صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۹
صدرالحسینی در گفتگو با آنا:

تشکیل مقر فرماندهی ارتش ترکیه در شمال سوریه اعلام جنگ به دولت دمشق است/تداوم تعرض آنکارا به شمال عراق

یک کارشناس امور بین‌الملل گفت: اقدام ترکیه در تشکیل مقر فرماندهی در شمال سوریه اعلام جنگ به دمشق است و نهادهای بین‌المللی بلافاصله باید وارد عرصه شوند و نسبت به این تعرض ارضی و دخالت آشکار نظامی موضع‌گیری کنند.
کد خبر : 507450

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، ارتش ترکیه به‌تازگی منطقه‌ نظامی جدیدی در «کورمانج کوه» (کوه کردها) واقع در حومه لاذقیه در شمال شرقی سوریه ایجاد کرده است. این اقدام پس از آن انجام شد که آنکارا احساس کرد ارتش سوریه در حال پیشروی و کنترل منطقه است. 


منطقه‌ای که ترکیه به‌عنوان پایگاه نظامی خود انتخاب کرده است، نقطه حائل میان ارتش سوریه و گروه‌های افراطی حاکم بر منطقه به‌شمار می‌رود و درواقع آنکارا این پایگاه نظامی را با هدف حفاظت از نیروهای مذکور و جلوگیری از ادامه پیشروی ارتش سوریه و کنترل بخش دیگری از شمال شرقی سوریه ایجاد کرده است.




بیشتر بخوانید:


تشکیل مقر فرماندهی جدید ارتش ترکیه در شمال سوریه




ارتش سوریه اقدامات نظامی خود را برای تسلط و کنترل بر منطقه حومه لاذقیه آغاز و اکنون تا دروازه‌های جسرالشغور در حومه ادلب پیشروی کرده است. با توجه به اینکه کاروان‌های نظامی و وسایل نقلیه ارتش ترکیه دائماً در حال ورود به نقاط شمالی سوریه هستند، به‌طور دقیق تعداد پست‌های نگهبانی ترکیه در شمال سوریه و تعداد نیروهای ارتش این کشور در داخل خاک سوریه مشخص نیست.


سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس امور بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا دراین‌باره گفت: متأسفانه در اوضاع نابسامان شیوع کرونا و تحولاتی که به‌تازگی در لبنان به وجود آمده است، بعضی از کشورهای منطقه با زیاده‌خواهی، تسلط سرزمینی بر دیگر کشورها را آغاز کرده‌اند. ترکیه در این زمین ید طولائی دارد و از سال‌های گذشته علاوه بر حمایت از تروریست‌های تکفیری داعش، نگاه سرزمینی و زیاده‌خواهی ارضی به کشور همسایه خود، سوریه داشت و در این زمینه تلاش‌های گوناگونی کرد.



وی افزود: با توجه به همراهی ترکیه با آمریکایی‌ها، آن‌ها تلاش کردند مدتی از کُردهای منطقه حمایت‌ کنند تا بتوانند استقلال‌خواهی خود را به صورت نسبی حفظ کنند. البته ترکیه با استقلال آن‌ها مخالف بود، اما با اینکه بتوانند به‌گونه‌ای با دولت مرکزی سوریه در ستیز باشند و برای دولت سوریه هزینه بتراشند، با آمریکایی‌ها کاملاً همراه بود.


این کارشناس امور بین‌‌الملل عنوان کرد: پس از پاک‌سازی‌های دولت سوریه که بر مبنای حاکمیت ارضی خود انجام داد،  ترکیه تلاش کرد با ورود غیرقانونی به خاک سوریه، به‌دنبال تثبیت موقعیت خود باشد که درگیری‌هایی میان دو طرف رخ داد و در چند مرحله عملیات ارتش ترکیه و جریان‌های مسلح مورد حمایت ترکیه آسیب‌های جدی دیدند و میزان جان‌باختگانشان افزایش یافت. شاید در دو ماه گذشته که موضوع افزایش قربانیان ترکیه در فضای رسانه‌ای ترکیه مطرح بود و گروه‌ها و جریانات و احزاب مخالف دولت درقبال آن بیشتر حمیت داشتند، اقدامی برای وسعت بخشیدن به عملیات و تداوم آن وجود نداشت.



دولت ترکیه مناطقی از کُردها را به صورت غیرقانونی به تصرف خود درآورد و تمامیت ارضی و حاکمیت سیاسی سوریه را نقض کرد.



صدرالحسینی گفت: ترکیه در مرحله کنونی نسبت به مراحل گذشته بهانه‌های کمتری برای اقداماتش مطرح می‌کند، اما  تحرک نظامی در سوریه، کاملاً غیرقانونی، مغایر با قوانین بین‌المللی و تهاجم نظامی به کشوری مستقل محسوب می‌شود. آن‌ها اعلام کردند بلندی‌های کورمانج کوه را به‌عنوان حائل میان دو کشور قرار می‌دهند. این در حالی است که این منطقه متعلق به کُردهای سوری است و ترکیه به بهانه‌های مختلف این اقدام را توجیه می‌کند. این بهانه‌ها چندین مؤلفه دارد؛ نخست، اینکه نمی‌خواهند اجازه دهند کردها از خاک سوریه به مناطق کردنشین ترکیه و داخل کشورشان وارد شوند. در پشت این بهانه موضوع انفجارها و اقدامات تروریستی را مطرح می‌کنند که بخشی از آن واقعیت ندارد.


وی افزود: موضوع بعدی این است که به‌دلیل حفظ امنیت کشورشان می‌خواهند به شمال سوریه احاطه داشته باشند که به نظر می‌آید در مراحل بعدی ترکیه حاضر به توقف در این منطقه نیست و با توجه به اقداماتی که در یک دهه گذشته به‌طور مستقیم علیه حاکمیت سوریه انجام داده، ممکن است اگر بتواند خود را تثبیت کند، اقدامات بعدی را نیز انجام دهد و بار دیگر به نقاط مختلف تعرض ارضی کند.


این کارشناس امور بین‌الملل گفت: نکته مهم این است که ارتش عربی سوریه با سابقه حدوداً 10 سال مبارزه با تروریست‌های تکفیری در داخل کشور، انگیزه زیادی برای آزادسازی مناطق تحت تصرف هر نیروی غیرقانونی اعم از ترکیه یا تروریست‌های تکفیری دارد. بنابراین اقدام اخیر ترکیه نوعی اعلام جنگ به دولت قانونی و مشروع دمشق است که به نظر می‌آید در همین مرحله نهادهای بین‌المللی به‌ویژه سازمان ملل متحد و شورای امنیت باید بلافاصله وارد عرصه شوند و نسبت به این تعرض ارضی و دخالت آشکار نظامی موضع‌گیری کنند.



صدرالحسینی درباره احتمال ادامه تعرض ترکیه به خاک عراق و تحرکاتی مشابه شمال سوریه عنوان کرد: این اقدام تجاوزکارانه در بعضی از مراحل در خاک عراق هم انجام شد و آنجا نیز بهانه آن‌ها این بود که کُردها از خاک عراق اقدامات تروریستی علیه ترکیه انجام می‌دهند. در حال حاضر دولت ترکیه اقدامات تجاوزکارانه در جغرافیا و کشورهای پیرامونی خود انجام می‌دهد که البته در زمینه عراق، با توجه به شکایتی که بغداد انجام داد، ترک‌ها از تداوم دخالت نظامی و آتشباری بر روی خاک این کشور عقب‌نشینی کردند و به تجاوز خود ادامه ندادند.


وی افزود: احتمال تشکیل مقر نظامی همانند سوریه در خاک عراق را خیلی ضعیف می‌دانم، زیرا موضوع تجارت با عراق برای ترکیه مهم است و حاکمیت مطلق دولت مرکزی بغداد بر سرزمین خود، این اجازه را به آن‌ها نمی‌دهد. همچنین با توجه به آمادگی حشدالشعبی برای حمایت از ارتش عراق در راستای حفظ منافع و حاکمیت ملی این کشور به نظر نمی‌آید ترکیه بخواهد وارد چنین معادله‌ای شود. آمادگی عراق برای مقابله پایاپای و نظامی و نیز حفظ امنیت ملی و حاکمیت سرزمینی  این کشور، بسیار بیشتر از سوریه است و در این رقابت هزینه‌های ترکیه بسیار افزایش می‌یابد.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر