صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۸ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
صلواتی:

سهم دانشجوفرستی ایران در حال کاهش است

رئیس رصدخانه مهاجرت ایران گفت: سهم دانشجوفرستی ایران در حال کاهش است که نگران‌کننده به شمار می‌رود، برای دستیابی به علم و فناوری روز دنیا باید به سهمی در چرخش استعدادها داشته باشیم.
کد خبر : 504558

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا بهرام صلواتی در مراسم رونمایی از کتاب سالنامه مهاجرتی ایران که پیش از ظهر امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، بیان کرد: جمیع اطلاعات موجود در سالنامه مهاجرتی ایران در خصوص جابه‌جایی‌های اختیاری و اجباری دانشجویان است و با استفاده از متدولوژی خاص و براساس منابع اطلاعاتی داخلی و خارجی جمع‌آوری شده است.


وی افزود: با شروع به کار رصدخانه مهاجرتی ایران در جمع کشورهای قرار می‌گیریم  که اطلاعات مهاجرتی را جمع‌‌آوری می‌کنند از این پس می‌توانیم از منابع بین‌المللی این حوزه بیشتر کمک بگیریم.  معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تنها نهادی است که به صحت امار مهاجرتی اهمیت می‌دهد چراکه به اصل ارزش‌آفرینی براساس استعدادهای انسانی باور دارد. مسئله مهاجرت در ایران همواره نوعی فرصت‌سوزی به شمار می‌رود، این در حالی است که بسیاری از کشورهای جهان درآمدی چند برابر درآمد نفت ایران از مهاجران خود به دست می‌آورند.


رئیس رصدخانه مهاجرت ایران مطرح کرد: مهاجرت و مهاجران را باید به شکل فرصت دید، فرصتی برای انتقال دانش و فناوری از جهان به کشور است. برای ایجاد این فرصت‌ها باید زمینه بازگشت را فراهم کرد. به طور کلی 272 میلیون مهاجر در جهان وجود دارد، به عبارت دیگر 3.5 درصد از جمعیت جهان را مهاجران تشکیل می‌دهند.  طبق آخرین آمار مستند 1.9 میلیون مهاجر ایرانی در دنیا داریم که 2.3 از جمعیت کلی ایران را تشکیل می‌دهند. سهم ایران از جمعیت جهان 1.07 و درصد سهم مهاجران ایرانی در جهان 0.7 درصد است که شکاف قابل‌توجهی به شمار می‌رود.


صلواتی در خصوص دانشجوفرستی گفت: به طور کلی 5 میلیون دانشجوی بین‌المللی وجود دارد که 1.3 درصد از این جمعیت متعلق به ایران است. رتبه ایران در دانشجوفرستی در سال 2012، 12 بوده و در سال 2018 به 20 رسیده که یکی از علت‌های اصلی این تنزل سیاست‌های دولت ترامپ در محدودیت ورود محققان و دانشجویان ایرانی به این کشور است. 


وی با اشاره به این که از سال 2015 تا 2020 نزدیک به هزار و 500 متخصص و فارغ‌التحصیل ایرانی از 100 دانشگاه برتر دنیا به کشور بازگشته‌اند، بیان کرد: 4 هزار دانشجوی بین‌المللی در سال 2011 داشتیم که در حال حاضر به 21 هزار دانشجوی بین‌الملی رسیده است. بدین ترتیب سهم ایران در چرخش استعدادها بهبود یافته که این امر ناشی از امکان ایجاد استارت‌آپ و کسب‌وکار در کشور است.


رئیس رصدخانه مهاجرت ایران گفت: یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه استنفورد به تحلیل داده‌های مهاجرتی ایران پرداخته و آماری منتشر کرده که کاملا اشتباه است. این گروه نرخ جابه‌جایی را با نرخ مهاجرت اشتباه گرفته‌اند. تفسیر داده‌ها و اطلاعات در حوزه مهاجرت باید به صورت علمی و تخصصی بررسی شود.


صلواتی با اشاره به این که سهم دانشجوفرستی ایران در حال کاهش است، افزود: همواره باید سهم مشخصی از چرخش استعداد را در جهان داشته باشیم تا به علم و فناوری روز دنیا دسترسی پیدا کنیم.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

برچسب ها: مهاجرت
ارسال نظر