"رمدسیویر" داروی ایرانی موثر بر کرونا را بیشتر بشناسید
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، داروی رمدسیویر میتواند برای مبتلایان به کرونا که زمینه دیابت و بیماری قلب دارند مورد انتخاب قرار گیرد، اما در مراحل شدید بیماری کرونا تجویز رمدسیویر توصیه نمیشود. مولکول رمدسیویر به گونهای طراحی شده که بتواند تکثیر برخی ویروسها از جمله ویروس کرونا را متوقف کرده و نگذارد سیستم ایمنی بدن در اثر تکثیر آن از پا درآید.
این دارو با درمانهای دیگر مبنتی بر پادتن یا واکسن متفاوت است چرا که هدف آنها کمک به سیستم دفاعی بدن برای شناسایی و نابود کردن پاتوژنهاست.
اما رمدسیویر با قابلیت کوتاه کردن دوره بهبودی (تا چهار روز) لزوما شانس زنده ماندن بیمار را افزایش نمیدهد.
رمدسیویر از طریق تزریق وریدی درروزهای نخست ابتلا بیشترین تاثیر را بر بیمار دارد.
رمدسیویر چیست؟
رمدسیویر یک داروی آزمایشی ضدویروس است که ابتدا در سال ۲۰۰۹ توسط شرکت دارویی «گیلیاد ساینسِز» تولید شد.
هدف اولیه دارو درمان بیماری «هپاتیت سی» بود که در آن شکست خورد. از آن هنگام، از این دارو برای درمان بیماری ابولا استفاده شد اما در درمان این بیماری هم تاثیر چندانی نداشت.
به رغم این، بعدها در آزمایش روی حیوانات، نشان داده شد که رمدسیویر در مبارزه با عوارض «سارس» و «مرس» که نوعی از ویروس کرونا محسوب میشوند، موثر است. به همین دلیل پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که رمدسیویز میتواند در درمان کووید ۱۹ نیز کارگر باشد.
رمدسیویز در کنار دگزامتازون یکی از دو دارویی است که مقامات بهداشتی بریتانیا آن را برای درمان کووید ۱۹ تایید کردهاند.
بنا بر بیانیه دولت آمریکا، بهای رمدسیویر حدود ۳۲۰۰ دلار برای شش دوز درمانی است.
رمدسیویر در ایران
تاکنون داروی موثر و قابل اعتمادی برای درمان ویروس کرونا در دنیا پیدا نشده اما داروی رمدسیویر در اروپا و آمریکا برای مبتلایان به این ویروس تجویز می شود و بر اساس گفته های وزیر بهداشت به اندازه کافی در کشور موجود بوده و به زودی تولید ملی آن نیز آغاز می شود.
محققان ایرانی در 57 گروه تحقیقاتی در حال کار روی این موضوع هستند و نتایج در کمیته علمی که توسط 50 نفر از برجسته ترین پزشکان اداره میشود، بحث و نقد می شود.
رمدسیویر چه زمانی توزیع میشود؟
طبق گفته های وزیر بهداشت در اجلاس مجازی روسای دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور، رمدسیویر برای دانشگاهها توزیع شده و در اواخر این هفته رمدسیویر تولید داخل که از ماهای قبل در چند کمپانی داخلی شروع شده، به بازار میآید. نسخه داخلی فاویپیراویر را نیز تولید کرده ایم.
سعید نمکی خاطر نشان کرد: خواهشم این است که توزیع این داروها فقط در بیمارستان و از سوی پزشک متخصص باشد. نباید یک داروی ضد ویروس را که میتواند مقاومت جدید در سایر ویروسها ایجاد کند را هر کسی نسخه کند و هر داروخانهای هم آن را به دست بیمار بدهد. خواهشم این است که دارو را به صورت مناسب و علمی تامین کرده و در اختیار میگذاریم، اما بیهوده آن را مصرف نکنید.
امید است در آینده نزدیک نتایج تحقیقات دانشمندان ایرانی به عنوان یکی از کشورهای سرشناس در حال تحقیق در زمینه دارو، منتشر شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/