«طرح طیب» غذای دانشگاههای استان تهران را تأمین میکند/ اخذ مجوز آزمایشگاههای تحقیقاتی و انعقاد 24 طرح پژوهشی
گروه استانهای خبرگزاری آنا- حسین عقابی؛ مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین که سال 94 با هدف استفاده از فناوریهای نوین در زمینه تولید غذای سالم راهاندازی شد، اقدامات مناسبی در این راستا انجام داده و دستاوردهای خوبی داشته است.
بیشتر بخوانید:
اجرای طرح خودارزیابی آزمایشگاهها و مرکز تحقیقات فناوری غذای سالم
شمارش معکوس آغاز کار مجتمع آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی «غذای طیب»
اخذ مجوز برای آزمایشگاههای تحقیقاتی و برگزاری استارتآپ کشاورزی و امنیت غذایی، تکمیل مواد شیمیایی مورد نیاز برای آزمایشهای غذایی و امنیت غذایی و انعقاد تفاهمنامه سهجانبه با سازمان نظام مهندسی و ... ازجمله دستاوردها و اقدامات مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین است.
خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و بهمنظور تشریح فعالیتها و دستاوردهای مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین با علیرضا شهابلواسانی، رئیس این مرکز تحقیقاتی گفتگو کرده است که باهم میخوانیم.
آنا: تاکنون چه فعالیتهایی در مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین صورت گرفته و دستاورد یا دستاوردهای ایجاد این مرکز از ابتدا تاکنون چه بوده است؟
شهابلواسانی: نخستین و مهمترین دستاوردی که در مرکز تحقیقاتی فناوری نوین غذای سالم داشتیم، اخذ مجوز برای آزمایشگاههای تحقیقاتی بوده که در حاشیه این مجوز با شهرکهای صنعتی و کارخانههای مختلف قرارداد خواهیم بست تا منبع درآمدی برای دانشگاه باشد و به دانشجویان خود هم خدمات ارائه کنیم.
تجهیز آزمایشگاهها و تکمیل مواد شیمیایی مورد نیاز برای آزمایشهای غذایی و امنیت غذایی هم از دیگر اقدامات بسیار مهم این مرکز تحقیقاتی بوده است.
با در نظر گرفتن اینکه این امکانسنجی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا وجود دارد که بتوانیم در تولید قارچ خودکفا باشیم با تلاش متخصصان اقدامات و زیرساختهای لازم صورت گرفته که تولید قارچ و بذر هم داشته باشیم.
در واحد دانشگاهی ورامین - پیشوا مزرعههای پسته، ذرت و جو وجود دارد که نخستین برداشت پسته انجام شده و به سایر واحدهای دانشگاهی هم عرضه کردهایم. در زمینه ذرت و جو هم سطح برداشت آنها بسیار قابل توجه است و حدود 100 تن در هکتار محصول برداشت میکنیم که میتوانیم برای گاوداریهای دانشگاه در بخش دامپروری از آنها استفاده کنیم.
انعقاد 24 طرح پژوهشی
نکته بعد طرحهای بروندانشگاهی است که تاکنون 24 طرح پژوهشی در قالب طرحهای بروندانشگاهی با اداره آبفا منعقد کردهایم که ازنظر عددی رقم قابل توجهی محسوب میشود و میتواند درآمد قابل توجهی را به دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا تزریق کند.
برنامهای نیز برای مدرسه عالی مهارت داریم که بهدلیل شیوع بیماری کرونا مجبور هستیم برخی از این دورهها را بهصورت وبینار در خدمت متقاضیان باشیم.
مجوز نخستین و مهمترین استارتآپ کشاورزی و امنیت غذایی سال گذشته از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران گرفته شد. همه تسهیلات و امکاناتی که نیاز بود برای برگزاری باشکوه این استارتآپ تهیه شد و دورههای آموزشی و حتی کارگاههای آموزشی را برگزار کردیم که برای 14 تا 16 اسفند 98 این استارتآپ باید برگزار میشد؛ اما بهدلیل ممنوعیت برگزاری سمینارها و همایشها توسط ستاد ملی مقابله با کرونا این استارتآپها برگزار نشد و جزء برنامههای اصلی دانشگاه است که به محض اینکه وضعیت تهران سفید شود در پاییز 99 آن را برگزار کنیم.
برگزاری دومین سمینار ملی غذا و امنیت غذایی را در نظر داشتیم که آن هم در پاییز به محض اینکه شرایط ایدهآل شود، برگزار خواهیم کرد. تفاهمنامهای هم با سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران که بسیار برای ما حائز اهمیت است و دستاورد قابل توجهی دارد، منعقد کردیم.
تأمین غذای واحدهای دانشگاهی تهران
با توجه به اینکه جمعی از فارغالتحصیلان کشاورزی در سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران عضویت دارند، تفاهمنامهای با این سازمان منعقد کردیم که برای کارهای تحقیقاتی امکانات آزمایشگاهی و نیروهای زبده مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین را در اختیار آنان قرار دهیم و هم بهصورت طرح پژوهشی مشکلات آنان را در آزمایشگاههای مجهز این مرکز انجام داده و نتایج آن را در اختیار قرار دهیم.
طرحی به نام طرح طیب که در استان تهران مطرح شد، جزء دستاوردهای بسیار خوب دانشگاه آزاد اسلامی در تأمین غذا برای همه واحدهای این دانشگاه است که برای این طرح مجوز اخذ شده و بودجه را تأمین کردهایم تا بتوانیم آینده نزدیک با راهاندازی آشپزخانه مرکزی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا برای همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران تأمین غذا کنیم.
آنا: آیا در دوران کرونا مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین موفق به تولید محصول در مبارزه با این ویروس شده است؟
شهابلواسانی: قبل از تعطیلات نوروز با همکاری اعضای هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین که خود نیز تولیدکننده بودند، توانستیم سه محصول تولید کنیم. ژل ضدعفونیکننده جزء نخستین محصولاتی بود که در این واحد دانشگاهی تولید شد. مواد شوینده، پاککننده، آنتیباکتریال و الکل مورد نیاز برای ساخت فرمولاسیون محلولها و ژلهای ضدعفونیکننده سه محصول آزمایشگاه تحقیقاتی این دانشگاه است.
آنا: چه مقدار از این محصولات تولید شده است؟
شهابلواسانی: با ظرفیت پایین و حدود دو تن آغاز شد؛ اما بهطور کلی این محصولات را بهصورت آزمایشگاهی تولید کردیم. همه این محصولات مجوز لازم را اخذ کردهاند. بیشتر تلاش میکنیم که ظرفیت تولید را بالا ببریم. هنوز به مرحله تجاریسازی نرسیده و اکنون جزء دستاوردهای مرکز تحقیقات است. امکانسنجی شده و جای مشخصی برای تولید آنها در نظر گرفته و دستگاههای مورد نیاز را تأمین کردهایم و بهزودی ظرفیت تولید را بالا میبریم تا بتوانیم به عرضه عمومی برسانیم. در حقیقت اکنون پروتوتایپ(پیشنمونه، طرح و الگوی اولیه) این محصولات را انجام دادهایم.
انتهای پیام/4121/4062/پ
انتهای پیام/