صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۸ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۹

طرح ملی کشت مکانیزه گیاهان دارویی اجرا شد

طرح مکانیزه ریز کاشت، گیاهان دارویی برای نخستین بار در کشور با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرا شد.
کد خبر : 503314

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استفاده از تجهیزات و ماشین‌آلات مدرن در کشاورزی می‌تواند باعث ارتقاء کمی و کیفی محصول شود و برای هر تولیدات حوزه کشاورزی، مزیت رقابتی ایجاد کند.


بر این اساس، ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حمایت از طرح ملی کاشت مکانیزه گیاهان دارویی، قصد دارد تا روش کاشت و برداشت در این حوزه را دگرگون سازد. در مرحله اول از این طرح ملی، حدود 10 هزار هکتار از اراضی زیر کشت زیر سبز به‌صورت مکانیزه و به روش ریز کاشت، انجام گرفت.


در 27 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیره سبز کاشت می‌شود. در مرحله دوم از این طرح، حدود 80 درصد از کل سطح زیر کشت زیره سبز در کشور به‌صورت مکانیزه و ریز کاشت انجام خواهد شد.


کاشت مکانیزه گیاهان دارویی می‌تواند هزینه‌های کاشت را به شکل قابل‌توجهی کاهش دهد. این مسئله باعث ایجاد مزیت رقابی در صادرات محصول می‌شود و تجار و صادرکنندگان می‌تواند اجناس را باقیمت رقابتی در بازارهای جهانی عرضه کند و در مقابل رقبا حرفی برای گفتن داشته باشد. کاشت به‌صورت مکانیزه و ریز کاشت، همچنین کیفیت محصول را افزایش می‌دهد و باعث اصلاح تراکم کاشت می‌شود.


ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است تا با همکاری نهادهای متولی مانند وزارت جهاد کشاورزی این طرح را به دیگر گیاهان دارویی نیز تعمیم دهد.


در مرحله بعدی، گیاهان دارویی مانند زعفران و سیاه‌دانه نیز به‌صورت مکانیزه کشت خواهند شد. عبور از روش‌های سنتی و کاشت و برداشت با استفاده از روش‌های مدرن و مکانیزه، می‌تواند باعث افزایش کمی و کیفی محصول شود و هزینه‌های تولید را به شکل محسوسی کاهش دهد.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر