صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۹

آموزش طرز پخت آش شله قلمکار اصیل ایرانی

آموزش طرز پخت آش شله قلمکار اصیل ایرانی خوشمزه و مجلسی، طرز پخت آش شله قلمکار در نقاط مختلف متفاوت است مثلا در آش شله قلمکار رشتی از کشک نیز برای تزئین استفاده می کنند.
کد خبر : 505424

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، آش شله قلمکار بیشتر از آنکه یک پیش‌غذا باشد، غذایی کامل است. برای پخت آش شله قلمکار که با انواع حبوبات و گوشت آماده می‌شود باید صبر زیادی داشته باشید، اما تردید نکنید که پخت این غذای سنتی ایرانی، ارزش صرف ساعت‌ها زمان را دارد.


در طبخ این آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش مانند تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و حبوباتی چون نخود، لوبیا، عدس، برنج، پیاز و همچنین گوشت سردست یا گردن بی‌استخوان استفاده می‌شود و در آخر با نعناع داغ، سیرداغ و پیازداغ تزیین و سرو می‌شود.


طرز پخت آش شله قلمکار در نقاط مختلف متفاوت است مثلا در آش شله قلمکار رشتی از کشک نیز برای تزئین استفاده می کنند و در گیلان برای پخت این آش از ماش نیز به عنوان مواد اولیه استفاده می کنند.


مواد لازم



  • نخود: نصف پیمانه

  • لوبیا سفید: یک چهارم پیمانه

  • لوبیا چیتی: یک چهارم پیمانه

  • لوبیا چشم بلبلی: یک سوم پیمانه

  • عدس: نصف پیمانه

  •  ماش: نصف پیمانه

  • برنج: یک پیمانه

  •  گندم: نصف پیمانه

  • گوشت سردست یا گردن گوسفند: 500 گرم

  • سبزی آش(به اضافه کمی مرزه و ترخون): نصف پیمانه

  • پیاز داغ و نعناع داغ برای تزیین: به مقدار لازم

  • نمک، فلفل، دارچین و زیره: به مقدار لازم



آموزش طرز تهیه آش شله قلمکار


مرحله اول: در ابتدا نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی و گندم را از شب قبل خیس کنید و آب آن‌ها را چند بار عوض کنید. لوبیا چشم‌بلبلی، عدس، ماش و برنج را صبح  روزی که می‌خواهید آش شله قلمکار را بپزید، بخیسانید.


هرکدام از حبوبات را جداگانه بپزید و به میزان زیادی پیاز داغ درست کنید.


مرحله دوم: در یک قابلمه گوشت را با یک عدد پیاز خرد شده و 2 عدد دارچین روی حرارت بگذارید تا خوب بپزد و نرم شود و بعد از گذشت 2 ساعت، نمک و فلفل را به گوشت اضافه کنید و با ملاقه گوشت را مدام هم بزنید تا ریش ریش شود.


مرحله سوم: حبوبات پخته شده را به گوشت اضافه کنید و گندم و برنج  را بکوبید یا در غذاساز بریزید. گوشت ریش‌ ریش ‌شده را یا بکوبید یا داخل غذاساز بریزید. این کار باعث می‌شود که آش کش‌دار شود.


مرحله چهارم: وقتی حبوبات به جوش آمدند، بیش از نصف آن ها را از آب درآورده و بکوبید و دوباره داخل دیگ برگردانید  و پیاز داغ را درون آن بریزید و هم بزنید.


مرحله پنجم: سبزی خرد شده و گوشت را هم بزنید و نمک، فلفل، زیره و زعفران را نیز به مواد اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید.


آش آماده شده را داخل کاسه ریخته و روی آن را با پیازداغ و نعناع داغ و کشک تزیین کنید.



نکته برای تهیه ی آش قلمکار


هم زدن مستمر در کیفیت این آش تاثیر به سزایی دارد و در نهایت آش کش‌دارتر خواهد شد.  کوبیدن گوشت با گوشت کوب دستی، بافت آش را طبیعی‌تر و خوشایند‌تر می‌کند.


برای بهتر کردن طعم آش می‌توانید از نعناع داغ، پیاز داغ و سیرداغ استفاده کنید. اضافه کردن یک لیوان آب قلم غلیظ، به قوام بیشتر آش کمک می‌کند.


اگر مرزه و ترخون تازه در دسترس نبود از سبزی خشک استفاده کنید.


بجای اسفناج تازه می توانید از برگ چغندر استفاده کنید.


سبزی آش شله قلمکار


سبزی آش شله قلمکار ترکیبی از اسفناج ، گشنیز ، ریحان ، مرزه ، نعناع و جعفری است. توجه داشته باشید که نسبت تمامی سبزی ها باید یکسان باشد. در صورت تمایل برای خوشمزه تر شدن آش می توانید مقداری ترخون هم به سبزی آش تان اضافه کنید.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر