برای همگرایی بیشتر بازیگران و تجمیع منابع در دسترس را ضروری نموده است.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر