30 محصول در سرای نوآوری گیاهان دارویی تجاریسازی میشود
کامران صفوی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اصفهان از فعالیت بیش از 40 هسته و واحد فناور و تجاریسازی بیش از 30 محصول در سرای نوآوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان خبر داد.
فعالیت بیش از 40 هسته و واحد فناور در مرکز رشد گیاهان دارویی واحد اصفهان
وی افزود: فعالیت بیش از 40 هسته و واحد فناوری، تجاریسازی بیش از 30 محصول، انعقاد تفاهمنامه راهاندازی بخش تجاریسازی و آغاز کشت گیاهان دارویی در زمینهای زراعی ازجمله دستاوردهای مرکز رشد فناوری فرآوردههای تخصصی گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان بوده است.
مدیر مرکز رشد فناوری فرآوردههای تخصصی گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان خاطرنشان کرد: سرای نوآوری یک نهاد اجتماعی است که از طریق ایجاد شبکه نوآوری شامل آموزشهای فناوری و خلاقیت، مدارس کسب و کار، مراکز نوآوری و شتابدهندهها، مراکز رشد، پارک علم و فناوری و بهرهگیری از زیرساختهای آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی، زیرساختهای تجاریسازی، زیرساختهای حقوقی و زیرساختهای مالی با تمرکز بر یک حوزه فناورانه منجر به پیشرفت جامعه در آن حوزه میشود.
رئیس منطقه 2 مراکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: سرای نوآوری گیاهان دارویی در راستای سیاستهای حمایت از تجاریسازی در دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شد.
صفوی اضافه کرد: از راهبردهای مهم سرای نوآوری گیاهان دارویی، سـاماندهی آموزشهای تخصصی و توسـعه فناوری و نوآوری در حوزه گیاهان دارویی، فرآوردههای گیاهی و ایجاد انسجام و همكاریهای مسـتمر و مؤثر میان مؤسسات، شـرکتها و کارخانهها بـا فناوران حوزه گیاهان دارویی است.
وی ادامه داد: با توجه به گسترش بازار محصولات گیاهان دارویی، ضرورت دارد زمینههای نوآوری و فنآفرینی در این حوزه با سرعت بیشتری تقویت شود؛ بنابراین کشت گلخانهای و زراعی، فرآوری و تولید مواد اولیه از گیاهان دارویی بهصورت صنعتی تنها راه برای تأمین نیازهای روزافزون ترکیبات دارویی حال و آینده است.
مدیر مرکز رشد فناوری فرآوردههای تخصصی گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان توضیح داد: بنابراین جوابگونبودن رویشگاههای طبیعی، ضرورت انجام تحقیقات در زمینه زراعی و گخانهایکردن و کاشت گیاهان دارویی را بهوجود آورده است.
صفوی تأکید کرد: تغییر کاشت از کاشت طبیعی به کاشت گلخانهای و زراعی و نیز تولید صنعتی و انبوه انواع مواد اولیه مورد نیاز صنایع غذایی و دارویی و تولید فرآوردههای حاصل از گیاهان دارویی نیازمند نوآوری و انجام تحقیقاتی است که در سرای نوآوری بهعنوان یک موضوع مهم مدنظر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه سرای نوآوری گیاهان دارویی در راستای محققشدن اهداف موردنظر، به راهاندازی و توسعه بخشهای مختلف پرداخته است، تصریح کرد: مرکز رشد واحدهای فناوری فرآوردههای گیاهان دارویی و طب سنتی واحد اصفهان(خوراسگان) پس از بازدید هیئتی از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال 1388، تصویب و راهاندازی و در سال 1397 موفق به اخذ موافقت قطعی از این وزارتخانه شد و اکنون بیش از 40 هسته و واحد فناور بهصورت تخصصی در این مرکز فعالیت دارند.
سرپرست سرای نوآوری گیاهان دارویی استان اصفهان یادآور شد: براساس آییننامه بازار فناوری و سرای نوآوری، بخش تجاریسازی سرای نوآوری مدنظر قرار گرفته است و در این راستا ساختمان شماره 1 تجاریسازی راهاندازی شده است که در این ساختمان اکنون دو شرکت تولیدکننده با مجوز سازمان غذا و دارو مشغول به فعالیت بوده و دارای تولیدات متنوع هستند.
راهاندازی بخش سوم ساختمان تجاریسازی با سرمایهگذاری 8 میلیارد ریالی
این مقام مسئول عنوان کرد: براساس تفاهمنامه امضاشده با صندوق پژوهش و فناوری استان اصفهان، بخش سوم ساختمان تجاریسازی با سرمایهگذاری بیش از 8 میلیارد ریال و بهمنظور ارائه خدمات و سرویسدهی به شرکتهای فناوری راهاندازی خواهد شد.
همکاری با شرکت داروسازی باریج اسانس
مدیر مرکز رشد فناوری فرآوردههای تخصصی گیاهان دارویی اظهار کرد: با توجه به پیشبینی همکاری با شرکتهای دارویی برای تجاریسازی مشترک محصولات فناور و دانشبنیان، این سرا تفاهمنامهای با شرکت داروسازی باریج اسانس منعقد کرده است و در حال رایزنی برای انعقاد تفاهمنامه با کارخانههای دیگر است.
صفوی بیان کرد: در بخش تجاریسازی، استفاده از ظرفیت زراعی و کشت گیاهان دارویی در استان مدنظر قرار گرفته است که در راستای اجراییکردن آن از واحدهای استان بازدید شده و در زمان مناسب، کشت با همکاری واحدهای استان برنامهریزی خواهد شد و همچنین در واحد اصفهان(خوراسگان) بیش از دو هکتار زمین زراعی برای کشت گیاهان دارویی مورد تصویب قرار گرفته که به کشت این گیاهان و اصلاح آنها اختصاص مییابد و اکنون کشت بخشی از آن آغاز شده است.
انعقاد تفاهمنامه با انجمن گیاهان دارویی و شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان
وی اشاره کرد: بهدلیل آموزشهای خلاقیت و کسب و کار و در راستای توانمندسازی تیمها و شرکتهای فناور مستقر در سرای نوآوری، برنامهریزی برای برگزاری بیش از 25 دوره آموزشی انجام و برخی از آنها نیز برگزار شده است و در همین راستا، تفاهمنامه همکاری آموزشی با انجمن گیاهان دارویی استان اصفهان و شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان منعقد شد.
انعقاد تفاهمنامه با چند شرکت برای شناسایی و تجاریسازی طرحهای تحقیقاتی
مدیر مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان افزود: برای راهاندازی شتابدهنده اختصاصی، طرح کسب و کار راهاندازی شتابدهنده سرای نوآوری بهمنظور اخذ مجوز به معاونت تحقیقات، نوآوری و فناوری ارسال شده است و تفاهمنامهای با شرکت زیستمحصول پارسیان با موضوع همکاری در شتابدهنده و مرکز نوآوری در حوزه فرآوری گیاهان دارویی، زیستفناوری غذایی و پروبیوتیکها و شرکت شتابدهنده پرسیس ژن پار در راستای شناسایی و تجاریسازی طرحهای تحقیقاتی و فناورانه که از اهداف سرای نوآوری گیاهان دارویی دانشگاه است، منعقد شده است.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/