چرا ترامپ فعالیت «تیک تاک» را در آمریکا ممنوع کرد؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، دونالد ترامپ در راستای اقداماتش علیه شرکتها و افرادی که به نوعی با چین در تعامل هستند یا روابط تجاری و سرمایهگذاری دارند، به شرکت سازنده برنامه «تیک تاک» هفته گذشته حدود یکماه فرصت داد تا واگذاری این برنامه را به شرکت مایکروسافت یا شرکتی دیگر در آمریکا اعلام کند، در غیر این صورت عرضه و فعالیت آن در خاک آمریکا ممنوع اعلام خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
رسانههای چینی آمریکا را به سرقت تیک تاک متهم کردند
این اقدام رئیسجمهور آمریکا حاشیههای فراوانی را در روزهای اخیر به وجود آورده است. در حالت کلی، «تیک تاک» شبکه اجتماعی ویژه تولید و به اشتراکگذاری ویدئوی کوتاه سه تا ۱۵ ثانیهای است، ولی آنچه این برنامه را برای ترامپ دچار چالش کرده، فعالیت آن در چین است. تیک تاک را در چین به نام «Douyin» میشناسند و از وقتی در سال ۲۰۱۷ با سامانه «musical.ly» تلفیق شد، به محبوبیت فراوانی بهویژه میان نوجوانان دست یافته است.
لوگوی برنامه تیک تاک
تیک تاک از زمان آغاز بهکار در سال ۲۰۱۶ تاکنون ۱.۶ میلیارد بار دانلود شده که 123 میلیون بار آن در آمریکا بوده است. بهدنبال شیوع کرونا این برنامه محبوبیتی دوچندان یافت و کاربران با بارگذاری ویدئوهای کوتاه در این شبکه فعالیت میکنند.
چالش ترامپ با تیک تاک
گروه چینی «بایت دنس» (ByteDance) که مالکیت برنامه را دراختیار دارند از سوی مقامهای کاخ سفید به جمعآوری اطلاعات خصوصی کاربران و انتقال آن به دولت چین متهم شدهاند. در این راستا «آژانس نظارت بر سرمایهگذاریهای خارجی» آمریکا پروندهای را برای تحقیق درباره این شرکت باز کرده، ولی تاکنون گزارشی از آن منتشر نشده است.
تحلیلگران معتقدند اقدام دونالد ترامپ در اعلام قریبالوقوع ممنوعیت تیک تاک با هدف افزایش فشار بر شرکت چینی صاحب برنامه است تا هرچه زودتر قرارداد فروش امضا کند.
تیک تاک در دفاع از خود اعلام کرد این برنامه اطلاعات شخصی کاربران را دراختیار مقامهای چین نمیگذارد و حتی در صورت طرح چنین درخواستی آن را قبول نخواهد کرد.
سخنگوی برنامه تیک تاک در بیانیهای اعلام کرد: این برنامه به میلیونها آمریکایی خدمات «سرگرمی و تماس» در دوران شیوع ویروس کرونا ارائه کرده است.
وی افزود: دادههای کاربران آمریکایی تیک تاک در داخل آمریکا ذخیره و کنترلهای سنگینی بر دسترسی کارمندان اعمال میشود، همچنین بزرگترین سرمایهگذاران تیک تاک از آمریکا هستند. ما متعهد به حفظ امنیت و حریم شخصی کاربران هستیم و به کارمان در راستای شادی بخشیدن به خانوادهها و ارائه شغلهای معنادار به کسانی که در ساختار کاری ما خلاقیت داشته باشند، ادامه میدهیم.
بهانهای برای فرار از بحرانهای داخلی
دولت ترامپ که این روزها با چالش برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آبانماه مواجه است و احتمال شکست رئیسجمهور پرمدعای کنونی در آن وجود دارد، برای انحراف افکار عمومی و سر باز زدن از مسئولیتهایش درقبال بحرانهای بزرگی همچون مرگومیر ناشی از ویروس کرونا، تبعات اقتصادی-سیاسی سنگین ناشی از شیوع کووید-۱۹، آتشسوزی گسترده در کالیفرنیا، توفان در فلوریدا، تظاهرات گسترده مردم علیه نژادپرستی و ... دستاویزی جز اتهامزنی علیه این برنامه محبوب داخل آمریکا ندیده است.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در حمایت از اقدام ترامپ به فاکسنیوز گفت: رئیسجمهور آمریکا این تدابیر را علیه شرکتهای برنامهنویسی چینی اعمال خواهد کرد.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا
وی ادعاهای دولت آمریکا را بار دیگر تکرار و عنوان کرد: هر بار که وارد برنامه تیک تاک میشوید، ممکن است تمام اطلاعات شما به دست حزب کمونیست چین برسد یا ارتش و دولت چین از این برنامه برای سرقت اطلاعات شخصی و اطلاعات کاری و شغلی شما استفاده کنند.
پمپئو این موضوع را تهدیدی علیه امنیت ملی کشورش خواند.
این ادعاها از آنجا نشئت میگیرد که طبق قوانین داخلی چین، شرکتها موظف به همکاری با فعالیتهای امنیتی هستند که بهوسیله حزب کمونیست کنترل میشود.
همزمان با تشدید تنشها در روابط واشنگتن و پکن، مالک چینی تیک تاک، یعنی شرکت «بایت دنس» که هماینک در پکن مستقر است، روز گذشته(دوشنبه) از قصد خود برای انتقال مقر اصلی خود به لندن خبر داد.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/