صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۷ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح خربزه در ویکی آنا

یکی از گیاهان تیره کدوییان گیاه خربزه است که میوه‌ای درشت، آبدار و شیرین دارد. بوته خربزه کوتاه بوده و بر روی زمین می خوابد.
کد خبر : 506455

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، خربزه دارای انواع گوناگونی است و مهم ترین نوع آن خربزه خراسانی است. گوشت، تخم، پوست میوه خربزه قابل استفاده است و هرکدام از قسمت‌های خربزه خاصیت ویژه‌ای دارند. خواص عمومی خربزه آن است که پاک کننده و لطیف کننده و سریع النفوذ است و بدن را تر نگه می‌دارد و چاق می‌کند. همچنین گرفتگی های مجاری را باز و برای استسقا و یرقان مفید است.


افزایش شیر، افزایش تعریق و ادرار از خاصیت های مهم خربزه است. درخشان کردن پوست و جوان سازی آن و خلاصی از شر تیرگی پوست دیگر خاصیت خربزه است. یکی دیگر از خواص مشهور خربزه در رابطه با تأثیر آن بر سلامت دستگاه ادراری است، خربزه برخی از سنگ های دستگاه ادراری را دفع کند.


طبع خربزه


طبیعت، مزاج خربزه یا طبع خربزه شیرین، در اواسط درجه دوم، گرم و تر است و مزاج خربزه‌ای که تفه یا بی مزه باشد در درجه اول سرد و در درجه دوم تر است. جدا از فواید و خواص فراوان خربزه، زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند باعث استرخا یا سستی معده، روده‌ها و ابتلا به سردرد شود. درکل تمام افراد با هر مزاجی باید در مصرف خربزه حد اعتدال را رعایت کنند.



خواص و مضرات خربزه



  • مصرف خربزه سبب افزایش رطوبت مغز و بدن می‌شود.

  • چاق‌کننده بوده، باعث افزایش شیر، عرق و ادرار می‌شود.

  • خربزه تقویت کننده قوای جنسی است و مایعات جنسی و نطفه را زیاد می‌کند.

  • خربزه مدر است و منجر به پاکسازی مثانه شده و سنگ کلیه و مثانه را دفع می‌کند.

  • تقویت کننده اشتها و بازکننده انسدادها است.

  • مصرف خربزه باعث شست و شوی معده و برانگیختن اشتها می‌شود.

  • مصرف آن در گرم‌مزاجان به‌خصوص در مناطق گرم مضر است.

  • باید از مصرف خربزه هنگام گرسنگی و ناشتا اجتناب کرد.

  • مصرف خربزه بلافاصله بعد از غذا مضر است. بهترین زمان مصرف خربزه، بین دو وعده غذا و در زمانی است که غذای اول از معده منحدر شده باشد. چراکه خوردن خربزه در ناشتا، خطر بروز تبهای صفراوی را بالا می برد. همچنین خوردن خربزه بلافاصله بعد از غذا، در افراد مستعد، باعث بروز تخمه ( فساد هضم ) می شود.

  • مصرف آب بعد از خوردن خربزه مضر است.

  • خربزه سریع التعفن است، یعنی در معده‌ای که قادر به هضمش نباشد به سرعت حرارت غریبه در آن اثر می کند و باعث تعفنش می‌گردد. همچنین اگردرمعده فردی که می خواهد خربزه بخورد خلطی وجود داشته باشد(برای مثال خلط سودا) خربزه به خاطر لطافتش به سرعت به آن خلط تبدیل می شود.

  • خربزه در برخی از افراد باعث بروز صداع یعنی سردرد می شود. این افراد باید از مصرف خربزه خودداری کنند یا حتمأ آن را با مصلحش میل کنند. همچنین خوردن خربزه در افرادی که غلبه دم یا صفرا داشته باشند، می تواند باعث بروز رمد که نوعی درد چشم همراه با ورم است شود. بروز این امر در شهرهای گرم سیر به مراتب بیشتر است. اکثار یعنی بیش از حد خوردن خربزه، مسهل اخلاط موجود در معده است.



مصلح خربزه چیست؟


در افرادی که بعد از خوردن خربزه دچار مشکلاتی می شوند، حکمای طب سنتی ایرانی سفارش کرده اند حتمأ خربزه را با یکی از مصلحاتش میل کنند. در صورتی که حتی خوردن مصلحات نیز به برطرف شدن عوارض ناشی از خوردن خربزه منجر نشود این گونه افراد لازم است از خوردن خربزه صرف نظر کنند. مصلحاتی که حکما برای دفع ضرر ناشی ازخوردن خربزه ذکر کرده اند عبارت است از: سرکه و آب انار ترش، یا به عبارتی مصلح خربزه سرکه یا آب انار ترش است.


مصلح خربزه در سرد مزاجان نیز، گلاب است.


مصلح خربزه در گرم مزاجان سرکه رقیق شده (نوشیدن، دهانشویه یا غرغره کردن) یا انار ترش است.


 


با این اقدامات می‌توان خواص و مزاج خربزه را بهبود بخشید و جلوی برخی از عوارض و مضرات ناشی از مصرف زیاد آن را گرفت.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر