صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۳ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۹

نتایج جدید بررسی عملکرد مغز در هنگام خواب/ دیگر بی‌هوشی در عمل جراحی خطرناک نیست

دانشمندان با استفاده از آزمایش‌هایی خاص عملکرد مغز در هنگام تماشای خواب را بررسی کردند.
کد خبر : 507334

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشمندان به تازگی اطلاعات جدیدی در مورد فعالیت‌های مغز انسان در هنگام تماشای رویا به‌دست آورده‌اند. این اطلاعات می‌تواند کمک کند که محققان شناخت بیشتری از عملکرد اسرارآ‌میزترین عضو بدن به‌دست آورند.


تا کنون تنها یک سیگنال وجود داشت که با آن احتمال خواب دیدن انسان‌ها بررسی می‌شد ولی حالا محققان دانشگاه برکلی فعالیت‌های مغز را به طور دقیق‌تر بررسی کرده و توانسته‌اند تفاوت‌های عملکرد این عضو بدن در هنگام خواب و بیداری را به روشنی تفکیک کنند. دانشمندان این دانشگاه با طراحی آزمایش‌هایی مخصوص حرکت مردمک چشم و انقباض صدای ماهیچه‌ها در هنگام خواب را بررسی می‌کنند.


اکنون تحقیقات جدید نشان می‌دهد تماشای رویا تنها در زمان خوابیدن اتفاق نمی‌افتد و ممکن است فشارهای عصبی و اختلال در عملکرد عادی مغز  موجب دیدن تصاویری شود که با واقعیت عینی تطابق نداشته و تنها نشانگر افکار ذهنی هستند. البته این موضوع به معنای این نیست که انسان‌های زیادی در سراسر دنیا هر روز یا در بازه‌های زمانی کوتاه مدت تصاویر رویا خود را در جهان واقعی مشاهده می‌کنند بلکه تقریبا تمامی رویاها در زمان فرورفتن به لایه‌های مختلف خواب قابل مشاهده هستند.



جنا لندر یکی از اعضای پروژه تحقیقاتی خواب در دانشگاه برکلی گفت: فعالیت‌های مغز بر اساس الگوریتم‌های بسیار پیچیده‌ای است و حتی درک رفتاری محدود و جزئی از قسمت‌های مختلف این عضو بدن اهمیت زیادی دارد و می‌تواند علم بیولوژیک را با سرعت به سمت آینده سوق دهد.


افرادی که برای عمل جراحی به اتاق عمل منتقل می‌شوند پس از بی‌هوشی تفاوت‌های بین ضمیر ناخودآگاه و خودآگاه را درک نمی‌کنند. به همین دلیل بسیاری از بیماران پس از انجام عمل و به‌هوش آمدن نمی‌توانند به سرعت تفاوت تصاویری را که هنگام بی‌هوشی مشاهده کردند با آنچه در جهان واقعی می‌بینند دریابند. از همین رو متخصصان بی‌هوشی وضعیت جسمانی بیماری را در هنگام عمل جراحی و پس از آن بررسی می‌کنند تا با کمک دارو و روش‌های درمانی از بروز عوارض ناشی از بی‌هوشی جلوگیری شود.


حالا به لطف تحقیقات جدید دانشمندان، نظارت بر عملکرد مغز در حالت بی‌هوشی و حتی اغماء راحت‌تر از گذشته شده و می‌توان با شناخت بیشتر مغز از بیماری‌ها و آسیب‌های مهلک این عضو حیاتی بدن جلوگیری کرد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

برچسب ها: رویا
ارسال نظر